• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RYBKA: taky se mi hned vybavila tahle otázka. a k těm projektantům: správně by to mělo být tak, že ředitelka je s projektanty v úzkém kontaktu, a je v podstatě u zrodu konceptu už od začátku. takže to je fail na straně zřizovatele nebo projektanta (snad ne běžná praxe v Čechách)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: přijde mi fascinující to, že si ze situace, u které jsi nebyla, ani netušíš, jaké jsou provozní podmínky dané instituce, a dokonce tu ani nepadlo, co přesně učitelka říkala (koneckonců u toho nebyla ani původní tazatelka, ale její manžel) rovnou vybereš to, že školka je nerespektující a učitelky se chtějí po někom vozit.
    to je to nastavení "všichni mi chtějí ubližovat".
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: hele, já jsem teď dva roky sledovala na fb stránku “učitelky MS sobě”. Je tak hrozné moc skvělých ženských. A par jich skvělých není.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: Ale zdaleka všichni ne. Ale některý jo. ,-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SEVERINE: A to je právě ten rozdíl mezi “mohli byste … protože …” a “vyper!” No.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: tý jo, já teda jsem asi idealista, ale fakt nechodím po světě s nastavením "a všichni mi chtěj jen ubližovat". To by mi přišlo dost smutný...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: Myslela jsem to tak, že jsou lidi, kteří hledají příležitost, jak si na druhých zchladit svoji věcně vřelou žáhu. A mezi učitelkami MS jich je myslím podobně jako mezi lékaři. Je to takhle srozumitelnější?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TAPINA: jenže on je fakt rozdíl táhnout s sebou "matraci" nebo jen "povlečení"
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IDLE: Na druhou stranu,to se stému dětmi prostě občas stává. Kdyby se mu počůralo (pokadilo, poblilo) až cestou domů, tak taky musí přeházet plány a napřed jít domů řešit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ATUARFIK: tady je to pekne videt

POZITRON
    POZITRON --- ---
    ATUARFIK: ano, ma, asi 10 keriku podel plotu z vnitrni casti zahrady, kde si deti hraji.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    POZITRON: Školka má na zahradě ptačí zob? Trochu risk, ne? A když už neuhlídali, že okamžitě nezavolali... to je na ránu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Kdyz jsem dneska odpo vyzvedavala kluky, tak mi ucitelka sdelila, ze Jindrisek asi dopo na zahrade jedl ptaci zob. Coze? Od toho jsou tam snad ucitelky, aby se presne toto nemohlo stat.
    Prej ji na to upozornil jeden chlapecek a Jindra mel modre ruce a trochu pusu, ale ze nevi, jestli a kolik toho pripadne snedl. Jsem v soku jeste ted a dost me to nasralo. Ja mu samozrejme rikam opakovane, ze vsechny tyhle bobulky jsou jen pro ptacky a nema je jist, ale je malej, nejsou mu ani 3 a nema jeste rozum. Desim se, co bude jist priste a nikdo z ucitelek si toho nevsimne. :(
    IDLE
    IDLE --- ---
    TRISSIE: To je jedna věc. Ale nechat tříleté děti spát na nechráněných matracích a případnou nehodu prostě přehodit na rodiče mi taky nepřijde jako ideální přístup. (Muž prostě při příchodu do školky nafasoval obří pytel věcí a pokud měli v plánu po školce někam jít, tak smolík, odtáhněte to domů a řešte.)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Zajímalo by mě, jestli není běžné mít ve školce pračku... Školky, co znám, je mají právě pro tyhle případy (+praní úklidových hadrů a mopů). Když nám přistavovali druhou budovu školky, ředitelka byla běsná z projektantů, kteří nevěděli, že ve školce má být místnost na pračku a tu místnost tam pak za běhu horko těžko dostávali... Ale nakonec tam pračka je. Z toho, jak si klepala na hlavu, že s tím původně nepočítali, jsem soudila, že je to běžná věc až nutnost... Ale víc jsem to nezkoumala.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEVERINE: já asi nechápu, jak "masa bezmocných" souvisí s tím, že má školka nasmlouvaný odvoz prádla do prádelny jednou za dva týdny. Popravdě řečeno, i kdyby měli kde to prochcané ložní skladovat dva týdny, tak po těch dvou týdnech už by bylo na vyhození, jak by ten smrad byl zažraný.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IDLE: nj, ale to je prostě rozdíl mezi lmš s respektující výchovou (a respekt všem, i rodičům samozřejmě), nebo wmš kde je to jasně taky a na druhé straně mš s rysy komunistické éry, kde je to o moci nad bezmocnými (achjo, pořád takový místa jsou, ale věřím že už brzo nebudou). Jako, jestli máš energii a dojem, že to má smysl, tak si o tom promluv s nadřízenou. Tohle je cesta, jak to změnit.
    IDLE
    IDLE --- ---
    SEVERINE: Jo, takhle by mi to přišlo v pohodě.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    IDLE: my dávali domu prostěradlo a povlak na matraci (a spacáček, pokud to schytal), ale s prosbou, jestli je to možné - ne že "musíte!" a děťátko pak už samo dostávalo nepromok prostěradlo (pokud jich bylo dost - ale většinou jo, to se občas stává tak 1 dítěti z 10 ve věkově heterogenní skupině) a chlad k tomu svádí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IDLE: U nás nedávají matraci, mají na nich ochranné potahy, ale jinak jo. Vysvětluju si to tak, že mají nějaký svoz do prádelny a nemají možnost vyprat jednu sadu extra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam