• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    ADAM
    ADAM --- ---
    POHODAVOLE: můžeš trochu víc rozvést? blbý zpracování mi nevadí, jde mi o to, ať to vydrží, nesere se to a prostě jezdí.

jsem chtěl právě napsat, že po zběžném prohlídnutí webu se kloním k novému kingway (cca 17-20tis).

a ještě pokud bych mohl mít dotaz: když člověk koupí nový skutr, může na něm rovnou odjet, nebo ho musí nejprve přihlásit a až teprv potom může na silnici? 
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    ADAM: Na druhou stranu tu cenu na rozdil od auta drzi...
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    ADAM: Proc asi :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ADAM: ja mam akorat zkusenost s kentoyou 50 ccm kterou vyhral kamos na zavode a je to hrozna smucka..
    ADAM
    ADAM --- ---
    rozhoduju se, co koupit. chtěl bych tak do 20ti tis - jedno zda použitý či nový. jak se dívaáte na značky jako kingway, yuki atd...? 

nové hondy, yamahy jsou strašně drahé... :-(
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EKIM: abych rekl pravdu tak kdyz sem delal papiry na auto tak testy my prvne utekly o jeden bod a v dnesni dobe si nemuzu dovolit prijit o ridicak :) jinak video slusny celkem :D
    EKIM
    EKIM --- ---
    POHODAVOLE: nebo pak pořádně porunit, http://www.youtube.com/watch?v=Fd8-DBGkDvI ,pak taková ''padesátka''může jet i 160km/h ale to už je dost drahá záležitost.
    Nového řidičáku bych se nebál ,jde o to se jen našprtat a dávat trochu pozor a máš to v kapse,pokud nevíš kde začít ,zkus třeba zde http://www.autoskola-praha.cz/ sám jsem v ní dělal testy a udělal jsem to a nikdo mě tam neiritoval a vše šlo jako po másle :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: jj na to sem myslel hned jako prvni ze do 125 to nema smysl kdyby k tomu doslo :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    POHODAVOLE: No jako v základu to otevření vypne ten omezovač. Potom údajně ještě některý skútry maj nějakej jakoby převod navíc, kterej se dá odemknout a pak to asi může jet víc, tvůj problém je ale v tom, že by to i tak jelo rychlejc jen po rovině a z kopce a v jednom člověku. Jak přijde mírnější kopec, budeš rád, když to pojede 40. Potom se to asi dá ještě nějak potunit, ale očekával bych obrovský navíšení spotřeby a snižení životnosti částí motoru. A pořád to neřeší ten problém, že to budou v podstatě nezákoný úpravy a v techničáku budeš mít pořád 45, takže s tim nesmíš na dálnici :) Ad řidičák – když už by ses rozhodnul to dělat, tak v tvym případě si nedělej A1 (do 125 ccm), protože bys pak moh brzy zjistit, že stejně potřebuješ něco silnějšího :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: ad 125, vubec se mi uz nikdy nece delat ridicak :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: kurna tak to sem cekal ze to otevreni bue spocivat ve vetsim navyseni rychlosti :D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ADAM: Jo, B v sobě obsahuje i Am, tedy mopedy do obsahu 50ccm a ještě k tomu s omezením do 45 km/h (ale na to sere pes, omezovač se dá omezit, pak to může jezdit až 70 km/h).

POHODAVOLE: Skútr s 50 ccm sice uveze dva, ale ani v jednom nejede rychle. Z osobních zkušeností to všechno jezdí k těm 70 km/h. Do kopce pak třeba 40, ve dvou klidně i míň :) Druhá věc je, že na dálnici snad nesmíš s ničim, co má v techničáku nižší rychlost než 80 km/h, takže se stejně nějaký minimálně 125 nevyhneš.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ADAM: to v řidičáku nemáš označené nic jiného? Já mám B z doby kamenné a ještě k tomu jako bonus A1 s omezením kód 150. Což v podstatě znamená AM, jen není ta podmínka o maximální rychlosti 45 km/h :-D Když jsem to celé studovala, tak mi přišlo, že ten, kdo vymýšlel skupiny na ŘP, se musel hodně nudit :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ADAM
    ADAM --- ---
    můžete někdo rozvinout jak to je s oprávněním řidit skutr? když mám "jen" obyč B - připadá v úvahu jen skutr do 50ccm, je to tak? 
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DAN_F: pardon :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    A bez omezení je na všechno.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SKUTEKKUTEKK: to ale neni na A ne kdyz to ma 400 ccm?
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    POHODAVOLE: Do 50ccm to neuveze ani jednoho :) Mam 250ccm a v jednom to jede po dalnici 120 maximalne a do kopce 100. Jedina vyhoda je moznost proklickovat permanentne stojici dalnici. Doporucuju udelat Acko a poridit treba tohle http://www.motorkari.cz/motobazar/motorky/suzuki/suzuki-an-400-burgman/suzuki-an-400-burgman-195834.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam