no, já přidám svoje postřehy k čínskýmu skutru.
začnu tou babetou.
ona totiž vůbec není špatná - je hrozně pohodlná, strašně lehká a taková příjemně terénní (měkký pérování, veliký kola).
kdyby měla jednodužší startování a uvezla dva lidi, tak je super :_)
jo, a ještě ukazatel benzínu - takhle dojde z nenadání...
a ke skútru kingway euroboy. v bodech pro nějakou přehlednost:
- předně: kdybych to mohl vrátit, asi fakt koupím raději za 40 nějakýho značkovýho. těch 25 navíc pro mě není moc peněz a přecijen ten skutr je skvělá věc, kterou už člověk má navždy.
- ten číňan je opravdu šíleně fórově udělanej. naštěstí se to týká hlavně krycích plastů, když jsem koukal na kostru, tak ta vypadá bytelně dostatečně.
- ta cena za něj byla naprosto neuvěřitelně nízká (13 bez daně), kvalita tomu odpovídá
- na první pohled vypadá jak našlapaná motorka za 20x tolik :-)
- mám za sebou první servis po 300km. už můžu malinko víc dávat plyn - když na to člověk šlápne, tak jde cítit, že má v sobě hodně slušnou sílu. imho pojede po odblokaci i 80
- největší vada: řídítka vybrují asi jako když je křivé kolo. to je jediná věc, co mě opravdu štve.
- při jízdě se ozývají různé vybrace a rezonance těch levných a špatně chycených plastů...
- jinak pokud mu to vydrží a bude ještě dlouho jezdit tak jako teď, tak to bude naprosto OK a spokojenost
- manželka si stěžuje že je moc těžký (opravdu je celkem obrovskej)
- a tahle značka je celkem dobrá v tom, že mám ve svém okolí strašně moc servisních míst (hlavně v polsku) a jsou k dispozici velmi snadno náhradní díly - snad jim to vydrží.
shrnuto: provedení je opravdu "čínské", byť motor a šasi vypadá uspokojivě. mám jedinou obavu - aby vydržel min. 10 let jezdit. pokud ano, tak v podstatě bude spokojenost. je velkej, hezkej, rychlej...