• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: No ono si většinou moc nepomůžeš když se ti něco rozsipe a nemáš k tomu nějakej podrobnej manuál, čas, ani chuť se v tom vrtat. neni co řešit. Škoda že v takovejch případech nemám koho doporučit a to už jezdím cca 3roky a mám najeto cca přes 100tis.km (po praze). Ze začátku jsem servisoval v motolukách a pak jsem si začal dělat všechno sám. Né že by kluci byly nějak nadstandartně drahý ale drahý to maj,a ke všemu jsem z té opravi viděl jen výsledek,a né vždy jsem byl uplně spokojený.

Jen pro zajímavost ,tejkom jsem dělal na celkové go motoru a drobnějch závad u piaggio NRG mc2, bohužel se při rozebírání klikové skříně neobejdeš bez drahého nástroje na půlení a smontování,nasazování ložisek. Ale pokud přeskočím tuto operaci, tak výbrus 250,- pokud by měl někdo zájem dohodím kontakt,v scootlandu za to chtěly15kyl! novej píst i s kroužkama 330,- těsnění cca 200,- ložisko pístního čepu 150,- ložiska na kliku 800 i sguferama,- se rovná 1730,- ale když si to necháš udělat vservisu tak tam necháš 4500,- jednoduchý počty, ten přípravej stojí tolik kolik je rozdíl cen, a nebo se dá udělat podomácku, poprvé to bude na dluhé lokty a celkově zaplatíš víc než v servisu podruhé už se ti peníze vrátí a hlavně budeš vědět co a jak celková oprava se zkrátí řekněme o polovinu času... Samozdřejmě já na to šel kladivem a silou a tak jsem zkurvil ložiska a kliku, hold chybama se člověk učí, bolí to ale ten výsledek za to nakonec stojí, teda doufám že se mi to nakonec podaří opravit.
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Vlastně ani nevim (sakra) co tam je novýho,na co se tolik čekalo :-O čekalo se asi třikrát.... tak teda nevim...ale třeba CDI na které se taky čekalo,tak to se nakonec neměnilo..
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    EKIM: no ani moc nevim... je vtom novej altík (teda staronovej páč na novej bych čekal dalších půl roku) no a pak vystříhanej alarm, kterej způsobyl ty skraty a nově natažený ty dráty po kostře... asi nic víc,ale dalo jim to sakra práci to zfunkčnit.
    Jsem strašně rád že je scootí zdravej,bohužel mi štvě,že dneska má napadnout sníh i v nížinách,takže už ho vezu do teplíčka. Jezdit budem až podle situace. :-/
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: no tak do elektřiny taky moc nevidím, náhodou nevíš co konkrétně to bylo za problém?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PLECH: hele jeste k tomuhle.. to je sice pravda, ale v praxi to je jedno - zloděj radši ukradne něco bez alarmu, protože ho to stojí asi tak 2 kroky vedle, kde stojí skůtr bez alarmu, než by se patlal s alarmem.. prostě si tím výrazně vylepšíš šance, ale riziko nikdy na nulu neeliminuješ, ale to není cílem..

policajti jsou dneska schopný najít ukradenou věc na základě mobilu v ní schoveném, navíc totéž můžeš dělat sám přes službu T-mobile "Kde Je.." ..
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Já, když jezdim denně,tak parkuju na dvoře ve vnitrobloku,kam se dostanou jenom nájemníci našeho a okolních domů. Takovej velkej uzavřenej dvůr z hřištěm.(nicméně vandalů se tam stejně bojim:-((..)
    A když zrovna jedu někam pryč (stačí na dva dny)a nechci tam nechávat scootího bez dozoru(a nebo právě, když napadne sněhu jako loni), tak ho odvezu k máti do práce,kde má teplíčko a je v bezpečí.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Garážuju i přes sezónu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Skutra sice nemam, ale nechcete nahodit anketu jestli lidi parkujou pred barakem nebo na vlastnim pozemku? Celkem by me zajimal ten pomer :)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    EKIM: no jo, jenže já si to prostě sám neopravim....kor, když šlo o eletriku a nevěděli si stim moc rady ani oni... ale jinak souhlasim,že je stopro lepší si to koupit a udělat sám.
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    KOCICINKA: no já jel dneska do práce na scootu po čtvrtletním nedobrovolnym absťáku...natěšenej,ani ten déšť mi nevadil... no a přijedu na zahraďní město a tam to všude klouzalo,že jsem jel poslední kilometr jak při pokakanej a byl jsem rád, že jsem v poho zaparkoval v práci...V práci jsem si řikal(při sledování předpovědi počasí),jestli neni lepší ho odvézt na zimní parkink.. Ale cesta z práce, ta už byla luxusní.Byl jsem dobře oblečenej, tak mi zima nebyla a bylo sucho....užíva jsem si to.. Takže uvidim...prostě budu jezdit dokud nebude sníh a hlavně,když nebude mokro v teplotách k nule. Nechci s nim nikde fláknout. Jinak scoota zimuju u máti v práci,kam si pro něj můžu kdykoliv dojít,takže za dobrého počasí jezdim po celou zimu...Teda pražskou zimu :-)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    KOCICINKA: Jak píše Ekim.... a myslím,že to ještě před akcí párkrát připomenem....8 šnůra bude 11.6.2011.. Jinak nahoře v té nástěnce sou užitečné odkazi...to je dobré taky sledovat a proštudovat :-))
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PLECH: Na tom to zrcátko asi hodně bolí.
    PLECH
    PLECH --- ---
    Tak tady je ten můj, ještě se zrcátkem...

EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    A tady jedna (má) inspirativní. 7 SKÚTRŠŇůRA ..... Pojeďte tu osmou!!!
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Tohle je ten můj :D
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    KOCICINKA: ještě aby to nevydržel, když je to Derbi Atlantis :-))
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    Hurááá hurááá hurrááá..... už zase jezdim.....dneska se mi probral miláček z tříměsíčního komatu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam