• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    EKIM
    EKIM --- ---
    ma, ma jeste se k tomu nedostal, tet se zrovna zabejva serizovanim ventilu, uz mu chybej jen merky a bude se otvirat viko. Pokud te zajima jen kontrola tak otevri viko hlavy zkus zatahat za retez jestli je napnuty, nekdy pry staci zmenit polohu jakehosi napinaku a jede se dal v horsim pripade se meni coz uz vyzaduje urcite znalosti daneho motoru. V nejhorsim je pry retez tak volny ze muze preskocit, reseni nasledku je cenove v jine relaci.
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    Omluvte můj dotaz, jsem technické hovado. 4T, vodou chlazený, 1 válec má rozvodový řemen ??? Má se kontrolovat a pravidelně měnit ? Dělá to někdo ?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: 2T. Ale problem solved. Nechal jsem to dvě hoďky stát a pak to nakopnul přes kick start. Problém byl asi v auto sytiči, který to prostě při elektrickém startování trochu přechlastal.
    EKIM
    EKIM --- ---
    mas 2t nebo 4t?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Ahoj. Rychlý dotaz. Když mi ta moje nádhera po zimě nechce naskočit (baterka v pohodě, benzín i olej v pohodě), na co se mám mrknout? Svíčka?
    EKIM
    EKIM --- ---
    SKUTEKKUTEKK: muj tip, nedelal bych to takhle po zimnim spanku ale az po prvnich jarnich jizdach... Startovat s rosvicenym svetlem :-) vypada to jako blbost ale vysledek je takovy ze v baterce klesa kapacita pozvolna a pokud se dostane na urcitou hranici s motorem to nepohne, ale jak se vypne svetlo , sup a jeste na par startu se zmuze a tak se dozvis ze uz je cas. Samozdrejme tahle metoda neni k nicemu kdyz skutr nechce chytat standartnim zpusobem.
    EKIM
    EKIM --- ---
    SKUTEKKUTEKK: vono je pak celkem zajimavy cemu rikas gelofka, takovy ,,bezudrzbovy,, se take rika gelovka pac se muze naklanet a nemusis ji dolejvat stejne jako gelovku.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    SKUTEKKUTEKK: nemáš nožní startér?
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    EKIM: Hele to je právě zajímavý - mám tam gelovku, starou asi 3 roky. Celou zimu to stálo v zahradnim domku (bez vytápení) a problém byl jenom ve vysušenym karburátoru a asi i hadičkách. Na tu baterku jsem to točil dobře minutu a půl a zdá se vpohodě...Ale je to o hubu. Bez baterky to nenakopnu ani roztlačit to nejde...Skoro aby člověk vozil náhradní :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    SKUTEKKUTEKK: Já vim že jsem stim poučováním asi trochu otravnej,tohle neni z mé zkušenosti ale gelovka se při dlouhodobém stání skutru vybíjí a pokud se dostane pod určitou kapacitu tak je jednou provždy v čudu, není to jako s kapalinovou, nevím jak dluho si stál ale vzhledem k ceně gelovek bych se bál nedobíjet třebas jednou do měsíce, třeba to víš :-) tak jen aby bylo jasno...
    EKIM
    EKIM --- ---
    LASICE: si myslim ze to je nakej fuck kterej se vyrabi seriove a je shodny i s modely co maj vtrikovani a patri tam ta landasonda,ale jelikoz mas karburator tak tam je jen maticka a proste se vyklepala, az tam budes davat tu matku zkus pod to dat takovou tu prerusenou podlozku, nebo si tech matek kup vic, pro zichr :-)
    LASICE
    LASICE --- ---
    jo a tu kryci plachtu meli ve 2 lidlech co sem stihla objet samozrejme vyprodanou (jestli ji tam vubec meli predtim, ale ten ostatni sortiment tech moto veci tam meli) takze zase smula no:/
    LASICE
    LASICE --- ---
    no ja sem z toho taky jelen, proste fakt si nepamatuju zadny skripani ani kvileni, ktery to nutne muselo doprovazet, asi nejaka konspirace proti me:D ale tohle muselo vzniknout za jizdy no...no a k zahadnemu otvoru - z prodejny mi odepsali at si koupim sroubek M6x10, ze ten tam prej patri a samostatnej ho Kymco neprodava, tak dobry, nebude to drahy:D
    EKIM
    EKIM --- ---
    LASICE: koukám na to jako puk,a říkám si že je zvlášštní že jsi si nevšimla nějakého zvuku nebo prostě čehokoliv pač to muselo bejt cejtit,osobně bych to neřešil, ráfek je škráblej a guma z boku krapet vobroušená,pokud by mi to neucházelo tak bych jí normálně dojezdil, než dávat litr za novou? + přezutí a typuju že sama si to nesundaváš takže sakum prdum cca třeba 13kyl ,no to ani náhodou.... ty jo co to mohlo bejt....
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    LASICE: WTF ? :) Gumu vem čert, jak se to mohlo stát ?
    LASICE
    LASICE --- ---
    jo tady:

LASICE
    LASICE --- ---
    EKIM: to nevim co je, mam Kymco Agility 125 MMC, poslala sem tu fotku tam kde jsem ho pred lety kupovala, tak doufam, ze mi poradej a treba i nejak sezenou a poslou ten chybejici dil...

SKUTEKKUTEKK: no prave, ze tohle dela takovy to uprdeny bzucivy turbo, takze to zas tak cool neni...

no a aby toho nebylo malo, tak kouknete, co se mi stalo zdruhy strany zadniho kola - neco jako sutr se mi tam muselo zachytit a sedrit gumu i rafek, myslite, ze je to na vymenu gumy? nebo celyho kola? jako nekdo me ujistuje, ze v ty gume sou este draty a ani na ne to neproslo a ze je to pohoda a nekdo mi zas rika, ze by na tom nejezdil no...ty caranice fixou sou tam pze sem chtela zjistit jestli se to dre za jizdy dal, ale zustaly neporuseny...asi necham vymenit jen tu gumu, na rafek nejsem tak choulostiva, mozna ho celej vybarvim tou lihovkou aby nevypadal tak rozbite...na ty spodni fotce vidite, jak to kolo vypada z druhy strany - neporusena pneu a cernej rafek, achjo...hlavne nejvetsi zahada je, ze vubec o nicem nevim, za jizdy semsi niceho nevsimla...tuhle zavadu mam uz od podzimu, ale pres zimu sem to neresila..
    EKIM
    EKIM --- ---
    pokud je to stříkačka tak ti chybí landa sonda, vysvětlovalo by to ten zvuk +špatný starty,velká spotřeba.Pokud ne a máš karburátor ,tak to zkus něčím ucpat třeba...něčím co odolá teploťě a utěsní (prstem :-))) ,jestli se zvuk nezlepší tak to bude chyba jinde...
    EKIM
    EKIM --- ---
    LASICE: co že to máš přesně za skůtra? nemá to náhodou v nazvu ,,i,, např: kymco DOWNTOWN 125i ?
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    LASICE: Já to na vejfuku nemám...Vůbec netuším na co to je. Je tam závit ? A není turbo zvuk cool ? :)

Jinak koukám že bylo hezky, taky jsem neodolal a zkusil to po zimě nahodit. Gelovka to vydržela v pohodě, asi po 5 startech to chytlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam