• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Jdu na to. Rychla otazka jeste - misto kde se daji v Praze v nedeli sehnat svicky? :)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    CARNAQE: JARAFARI: Na místě asi jo, ale nebyly na to zrovna vhodný podmínky. Pak jsem se vracel už v noci, tak jsem zvolil tlačení a od tý doby na to nechmát. Přesvědčili jste mě, kouknu na to :)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    CARNAQE: Mno u babety ne :D ...tam je to jen o sundání fajfky, ale u skútra sundaváš plasty :-) ale to je jak nic... u mě tři šroubky a jsem taky na fajfce.

DAN_F: Já jednou, když jsem koupil toho skútra co mám ( ojetej) a jel prvně na chatu, tak jsem takhle tlačil domu nasranej 20km... Ve stresu vyjevenej, že to najednou nejede, mě vůbec nenapadlo kouknout na svíčku. Když jsem to dotlačil domu a hodil se do klidu, tak mě to hned napadlo. Jak Já jsem se proklínal, když jsem zjistil, že po výměně svíčky (kterou jsem tam samože s sebou měl) skútr šlape jako hodinky. :-)
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    DAN_F: Na svicku to moc rozebirat nemusis. Svicku bys mel bejt schopnej zkontrolovat na miste pokud nejses ....
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: Doufám. Respektive mě to napadlo. Oukej, tak já to rozeberu, no. Nechce se mi :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: a cokdyz je to jen svicka?
    :-)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    DOKUZONTA: Zlo. Mně ta moje mrdka přestala jezdit. Na sjezdu ze Stodůlek do Motola chcípnul a už nechytnul. Tak jsem to vlastnoručně dotlačit domů, abych se trochu uklidnil a od tý doby stojí v garáži, protože se mi s tim nechce nic dělat.
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    Vite o lepsim zpusobu, jak vyuzit hodinovou pauzu na obed? :)

Mimochodem, skutr je po generalce :) Namatkou: vzduchovy filtr, svicka, karbec, pneu, variator, ladeny vyfuk,... Mno, neco to stalo, ale vyplatilo se :) Maximalni rychlost se zvysila o 5km/h, co jsem ted vyzkousela. Takze ted drandim jak o zivot. Hlavne ten vyfuk me fakt bavi ;)

DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    JARAFARI: Diky :)
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    EKIM: Tak já zase toho skútra mám rád, takže mu nechci dělat takový věci, abych slejval různý sračky do sebe... to radši budu lejt jen benzín a to ještě jen na benzínkách, kterejm věřim.... a jezdit jen, když potřebuju a na výlety, jako jsem dělal dřív (typu i cesta je cíl) se vyseru.
    čéče ty se víc válíš, než jezdíš ;-) Plasty vem čert, hlavně, že ty jsi celej. A ta ženská taky.

DOKUZONTA: Po zjištění, jak to bolí, když sebou fláknu i v malý rychlosti, tak i po praze beru minimálně pevný boty a mikinu, časy ježdění v sandálkách a tričku, už jsou pro mě pasé :-). Když jedu někam mimo prahu, určitě motobundu a minimálně kotníkový boty.. A to i ve vedru. Ono stejně člověk, když je to delší cesta, tak prochladne i ve vedru. Tak ona se ta bunda pak i hodí. S rozjezdama ti, bohužel neporadim. Snad jen, zkus si to zadat do hledače tady http://www.skutrforum.cz popřípadně se tam zeptej či založ téma, pokud to tam nenajdeš.
    DOKUZONTA
    DOKUZONTA --- ---
    Ahoj, tak prvni tyden na skutru tuhle sezonu mam za sebou a musim rict, ze me prekvapilo, ze se desne pomalu rozjizdi, coz driv nebyl problem.... Je to Dedek z 1996 Yamaha BWS 50... Mate nejake tipy, co s tim muze byt? Svicka je jako nova, vzduchovej filt cistej, doplnene oleje jsou... Jinak si drandi slusne. Kdyz ma dobrou naladu, jede i 70Km/h :D Ale ty rozjezdy jsou des... A je to dle meho i nebezpecne :( Zatim jem mela stesti na tolerantni ridice, ale to nemusi byt vzdy, ze...

BTW: Jak se chranite ve velkych vedrech? (Myslim tim, co mate na sobe...)
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    Potrebuju se zeptat:

Jsou prevodovy oleje do skutru/mopedu nejak diferencovany?
    Jako jestli je jich nejak moc druhu a lysej se od sebe nejak zasadne?

Chcije mi olej z prevodovky. Z ty na zadnim kole. A jako ze dost. Potreboval bych tam dolejvyat, nez si objednam a prijde mi novy tesneni.

Diky.
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: aha, no mě žral hexík 3,5-5l/100km, když jsem to někumu řekl, tak že jsem prej jsem blázen to živit, že to už si můžu rovnou koupit auto, jenže jsem měl do cca 80km/h stejnej odpich jako 2litrová fabie rs, a votom to je.
    A jestli je komprese ok, po cca 34tis.km tak to je pěkný, ale ne při dnešních cenách benzínu. pcxko si vezmě 2,5/100 takže jsem pořád pod korunu za kylák ikdyby stál 40l, a až to bude starší, a přežije to vůbec? zrovna dneska ráno jsem to položil a slajdem jsem vzal nějakou ženskou, kupodivu se zvedla a že je v pohodě, já nic, ale skůtr to vodnesl na plastech nepěkně :-(
    Takže až to bude starší, tak to budu řešit jako kolega z bejvalý práce, s mesíkem sem seknul. Ten má hondu psi 125 a ten do toho leje snad půl benál 37kč půl ethanol 26kč, spotřeba je snad o 10-15% vyšší, zaznamenal zlepšení výkonu, horší starty za studena, ale on to má pře znoc v garáži takže ráno v pohodě nastartuje, motor se prý víc zahřívá, a zaznamenal i višší spotřebu oleje, ale stejně to tam leje. Osobně bych bral spíš nějakou sadu s kerou bych do toho mohl lejt, jak benzín tak ethanol, ne že bych nějak rád podporoval biopaliva ale do tý doby než se na trhu oběví elektroskůtry co pojedou aspoň 80km/h s dojezdem kolem 200km neni moc na výběr...
    JARAFARI
    JARAFARI --- ---
    EKIM: Od té doby co tam kyblos dával tenhle válec ( To je ten od koho sem to koupil a ty bys ho s fóra mohl znát) tak to žere stejně.. on teda řiká 3.8l No já to nemám jak přesně změřit, ale řikám tomu cca 4... myslim si, že si to ty 4 veme.. No měnil ten válec z 50ccm na 70ccm v 16ti tisících a teď je to na 50ti... jinak nevim, když to bylo loni v servisu, tak prej komprese OK..tak To, že to je žrout, prostě beru tak, že je to daň za to, že to jede.. teda lítá :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: já to beru tak že 20-25tis. na 2T padině je na výbrus a novej píst, následujou, ložiska na klice, a ojniční ložisko, nová těsnění... a jede se dál, nejhorší jsou na tom ty ložiska, to mi ruplo v bedně, tak jsem je tam narasail jako spravnej hulk... výsledek ,proraženej karter, slzi v očích, no ohromná zkušenos...
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: já rozumím že je něco žravý, ale 4l je moc....

JARAFARI: schválně, kolik máš najeto, na ten vál co tam máš?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: Tak ty 2T jsou dost žravý. Nicméně, jestli je nějaký způsob, jak u toho snížit spotřebu a bude to pořád nějak rozumně jezdit, tak poslouchám :)
    PLECH
    PLECH --- ---
    EKIM: Nová mě stála asi 7000. Teď jí chybí bombička, ta je třeba dokoupit, měla by stát asi 500. Je zcela funkční, bez vady. V tomto stavu bych ji prodal za 3000. Přítelkyně bunda taky 3000, ale bombička tam je.
    EKIM
    EKIM --- ---
    JARAFARI: ty 4l/100km to neni dobrý, neleješ ty to tam jak hawanu na kubě, jednou pro zesnulý jednou já. Typuju že už máš kompresy v pytli a říká si to o go. Neni možný aby ti to žralo jak 250ka.... já vim že je to celkem mastná záležitost ale věř nebo ne, když znáš kam zajít dlnímu á se v pohodě ušetřit 50% z ceny o proti normálnímu schopu...
    PLECH
    PLECH --- ---
    JARAFARI: Jasně, já vím, člověk by nemohl vylézt z domu, a i tam může v koupelně uklouznout a rozseknout si hlavu o umyvadlo. Nicméně ta pravděpodobnost na motorce je pořád větší. Když jsem jezdil opravu každý den a potkával v Praze denně nepříjemné dopravní situace, čím dál víc jsem si uvědomoval, že je to jen otázka času, než se mi stane něco vážnějšího...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam