• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    VICA
    VICA --- ---
    EKIM: : Ok, chápu, díky za info. Jak tedy poznám, že tj problém volnoběžky, dokážu detekovat po otevření ? Například, že se chová na obě strany stejně ? Což by neměla.

Dále ještě pro info, necelé dva měsíce zpět, jsem to měl v autorizovaném servise Honda na opravu a měnili mi díly ve variátoru: těsnění víka,duct assy., belt cover, seal, belt cover duct, unašeč a řemen hnací.

Tak teď nevím, jestli to mám řešit jako reklamaci??

Díky,

V
    EKIM
    EKIM --- ---
    VICA: To je jednoduchý, volnoběžka tartéru je na klice za variátorem nebo z druhé strany u rotoru, navazuje na startér. No a volnoběžka zaručí záber na jednu stranu a na druhou se protáčí. Má vlastně podobnou schopnost jako náboj u zadního kola na kole. No a když se kousne, tak po nastartování se síla motoru přenáší zpět na tartér(protože volnoběžka nevolnoběží), který má třebas při startu 3000ot/min, a tímto způsobem se roztočí třebas na 13000ot/min. takže pokud je startér kvalitní, vydrží ti tak cestu do sámošky za barákem. Jednoduše řečeno pokud ti odejde volnoběžka, startér odchází s ní do křemíkovýho.
    VICA
    VICA --- ---
    EKIM: Na mě příliš odborný dotaz, startér jsem se naučil dostat tam a zpět - toť má první motozručnost. Zkus se zeptat více polopatě, nevím co je volnoběžka.

Díky
    EKIM
    EKIM --- ---
    VICA: jak je na tom volnoběžka tartéru?
    VICA
    VICA --- ---
    Hoi,

Má série problémů ze startérem pokračuje.

V souhrnu: nechal jsem si spravit původní - spravili, vydržel necelý týden a opět přestal šlapat, v servisu mi vrátili kačky, že už jej spravovat nebudou - koupil jsem si tedy jiný použitý, vydržel dva dny a opět nestartuje.

Může být problém v něčem jiném, že startéry takto odcházejí, nebo mám pouze smůlu na startéry ?

Díky,

V
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    ODBORNIK: Já za to taky kdysi platil kolem 2k.. Tzn. asi je to běžný, ale každopádně zbytečný, výměnu oleje zvládne i lama jako já za deset minut, stejně jako např. výměnu vzduchovýho filtru..
    MARTYNI
    MARTYNI --- ---
    coze, olej a filtr s praci za 2500, resp za 1500? vzdyt material vyjde na max 500, takze pokud je zbytek castky za praci spojenou jen s vymenou oleje, myslim, ze vas nekdo pekne natahnul ;)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    ODBORNIK: první sevis Honda SH125i po 1000 jsem platil litr oleje + práci, tuším že něco přes 1500 Kč.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    ODBORNIK: Filtr Piaggio stojí tuším něco kolem tří stovek, oleje se tam vejde litr a nevim jak je to se servisem po prvních 1 000 km, ale jinak se podle mě mění tak po 3 000 km.
    ODBORNIK
    ODBORNIK --- ---
    Ahoj, dnes jsem byl na první servisní prohlídce v Moto Luky s Piaggio Fly 125 po najetých 1 000 km a za olej + filtr jsem vypláznul 2 500 Kč (pouze za materiál, práce je prý zdarma). Nedostal jsem ani fakturu, takže mi to celkem vrtá hlavou...
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Zdravím, prosím o radu: Chtěl bych nějaký retro skútr, nejvíce se mi líbí http://www.tipmoto.com/motorky/vespa/285045-et4-125-2000-leader-kremova.html

Tento prodejce to evidentně bere z Německa, tak se chci zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti z koupí v zahraničí . jestli se to vyplatí a ideálně kde koupit, nebo ty rizika a překážky za to nestojí. Díky moc!
    EKIM
    EKIM --- ---
    VICA: ...můžeš vyndat startér, a mrknout se jestli se ti nekousla volnoběžka startéru, kterou bys tímžto asi také musel opravit ale to samozdřejmě zjitíš až vymontuješ startér... který prověříš, pokud je nakaši...jediný rozdíl by byl tedy v tom že bys navíc potřeboval novou volnoběžku(repase?), možná víko od klikovky, možná nový těnění... ale třeba to je startér.

Tak jestli někdo máte něco pojízdnýho, nebo uplně na opravu, pojištění mám na 125cca. Dokonce tu kopem hrob elektrokolama. Já to vidim, na elektromotokolku, celopéro, baterka do kamionu, elktromotor, nabíječka, trocha té práce aby si to sedlo. Sice benzín šel dolu, ale kdybych chtěl smrdět a bejt hlučnej. Tak chodim čato do zoo, nebo do hospy.
    VICA
    VICA --- ---
    SPYYDY: Tak tedy, proměřovali jsme to multimetrem a vypadá to na špatný startér, protože 12V z baterky se dostane přes relé až na startér, který však i přesto mlčí.

Tedy bude třeba nový startér - souhlas, nebo mám provést ještě nějaký doplňující prověřovací test ?
    Startér nalezl jsem na odkaze níže, nebo by jste doporučili pořídit radši nový kus ?

Elektrika > startér > Startér pro Honda Dylan 125, Hrušovany u Brna - TipMoto.com - motodíly
    http://www.tipmoto.com/dily-moto/elektrika/starter/163341-starter.html
    Montáž bych už snad mohl zvládnout sám, umístění již znám..........

Díky
    VICA
    VICA --- ---
    SPYYDY: Poradila mi parta relé, tak zkusím kamoše at se mi na to mrkne a když tak pak testneme tu svíčku a když nic, tak to hážu z mostu, furt se tam něco sere.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    VICA: Hele, já jsem lama a myslim, že to může bejt docela dost věcma včetně špatný baterky (byť "nabitý), palivovýho ventilu etc., ale určitě bych jako první zkusil vyčistit/vyměnit svíčku..
    VICA
    VICA --- ---
    Zdarec,
    Mám technicky dotaz ohledně startování. Původne jsem myslel, že tj baterkou, nechal jsem nabít, leč problém setrval. Při startování se ozývá pouze cvakání a z motoru žádný zvuk nejde .....ani ťuk.
    v cem to muže být? Honda @150

Diky
    EKIM
    EKIM --- ---
    ....popřemejšlim o tom nad šálkem zeleného čaje :) co mě vyjde levnějc, jetli prachy na zabezpečení nebo proti zabezpečení...
    THOMASC
    THOMASC --- ---
    EKIM: No me to spis zajima proto, jestli nejake retezy a alarmy maji smysl, precejenom nejakeho amatera to muze odradit...
    EKIM
    EKIM --- ---
    Stejně je to teť všude samej mačos, kdyby mi ho nikdo nešloh, kdo ví jestli by mě už zítra nesrazil. Si budu furt pořizovat lepší a lepší technologický pokrok zabezpečení, ikdyž je to v důsledku sociální problém. Který jsem nevytvořil, a tak za něj odmítám trpět, protože to jednoduše nedává smysl...
    kdo chce právcovství?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam