• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KATIA
    KATIA --- ---
    KLAIR: už kvůli ní je budu volit.
    KATIA
    KATIA --- ---
    HABRENKA: tak tyhle nekoncepční věci se dějou léta, to zcela není otázka Maláčové, to je ode zdi ke zdi dávno.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Tak ještě je šance, ze v rijnu sr stane ministryne práce a soc. věci olga richterova....

piraty nevolim, ale nikoho lepšího si na tu fci představit neumím

PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    RYBKA: nebudou, a ani rodiče na školkovné
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PTACOPYSK: Jenže mimo systém nebudou mít nárok na žádný prachy (příspěvky, dotace...), tudíž všechno budou muset zacvakat rodiče, a určitě to nepřispěje k tomu, aby byla služba dostupnější pro normální lidi...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KATIA: nezapomínám... je mi z toho upřímně na bliti a jen tu káču vidím, dala bych ji pár facek. ale naše slavná vláda asi vůbec neví jak zijou lidi a jak vlastně všechno funguje. snazej se jen všechno rozsesrat. pardon za slovník, ale už melu dost ze dna...
    KATIA
    KATIA --- ---
    HABRENKA: nezapomeň na to, že předtím se několik let chystaly mikrojesle, do toho pak někdo hodil vidle s DS a teď, co se to jakž takž zajelo...
    a ty jesle jsme taky měli, že jo, ale nějak se to zrušilo...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: jo, hlavne ze se povedlo DS prosadit, tak ted je zrusime a zkurvime na co sahnem, to tak nejak bohuzel odpovida... nemam slusnych slov
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    TRISSIE: snížit výnosy na požadovanou výši v Praze je téměř nemožné, a splnit věškeré normy pro rejstřikovou školku nebo jesle ve staré zástavbě taky (např. hygiena má hodně přísné požadavky na světlo, hluk atd., ktere staré státní školky nesplňují ale nové splňovat musí) ... jediná šance asi to mít ne jako dětskou skupinu, ale provozovat nějaký dětský klub formou spolku či tak něco a být úplně mimo systém
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: no hlavně v současné situaci zvýšit náklady (dodatečné požadavky) a snížit výnosy (zastropované školkovné) fakt vyloženě přiláká do oboru další poskytovatele a u těch, co se aktuálně rozhodují, jestli se zadlužit a a školku držet i bez dětí, nebo to celé odpískat rovnou, to taky pomůže, že!
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: oni to chtějí nahradit, ne vyloženě zrušit, ale celé je to absurdní, protože systém skupin se taky pár let musel budovat a sotva se to trochu zajelo, tak zas nové požadavky atp. imho nesmysl. buď mají vložit novou právní formu, nebo spíš ladit existující systém.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TRISSIE: jasne, malacove to peijde jako super napad
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    úkrok stranou - o tomhle víte?

Stát chce zrušit dětské skupiny, ohrozí tím dostupnost předškolní péče, varují ekonomové - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ke-skupiny-ohrozi-tim-dostupnost-predskolni-pece-varuji-ekonomove-40355126
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOTYLEK: je spousta jinych lidi pro ktere neni jednoduche vychovavat jejich deti a kecy typu nemeli jste si porizovat decko kdyz to nezvladate fakt nejsou na miste.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANICHQA: v kostce má jedno starší dítě, které zažívá potíže při distančním studiu a v jiném klubu se jí dost lidí snažilo pomoct s tím, co by se s tím dalo dělat a podpořit ji. sama má určité osobní těžkosti, opět si myslím, že se jí všichni snažili dost podpořit a povzbudit. a dál už to znáš ;-)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Jak to tak čtu, můžete mi někdo přiblížit background Motýlka? Snažím se pochopit její myšlenkové pochody, ale bez znalosti kontextu to moc nejde.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MOTYLEK: a teda velmi se mne dotklo tvé prohlášení "at si pořídí jen tolik dětí, kolik zvládne" - co si dokazuješ? nad koho se musíš povyšovat? kdo ti šlápl na kuří oko?

On je fakt rozdíl něco zvládat za využívání těch služeb, se kterými člověk počítá, že jo, a bez nich. A to, že už rok nefungujou školky, je prostě zásadní zásah
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Jo, zla, zla, zlobiva Trissie, jdi do kouta

To vis ze jo

Tak at v tom Trissie neni sama

Chovas se tu, Motylku, jak neskutecnej spratek, kterej odsuzuje cizi lidi, o kterejch vi naprosto kulovy. Na vsechny laskave reakce odpovidas, ze je to tvuj nazor a tedy je to v poradku. Neni to v poradku. Jsi agresivni, pripadne pasivne agresivni. Celou dobu jsem nic nepsala, protoze to vsichni psali za me a lepe, ale Takze - di do hajzlu.

Uf

Sorry

A jestli to znamena ban, tak jsem vas mela rada
    KATIA
    KATIA --- ---
    MOTYLEK: Je škoda nepoučit se, když si měla příležitost.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Už jsem chtěla tuto diskuzi uzavřít, protože to nikam nevede ani pro vás, ani pro mě. Ponechme si každý svoje názory a rozejděme se v míru. Kromě Trissie, té to hned tak nezapomenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam