• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: tady je pritomna vetsina deti. chybi jich jen par.

vcera me zase dostala ucitelka. pred mesicem chteli ze skolky vyplnit, kdy mame v lete zajem umistit dite do skolly, na vyber byly celkem asi 4 tydny, zaskrtla jsem vsechno a vcera, kdyz jsem syna vyzvedavala, na me naskocila, ze jsem prihlasila syna na cele leto (= 2 tydny cervenec a 2 tydny srpen) a ze to budu muset trochu proskrtat. coze? byl doma 2 mesice (karantena ve tride + celostatni karantena), ted byl vic nez tejden nemocnej, tak co to na me zase zkousi? nikde nebylo zmineno, ze je to v nabizene letni terminy nejak omezene.
    to je bezne?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Nase ucitelka nam kdysi rekla, ze jsou na to obcas kratci (situace ale pred covidem) a ze se normalne mame zeptat tech rodicu, co tam dite takhle tahnou, jestli jin to prijde normalni (idealne, aby u toho byli i dalsi rodice, vetsinou se chyti :D). Ted po covidu je to jina situace, taky mam ted dite doma s rymou, a co jsem tak se segrou a kamaradkama mluvila, je ted treba ve tride polovina deti, protoze zbytek je doma, a to maj "jen" rymu...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: takze zpet k tem VIP. mela jsem ted syna vic nez tyden doma, vcera dostal potvrzeni od pediatricky, ze je zdravej, taze dneska mazal do skolky a ve skolce co nevidim? VIP holcicka (ktere budu v srpnu teprve 3 a ktera byla ve skolce i v karantene, ac jeji maminka je na rodicaku), tak predvedla uz v satne slusnej tuberackej zachvat kasle. ale vsadim se, ze pohoda, nekdo muze tohle a nekdo nemuze mit ani blbou nudli pod nosem.
    tyvole tak tohle me vzdycky dokaze fakt nasrat. dvoji pristup.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    hm, tak já mám to dítě fakt nemocný, teď 37,6 C.
    Prý její nejlepší kamarád měl v pátek totéž - ráno trochu popotahoval a odpoledne už volali rodiče, že má 37,3 (proto taky Barču expedovali pryč tak rychle). Kluk je relativně krátce po covidu, takže tolik nepanikařím, jen trochu. Ale stejně FML.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ANICHQA: tvl když znám skill malý ohledně utírání zadku, tak to abych tam sem tam vzal pár rolí:))) OMG
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    TEKKIT: řeším podobnou situaci. Nám sice nevolali, ale v pátek po obědě, když jsem vyzvedávala syna, učitelka mi oznámila, že má rýmu, je nemocný a v pondělí ho nevezme.
    Dále mi řekla, že syn spotřeboval hodně kapesníků a mám tedy donést do školky pár balení.

Dnes jsme si ho nechali, ale zítra už nejspíš půjde, protože mu nic není. Ale koukám, takové drzé jednání učitelek v MŠ není vůbec ojedinělé.
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    Môj je doma s rýmou už 10 dní. Už mi dosť dochádza trpezlivosť.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja jen ze v tom nejste sami - syna mam doma s rymickou od ctvrtka, dcera to od nej chytla v sobotu, muz se probudil s knedlikem v krku vcera. ja zatim drzim, ale urvala sem dneska termin ocko na zitra, tak se modlim, at jsem rano fit.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: já bych i uplácel, což o to:) Ale vzhledem k tomu že jsem schopen na čarodejnice jako jediný nemít kostým i když jsem si to napsal, tak ...:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: jo jsem uz cetla, ze na tomto dost zalezi a je pravda, ze nektere maminky pred vanocema nesly narvane tasky, kdezto ja jen skromny balicek s cokoladou, pranickem a kremem na ruce. :) ale uplacet nikoho fakt nebudu, bych se nemohla podivat do zrcadla.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: na konci školního roku nedávat kytičku, ale chlast a jseš taky VIP:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TEKKIT: to jsem čekala horší důvod - ségra nemohla najít krabici uchošťourů a pak zjistila, že si její synové hrají na testování - jak s plyšákama, tak navzájem, a už mlsně pokukovali po kočce, že ji taky otestujou :-)))))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: u nas je to z nejakyho duvodu tak, ze nekteri rodice jsou VIP a u jejich deti nevadi ani tuberackej zachvat kasle uz rano v satne. zatim jsem nepochopila ten klic, ale ja na to prijdu, v cem je zakopanej pes. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: co máš pak tý učitelce říct tvl?:))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    POZITRON: a to prej měli původně 14dní, takže jim řekli že jsou vlastně hodný, že 14 nemusí:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TRISSIE: jo hele k tomu mám ještě vtipnou historku - akorát se nezasměju, ale vy asi jo:))

Jak začaly lapálie s koronavirem, tak jsem se rozhodl (já kokot) dceři trochu vysvětlit jak to funguje. Čili virus je malinkej, není vidět a blabla...Ukázal jsem Macha a šebestovou jak tam Kropáčkovi v krku čistí ty "viry". A když se chodilo na ty testy, tak jsem na to navázal že vlastně se zjišťujeme jestli tam není ten vir a když není tak může do školky...

Nějak šel čas a najednou říká učitelka když vyzvedávám, že ji bolí v krku. Tak já samozřejmě &##&@! Naštěstí mě pak napadlo, že se podrobně zeptám co a jak jí je (protože vypadala úplně normálně)...

Takže šlo o to, že chlapeček ležel vedle když spinkali, byl k ní otočenej hlavou, zakašlal...a vir jí skočil do krku a hned začal bolet!!!

OMFG!
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: automaticky 10 dni, to je zlej sen. u nas staci potvrzeni od lekare, ze je zdravej, ktery mi nikdo neda, kdyz mu tecou nudle. :) ale je fakt, ze v noci ma kasel, takze uplne 100% zdravej neni. jeste aby byl, zejo, kdyz se kazdej den vali v mokrym pisku, chodi v mokry trave a venku je treba 12 stupnu, ze. :) teplotu nema.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TEKKIT: jo, to teda :-(
    zvlášť když reálně to teď může být i alergie, že :-(
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TRISSIE: naše má taky rýmu...neteče jí, ale huhňá a samozřejmě taky dilema no

Každopádně to že ti ve školce řeknou, že ji nesmí přivést dřív než další pondělí je hodně tvrdý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam