• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Spravne, ja ti fandim :) mne je tohle jednani strasne protivny. Fakt jak hospoda Na Mytince...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: to je mi jasný, že to tam není, ale základ je donutit JE přiznat, že to tam není :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: ano, tak. nic takovyho totiz samozrejme nikde nebylo a neni, pouze:
    "Po dohodě se zřizovatelem je škola otevřena pro prázdninový provoz v těchto termínech:
    1.7. do 23. 7. 2021 a od 23.8. do 31.8. 2021
    Žádosti je možné vyzvednout na třídách a odevzdat do 18.5. 2021"
    ENDEE: ano, zkousi to pokazdy a zatim jsem jim tusim pokazdy taky vyhovela, myslim tim nechat si syna doma po svatcich, pred svatky, pred Vanocema atd., takze v lete proste neyhovim, nazdar.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    POZITRON: Mne prijde, ze to takhle zkousi a ceka, kdo couvne...vim, ze sousedka ma podobny problem ve skolce, kdy na ni ucitelka tlaci vyzvedavat syna po obede, kdyz je prece s mladsim na matersky. A sousedka se bohuzel necha zlomit, protoze se s tou ucitelkou nechce dohadovat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: "aha, já jsem si nevšimla, že se tam píše, že je to omezené. Mohla byste mi prosím ukázat, kde je to uvedené? pak to podle toho změníme".
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: jo, jo, u holcicky vcera rano neslo o nejake psiknuti, to byl podle zvuku kasel cloveka se zahlenenym krkem.
    TAPINA:
    KATIA: jo, diky, pokusim se snazit byt neoblomna. radeji posleme penize za leto hned dneska. :)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KATIA: Jasny, no. Kazdopadne kdyz odhlednu od toho, ze moje dite ma z obycejny rymy vzdycky zanet prudusek, tak tuberackej kasel je podle me uplne jinej level :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Leda mě napadá, jestli jste nějaká malá obec, které nemá víc školek pod jedním zřizovatelem, že to nemusí být tak lehké zařídit (my jsme tady asi trošku rozmazlení) ale i tak by měli vyjít vstříc všem, kdo potřebují.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Nevim, nase skolka ma vzdy jen prvnich 14 dni v cervenci a pak ma klasicky zavreno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Není to normální. U nás většinou školka přes léto běžela jen 2 týdny a na zbytek bylo možné se přihlásit na docházku do okolních školek, které se střídaly ve "službě". Já jsem vždycky využívala jen tu naši, ale když někdo přihlásil dítě na celé prázdniny, neřekli mu půl slova.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SAAYURI: ono jim to spíš bylo nepříjemné, protože vždy platilo, že do školky má jít jen zdravé dítě. Na druhou stranu je otázka, jak moc přísně to posuzovat - které malé dítě nemá většinu roku nudli atp
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: ne, školka by naopak měla běžet celé léto a ne, že o prázdninách část zavřou a neposkytují vůbec možnost.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: tady je pritomna vetsina deti. chybi jich jen par.

vcera me zase dostala ucitelka. pred mesicem chteli ze skolky vyplnit, kdy mame v lete zajem umistit dite do skolly, na vyber byly celkem asi 4 tydny, zaskrtla jsem vsechno a vcera, kdyz jsem syna vyzvedavala, na me naskocila, ze jsem prihlasila syna na cele leto (= 2 tydny cervenec a 2 tydny srpen) a ze to budu muset trochu proskrtat. coze? byl doma 2 mesice (karantena ve tride + celostatni karantena), ted byl vic nez tejden nemocnej, tak co to na me zase zkousi? nikde nebylo zmineno, ze je to v nabizene letni terminy nejak omezene.
    to je bezne?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: Nase ucitelka nam kdysi rekla, ze jsou na to obcas kratci (situace ale pred covidem) a ze se normalne mame zeptat tech rodicu, co tam dite takhle tahnou, jestli jin to prijde normalni (idealne, aby u toho byli i dalsi rodice, vetsinou se chyti :D). Ted po covidu je to jina situace, taky mam ted dite doma s rymou, a co jsem tak se segrou a kamaradkama mluvila, je ted treba ve tride polovina deti, protoze zbytek je doma, a to maj "jen" rymu...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TEKKIT: takze zpet k tem VIP. mela jsem ted syna vic nez tyden doma, vcera dostal potvrzeni od pediatricky, ze je zdravej, taze dneska mazal do skolky a ve skolce co nevidim? VIP holcicka (ktere budu v srpnu teprve 3 a ktera byla ve skolce i v karantene, ac jeji maminka je na rodicaku), tak predvedla uz v satne slusnej tuberackej zachvat kasle. ale vsadim se, ze pohoda, nekdo muze tohle a nekdo nemuze mit ani blbou nudli pod nosem.
    tyvole tak tohle me vzdycky dokaze fakt nasrat. dvoji pristup.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    hm, tak já mám to dítě fakt nemocný, teď 37,6 C.
    Prý její nejlepší kamarád měl v pátek totéž - ráno trochu popotahoval a odpoledne už volali rodiče, že má 37,3 (proto taky Barču expedovali pryč tak rychle). Kluk je relativně krátce po covidu, takže tolik nepanikařím, jen trochu. Ale stejně FML.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ANICHQA: tvl když znám skill malý ohledně utírání zadku, tak to abych tam sem tam vzal pár rolí:))) OMG
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    TEKKIT: řeším podobnou situaci. Nám sice nevolali, ale v pátek po obědě, když jsem vyzvedávala syna, učitelka mi oznámila, že má rýmu, je nemocný a v pondělí ho nevezme.
    Dále mi řekla, že syn spotřeboval hodně kapesníků a mám tedy donést do školky pár balení.

Dnes jsme si ho nechali, ale zítra už nejspíš půjde, protože mu nic není. Ale koukám, takové drzé jednání učitelek v MŠ není vůbec ojedinělé.
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    Môj je doma s rýmou už 10 dní. Už mi dosť dochádza trpezlivosť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam