• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HABRENKA: tak řeč byla hlavně o dětech matek na MD/RD ... pokud bych chodila do práce, děti by zůstaly ve školce na nezbytnou dobu, navíc dokud školku nezavřou, ošetřovné ti nikdo nedá
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNAWA: situace v nasi lokalite neni tak zla, aby clovek radeji mel dite doma a byl na "osetrovnem", nez aby chodilo do ustavu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: co není tak zlé?

PTACOPYSK: taky mi přijde dobre pokud možno to promorovani nezhoršovat, když si člověk to skolkove dítě může nechat doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: dyť to sama píšeš....někdo pracuje a může si dítě doma nechat i tak a pro někoho na mateřské je to z xy důvodů problém...pokud člověk do detailu ty rodiny nezná (což od učitelek v MŠ teda neočekávám), tak mi přijde prostě divné říkat "někomu"...za mě pokud je ve školce nějaký problém (personální třeba), tak přeci není problém to jasně komunikovat směrem ke všem rodičům a kdo tu možnost má a bude chtít, tak prostě dítě do školky nedá, ale kdo nemůže/nechce, tak holt dítě ve školce bude a neměl by ho za to nikdo (ani ostatní rodiče) odsuzovat.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    POZITRON: pokud sedi doma na prdeli, tak porad dobry, znam takovou, co v praci neni, da deti do skolky az do vecera a mezitim i chodi pred Vanocema po obchodech (na kvuli darkum, jen tak), nasledna navsteva 90lete babicky included ... holt kazdy ma jiny pristup
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ja sice nepracuju, ale jsem ted mistopredsedkyne vyboru svj, ktere cita temer 100 vlastniku, teprve prebirame komplet agendu po predchozim vyboru, je a bude s tim prace tri prdele, ale jsem na rodicovske, takze asi cely den jenom lezim v posteli s mladsim a cumim do stropu, nemam do ceho pichnout, jasne, tak urcite.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: ano, vim, take jsem na tebe tehdy reagovala. nechavala jsem takhle syna doma uz nekolikrat a to i ve dny, kdy se mi to opravdu nehodilo a manzel pracujici ve zdravotnictvi si kvuli tomu musel brat volno, ale tak hlavne, ze maminky, ktere nejsou na rodicovske a sedej doma na prdeli, nikdo neoslovil. vim minimalne o 2. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: [ TEKKIT @ mateřské školy ]

neboj, úplně celou dobu:))
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    U nas pani ucitelky vyjadrily prani, aby si rodice, kteri nepracuji nebo jsou na RD s mensimi nebo vetsimi detmi deti nechavali doma. My s muzem oba pracujeme, pani ucitelky to vi a naprosto tomu rozumi, i tak chodim pro dite driv a kdyz to jde, tak ji necham doma. Mam je moc rada, jsou super a zase chapu jejich pohled. System je nechal bez pomoci, vetsina ucitelek je starsich, takze vyssi riziko a vic se boji, vypomoc jim nikdo nedal zadnou...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    u nás jsou normální, prosí, ať nedáváme nemocný děti, což je standard a jsou v pohodě. já jsem ráda, že můžu aspoň někdy do práce a fakt, že mám doma dítě na distační výuce by pro mne stejně nebyl argument pro to nechat si doma školkový dítě... a já opravdu nejsem schopná pracovat z domu a věnovat se třem různě starým dětem v různém stádiu výuky a "ošetřovné" mi přijde zcestné, tak zlé to tu (aktuálně) není a dost mne ten "systém" sere...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    POZITRON: jinak mi skoncila RD a do prace jsem jeste nestihla nastoupit i diky tomu, ze skoly byly zavrene a stale to muze i pro prvnaky znovu nastat
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    POZITRON: neprosi, ale moje deti (3 a 5 let) byly ve skolce jen do pulky rijna a pak prvni dva tydny v prosinci, ted tam taky nejsou ... nevidim duvod prispivat k promorovani populace v dobe, kdy jsou cisla vylozene spatna a ted jeste horsi ... prvnacka do skoly chodi; povazuji to ohleduplne vuci personalu i ostatnim rodinam, kteri do prace musi a ziji ve spolecne domacnosti s nekym rizikovym nebo sami v riziku jsou
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZEMINO: protoze je jedna kucharka v karantene a jedna asistentka z vedlejsi budovy. jsou 2 budovy, v kazde 2 tridy. syn je v budove, kde jsou male deti, v kazde tride cca 16 a v kazde tride 2 ucitelky plus jedna asistentka, takze personalu podle me dost. videla jsem Mareckovu tridu dnes na prochazce a bylo jich 14. nevim, asi aby se snizila pravdepodobnost, ze deti neco privlecou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: My jsme v soukromé, byla zavřená od Mikuláše, vraceli nám školkovné za většinu měsíce a teď děti vítají zpět a nadšením :o)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    POZITRON: dcera začala chodit a podle botu v šatně dneska chyběly tak 2 děti.. jako proč by měly tlačit? Když je nějaké volno, tak chápu.. ale takhle mě napadá max, kdyby odpadly učitelky..
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    A to jsem ho nechala doma v prosinci o par dnu driv, protoze zase natlak, at si nechame deti doma, ale je zajimavy, ze v tom prosinci sousedku nechali bejt a jeji syn do skolky normalne mohl, pritom ona sedi doma na prdeli, takze je ji to uplne jedno, ale holt neni na rodicovske, takze ji nikdo nic nenutil.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak co, taky vas zas ve skolkach prosi, at si nechate deti doma? Zatim mi to psala sousedka, ja jdu pro syna az za chvili v 15 hodin po spani. :(
    Do skolky se moc tesil, doma je to na palici, pres svatky to bylo na palici, zvlast kdyz nejsou hernicky a venku je takhle hnusne, ja se z toho zblaznim. Co mam s nima delat v byte v panelaku? Rocni syn sice uz mesic a pul bez problemu chodi, super, ale v tomhle pocasi? Copak s nima muzu ven na prochazku nebo na hriste? Mame byt cele dny doma v malem byte? Ja se z toho poseru. Dnesni den byl svetlo na konci tunelu.
    Na zejtra mam nastesti vymluvu, ale od stredy smula.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KATIA: Me vzdycky uklidni, kdyz vidim, jak je tam ve vysledku spokojenej, ze tam prave ma kamarady a je s nima rad. Jen je opakovane potreba prekonavat ten moment prechodu.

Btw ted tomu paradoxne pomahaji covid opatreni, ptz diky tomu, ze skolka je vlastne mala, tak davkuje pocet rodicu a deti v satnach a rano se tvori fronty pred skolkou. Tam uz se ty deti privitaji, prirozene se sdruzej do tlupy a pak to louceni uz je na vedlejsi koleji. A je i hezky videt, jak to s tema detma ma.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VENIKA: jako tohle vidím i u našich dětí a to starší je už ve věku, že fakt tu partu potřebuje a když má kámoše, tak o něm nevíme, ale ten moment, že on musí do školy, zatímco malej brácha je doma s náma, to nenesl úplně dobře. dost mu prospělo, když šel i malej do skupinky :-)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KLAIR: Jeste je mozny, ze je typ jako nas syn, kterej je proste nejradsi na svete s nama.
    Od dvou chodil do soukromych jesli, mala skupinka, ucitelky skvely. Nejdriv nadsenej, pak mel klasicky po mesici obraz, protoze pochopil, ze to neni vylet dvakrat tydne, ale pravidlo. Ale tak po dvou tydnech zas v pohode, jen vzdycky rikal, ze chce byt radsi doma a do skolky nechodit.

Ve ctyrech nastoupil do velke statni skolky a mel absolutne hladkej prechod, tesil se, ani jednou neplakal, nic. A letos, ve skoro peti, mel znova propad, kdy se kazdy rano hroutil a plakal muzi pred skolkou, ze nechce. To stejny pred krouzkem, kam chodi rad.
    On proste vzdycky rekne, ze chce byt radsi doma s tatou a hrat si. Pritom deti miluje, na hristi se s nekym skamaradi asi za pet vterin. Ale byt s nama je nejvic. A tipuju, ze sourozenec, kterej doma zustava, by ho v tomhle rozbil uplne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam