• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    EKIM
    EKIM --- ---
    Hlásím včera ukradený pcx na žiškově, má celo polep jedné pražské kurýrní služby, tvořený jednotlivými nálepkami, tedy převážně modrá barva?dost specifické na oko. Ještě vyzjistím. rv 2013 druhá série. Kdybyste ho náhodou někde viděly, do pošty... nebo id KSEROKS ...
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    GRAMEC: "Vzorem se stala řada evropských měst, kde podobné zóny provozují už řadu let, i když s poměrně malým efektem."
    Oni to ví a stejně do toho jdou,)
    Někdo musí zalepit jak populistickou, tak finanční díru po OPENCARD,)))
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    Proc mam pocit, ze hlavni ucel techto opatreni je vybirat dalsi a dalsi poplatky, ale hlavne podnitit spotrebu obcanu? Cili ekologicky efekt presne opacny, protoze uhlikova stopa na vyrobu noveho stroje bude vetsi nez pouzivani dosavadniho stareho. Tady o okologii samozrejme vubec nejde. Babeta se do centra nedostane, ale kdyz si clovek koupi novej moped Peugeot Vogue s dvoutaknim motorem, tak muze jezdit dal. Naprostej nesmysl zase.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GRAMEC: Bože, tady je to fakt úplná magie :)
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    Emisní zóny: v Praze i pro motorky Aktuálně | články Motorkáři.cz
    http://www.motorkari.cz/clanky/moto-novinky/emisni-zony-v-praze-i-pro-motorky-29085.html
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Já liju do Vespy

DAN_F
    DAN_F --- ---
    BOYLER: Takovou nezajímavou plečku (novější, ale v podstatě asi docela srovnatelné s tím tvým) – Piaggio Fly 50 2T. Ale jezdí spolehlivě (zatím jsem jen měnil svíčku a baterku, protože jsem se o ni špatně staral).
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    DAN_F: ...tak to je fajné...asi zůstanu tedy u tohohle liquiho;)
    co máš ty za žihadlo?)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    BOYLER: Myslím že optimálně polosyntetiku – v servisu mi doporučovali Agip City 2T, ale mám pocit že ho úplně přestali prodávat. Minerál se do skútrů obecně nedoporučuje. Plná syntetika jen některé.

2T oleje a skútry
    http://www.scootland.cz/scooter-tuning-jaknato/2t-oleje-a-skutry/
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    EKIM: tjn. u nás ho měli za 11€,)
    EKIM
    EKIM --- ---
    BOYLER: trošku drahý...
    EKIM
    EKIM --- ---
    BOYLER: minerál, polosyntetika ,ty dražší splňují normy jako, ekologické, méně kouřivé a s příchutí :) ...některé polosyntetiky a syntetiky potřebují pro správné spálení vyšší teplotu, tak nějak jsem to pochopil, když jsem si cpal synťák do padesátky, ze začátku žádný rozdíl. Časem, velice rychle, řekněme do 100km ucpanej vejfuk. Takže minerálem nic nezkazíš, polosynťák lepší ale, synťák nebrat.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    DAN_F: přesně tak, 20 let stará...
    ...v manuálu, kterej jsem našel píšou jenom API-TC, což je označení olejů pro dvoutakty,)
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    BOYLER: To je nějaká padesátka dvoutakt?
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    zdar,
    mám Piaggio ZIP SSL 25.
    Co byste tam lili za olej?
    Minerál, polosyntetiku nebo syntetiku?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    BIO23: Jo, no. To se docela stává. Nejen mezi poli. Kamarádovi vletěla vosa do helmy (integrálky) a ne otevřeným hledím. Spodem.
    BIO23
    BIO23 --- ---
    tak se musím podělit o další hororový zážitek na skutru...
    jedu si to v sobotu z koupaliště mezi poli s dcerou (10) za sebou na tandemu - frajírek tričko, kraťasy, ale jedem pomaličku-je horko a krásně.
    Najednou bolest na dolním stehně, jako by mě někdo popálil vajglem - jenom říkám jau kurva a v tom jau,jau,jau,jau,jau a jaaaauuu - snažím se rychle zastavit, naštěstí se bezpečně povedlo a z nohavice mi vylítne vosa. Ta kurva mě 7x bodla...
    Domů už to byl jenom kousek, takže dobrý- namazal jsem to, ledoval, večer ještě v poho, ale v neděli už jsem měl stehno 2x větší než druhý,úplně rudý,žhavý jak oheň, bolest jak prase
    dneska malinko lepší - už to jenom nebolí,ale začíná to dost svědit
    a poučení ? i na ten debilní skutr se pořádně oblíkněte-obzvláště na cestu mezi poli :)
    EKIM
    EKIM --- ---
    DAN_F: přesně, akorád jsemn zastavil za parkujícím autem....
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    EKIM: Tohle se ti přesně stalo, ne? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam