• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Jak se pise niz, sirup na predpis, 2x denne, a bendovy kapky, michaj je v lekarne, taky na predpis :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    POZITRON: sirup. na předpis.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: jaky erdomed, prosim? nasla jsem akorat od 12 let. vzala bych to na dovolenou, kdyby se tam u syna nejaky takovy darecek ze skolky projevil. a do nosu? mame detsky nasivin a morskou sul.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: No ja dneska radsi dosla k doktorce s dcerou, protoze uz tu rymu ma tyden a dva dny kasle, takze na pruduskach to nastesti nema, ale je to nejakej infekt. Rikaly, ze to ted silene mezi detma ve skolce radi, ze kazdej den resi x telefonatu... tak ma Erdomed a kapky do nosu. Nicmene je to prej infekcni, takze na hory, na ktery jsme meli jet, nejedeme. Maj tam bejt dalsi deti a nelajznu si, ze to nejaky chytne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: No, vždycky tam minimálně jedno dítě bylo, i když v propozicích jasně psali, že bez dětí, a není to úplně dobrý. Je potřeba v klidu probrat organizační věci a pochytat hodně instrukcí ohledně docházky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MONI: ok, díky...no tak snad vyjde to hlídání sousedkou, jinak fakt nevím jak bych to v tuhle šikovnou hodinu udělala :(
    MONI
    MONI --- ---
    CAMELLA: na schůzky se chodí bez dětí, aby tam nerušily. (Děti si školku prohlíží už předtím na dní otevřených dveří, což teda letos nebylo...)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Klárka je přijatá do školky (uf) a 17. máme přijít na první schůzku. Chodí se tam s dětma nebo bez? Je to v 15h, takže manžel v práci, prarodiče nemají prostor, jediný, kdo mi může pohlídat je sousedka, kterou si nechávám jako poslední pojistku. A taky jsem si říkala, že by se Klárka aspoň do školky podívala, nikdy tam ještě nebyla...ale zas abych tam nebyla jediné pako co tahá děcka sebou..
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Spravne, ja ti fandim :) mne je tohle jednani strasne protivny. Fakt jak hospoda Na Mytince...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: to je mi jasný, že to tam není, ale základ je donutit JE přiznat, že to tam není :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: ano, tak. nic takovyho totiz samozrejme nikde nebylo a neni, pouze:
    "Po dohodě se zřizovatelem je škola otevřena pro prázdninový provoz v těchto termínech:
    1.7. do 23. 7. 2021 a od 23.8. do 31.8. 2021
    Žádosti je možné vyzvednout na třídách a odevzdat do 18.5. 2021"
    ENDEE: ano, zkousi to pokazdy a zatim jsem jim tusim pokazdy taky vyhovela, myslim tim nechat si syna doma po svatcich, pred svatky, pred Vanocema atd., takze v lete proste neyhovim, nazdar.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Mne prijde, ze to takhle zkousi a ceka, kdo couvne...vim, ze sousedka ma podobny problem ve skolce, kdy na ni ucitelka tlaci vyzvedavat syna po obede, kdyz je prece s mladsim na matersky. A sousedka se bohuzel necha zlomit, protoze se s tou ucitelkou nechce dohadovat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: "aha, já jsem si nevšimla, že se tam píše, že je to omezené. Mohla byste mi prosím ukázat, kde je to uvedené? pak to podle toho změníme".
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: jo, jo, u holcicky vcera rano neslo o nejake psiknuti, to byl podle zvuku kasel cloveka se zahlenenym krkem.
    TAPINA:
    KATIA: jo, diky, pokusim se snazit byt neoblomna. radeji posleme penize za leto hned dneska. :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KATIA: Jasny, no. Kazdopadne kdyz odhlednu od toho, ze moje dite ma z obycejny rymy vzdycky zanet prudusek, tak tuberackej kasel je podle me uplne jinej level :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Leda mě napadá, jestli jste nějaká malá obec, které nemá víc školek pod jedním zřizovatelem, že to nemusí být tak lehké zařídit (my jsme tady asi trošku rozmazlení) ale i tak by měli vyjít vstříc všem, kdo potřebují.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Nevim, nase skolka ma vzdy jen prvnich 14 dni v cervenci a pak ma klasicky zavreno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Není to normální. U nás většinou školka přes léto běžela jen 2 týdny a na zbytek bylo možné se přihlásit na docházku do okolních školek, které se střídaly ve "službě". Já jsem vždycky využívala jen tu naši, ale když někdo přihlásil dítě na celé prázdniny, neřekli mu půl slova.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SAAYURI: ono jim to spíš bylo nepříjemné, protože vždy platilo, že do školky má jít jen zdravé dítě. Na druhou stranu je otázka, jak moc přísně to posuzovat - které malé dítě nemá většinu roku nudli atp
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: ne, školka by naopak měla běžet celé léto a ne, že o prázdninách část zavřou a neposkytují vůbec možnost.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: tady je pritomna vetsina deti. chybi jich jen par.

vcera me zase dostala ucitelka. pred mesicem chteli ze skolky vyplnit, kdy mame v lete zajem umistit dite do skolly, na vyber byly celkem asi 4 tydny, zaskrtla jsem vsechno a vcera, kdyz jsem syna vyzvedavala, na me naskocila, ze jsem prihlasila syna na cele leto (= 2 tydny cervenec a 2 tydny srpen) a ze to budu muset trochu proskrtat. coze? byl doma 2 mesice (karantena ve tride + celostatni karantena), ted byl vic nez tejden nemocnej, tak co to na me zase zkousi? nikde nebylo zmineno, ze je to v nabizene letni terminy nejak omezene.
    to je bezne?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Nase ucitelka nam kdysi rekla, ze jsou na to obcas kratci (situace ale pred covidem) a ze se normalne mame zeptat tech rodicu, co tam dite takhle tahnou, jestli jin to prijde normalni (idealne, aby u toho byli i dalsi rodice, vetsinou se chyti :D). Ted po covidu je to jina situace, taky mam ted dite doma s rymou, a co jsem tak se segrou a kamaradkama mluvila, je ted treba ve tride polovina deti, protoze zbytek je doma, a to maj "jen" rymu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam