• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    FLUNDR
    FLUNDR --- ---
    JOSKA_CZ: zjevně máš pravdu...na pcx jis prostě nemůžu nikomu doporučit..
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    FLUNDR: ty jo, nenapadlo by mě, že to bude takový rozdíl, ale asi hodně záleží na čem ji máš. Já ji mám na SH125i a nemám problém s ničím z toho :/ Já preferuji rychlost nástupu/výstupu, kalhoty mi přijdou jako zbytečný opruz.
    FLUNDR
    FLUNDR --- ---
    jeste sem zapomnel na dulezity bod a to, ze s tou dekou ti nedrzi kufr nahore, takze ho musis porad drzet.. coz je bomba, kdyz vyndavam helmu dvema rukama a hlavou si drzim sedlo, pac na nej ta deka tlaci
    FLUNDR
    FLUNDR --- ---
    JOSKA_CZ: Ja teday s Tucano Urbano dekou nejsem vubec spokojenej.. pouzival sem ji dva roky pres zimu na pcx... ano, teplenej komfrot dobrej, ale..:
    1) uplne se rozlamal ten plastovy bazmek na ty dece, co se dava pod rizeni
    2) tankovani s tou dekou pekny opruz
    3) dvakrat sem lepil ty nafukovaci boky a to nepocitam ten opruz to vyndat a nandat zpatky
    4) pokud jedes v zime v nejakym marasu, tak ti ta deka brani v rychlosti sundani nohou na zem..resp. uz sem o ni parkrat zavadil, kdyz sem dostal drobny smyk a potreboval sem rychle sundat nohy
    5) ta deka mi dost odrela ty plasty na skutr.. jakoze hodne.. kdyby mel nekdo zajem, vyfotim a poslu

takze sem si ted poridil moto kalhoty z vyprodeje bikerscrown za 2390 kc od Macny - v 0 stupnich pohoda, absolutne zadny chlad a deku vyhodim nebo necham detem na hrani

BURAN
    BURAN --- ---
    JAKI: tezko rict, nemam to s cim srovnat :)
    JAKI
    JAKI --- ---
    Jinak neměl by tu někdo zájem o kufr na dvě helmy. Mám doma nevyužitý: http://www.motovsem.cz/...l-792374-kufr-top-case-plast-oxford-anglie-cerny-nelakovany-objem-44l.html jen místo oxford je na víku napsáno maxx a nemám k němu plotnu, ale ta se dá koupit za pár peněz: http://www.motovsem.cz/...il-792375-montazni-plotna-rezervni-pro-top-case-m009-00-oxford-anglie.html . Kufr je v super stavu, tak kdyby měl někdo zájem bližší info v poště.
    JAKI
    JAKI --- ---
    BURAN: A co posez? Taky jsem nad ní přemýšlel, ale vadí mi posez ala wc, tak jsem nakonec pořídil Majesty. Sice malý kola, ale člověk si krásně natáhne nohy, což je při delší cestě super.
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    MARTYNI: nektery lidi jsou pste zli zmrdi :-(
    MARTYNI
    MARTYNI --- ---
    DZANDIS: dnes jsem si vyzvedl opravene .. krom zalomenych nuzek?, bylo v zamku jeste vterinove lepidlo.. nicemene to dokazali rozpustit a zamek opravit, cely to vyslo na cca 4000, kdyby to neslo, musela by bejt cela nova spinacka za 6 bez prace..
    Nechal jsem to v motoluky (Vespacentrum) no a dopadlo to vlastne dobre, i kdyz me behem tech 3 tejdnu, co to davali dohromady, zvladli docela nasrat, nakonec to dopadlo v ramci moznosti dobre.
    BURAN
    BURAN --- ---
    DZANDIS: jj ty kola jsou pekny, souhlas :) nemuzu dat zadny srovnani s malejma kolama, protoze s tim nemam zkusenost, ale minimalne to vypada dobre :D
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    BURAN: nad tou jsem premyslel, lakal me vykon a ta 16-ti palcova kola, nakonec jsem koupil PCX125 :-), ale to uz je davno, to uz je tri tydny :-)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    BURAN: kup termoscud, stejně bys k tomu na podzim dospěl. Mám od Tucano Urbano a trvale s ním jezdím od října do konce května :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    Toz se hlasim do rodiny s SH125i, poridil jsem hlavne na dojizdeni do prace, dojmy zatim jen dobre. Motorka svizna, mezi vesnicema 90 jak nic, akorat rano je mi zima - musim se dovybavit nejakym oblecenim. Jinak super :-)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    MARTYNI: FMI jak jsi dopadl?
    PHONETIX_ROB
    PHONETIX_ROB --- ---
    V sobotu 7.5.2016 Prahou projede dvouhodinová motorkářská jízda, kterou pro ruský motocyklový klub Noční vlci pořádá spolek Red Eyed Crüe. Dvakrát projedou i Václavským náměstím. V plánu mají pietní akci na Olšanech jak vyplývá z facebookových stránek Red Eyed Crüe. Policie se na jejich příjezd pečlivě připravuje - dle neoficiálních zpráv se letos očekává jedna z nejvyšších účastí jak motocyklistů, tak i davů je vítajících. ;-)
    Spojení kolony s motorkáři z Prahy a okolí 7.5.2016 cca ve 12:00-13:00 Benzina u Průhonic, před Prahou.
    Více informací zde:
    https://www.facebook.com/events/731033973699935/permalink/768138246656174/
    Putinovi motorkáři pojedou i centrem Prahy | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putinovi-motorkari-pojedou-i-centrem-Prahy-434182
    BIO23
    BIO23 --- ---
    jen malé info k cenám.
    teď jsem měl Kymco 125 cityněco u Ponci (Ponca-Dvůr Zdibsko) - olej, filtry,seřízení volnoběhu, STK a nová baterka - cca 3.400Kč
    TEJDEN_V_BOTE
    TEJDEN_V_BOTE --- ---
    VACA: zavinac neni jen mestske vozitko. Projel jsem s pul republiky a nedam na nej dopustit. Hned prvni jizda byla od Klatov do Liberce. Nastesti s nim moc nejezdim po meste, ale spis z vesnice do mestecka, takze podobne postrehy nemam.

Zeptam se: jsem chromej na nohy a potrebuji zachodovej posez jako na skutru, ale chci jezdit i dal. Koukal jsem ze se delaji skutry okolo 400 ccm. Po cem se divat a cemu se vyhnout? Prece jenom na dalnici se na ty my stopadine necitim moc jiste. Existuje nejaky maxiskutr, ktery bide svuj i na polnich cestach?
    SHYLOCK
    SHYLOCK --- ---
    Ahoj, včera jsem si koupil Piaggio Liberty 125 postackou verzi. Když kupuju auto tak jsem zvyklej vyměnit olej a všechny flitry atp. Předpokladám, že u skutru se dela něco podobnýho, že? Můžu Vás poprosit o doporučení dobrýho servisu? Díky moc!
    MARTYNI
    MARTYNI --- ---
    cus, dneska mi nejakej curak zalomil neco v zapalovani a i v kufru.. nevivete nekdo o nejakym zamecnikovi v Praze idealne v Braniku , kterej by to treba umel dostat ven tak, abych nemusel menit zamek na spinacce?.
    VACA
    VACA --- ---
    Moc se tu neděje, tak přihodim nějaké další pocity nováčka na jedné stopě..
    Ve čtvrtek v noci po práci jsem se odhodlal a vyrzil na první samostatný výlet za prahu. Jel jsem nocovat někam do brdskejch lesů:)

Protože nemám žádnou spešl motovýbavu, nepromoky spod, hlásily přeháňky a taky bylo celkem chladno, nasadil tedy dlouhý kožený kabát:) To se ukázalo jako dobrá volba, krásně teplo na nohy a kolena, závětří.. Pohodlíčko:)
    Později mi parádně posloužil i na nocleh. Neměl jsem totiž doma spacák, a kombinace deky a kabátu se ukázala jako naprosto dostačující, ale to by bylo zase do jiného auditka:)
    Kdyby to nebylo tak extravagantní, asi bych v tom labátu i jezdil:)

Jizda v noci mimo veřejné osvětlení taky premiéra.
    Celkem to šlo, když se silnice začala lesknout tak jsem zvolnil.
    Kombinace dálky a potkávačky se bohužel nedá použít. Potkávačka svítí o mnoho intenzivněji, takže "slabší" dálkovka zaniká, samostatná dálkovka je ale F poho..
    Vlastně se mi v noci nejelo špatně, provoz byl tařka 0. Občas jsem se za někým chvíli vezl než někam odbočil, mít před sebou osvětlenou společnost je celkem příjemné, zvláštěpak když člověk míjí auta v protijízdě, které mají temdence oslepovat trochu víc než když jedu v autě..
    Taky jsem potkal nějakou zvěř, laxně se premenádujíc po silnici..

Ovšem druhej den při návratu jsem si cestu po okreskách krajinou a maličkými vesničkami náramě užíval.
    Chvílema jsem se fakt kochal, a krajinou si to jen tak brumlal 40-50.. Tohle si mě totálně získalo! Opět musim říct, že pro člověka s mnoha tisíci autem, je toto naprosto novej rozměr. Jak jste najednou v kontaktu s okolím a vnímáte daleko víc detajlů, (mám otevřenou helmu, takže výhled je perfektní:) super, krása!
    Tohle naprosto smazává občasného debila kterej vás svym autem hrne po městě na nárazníku osumdesát... (Teď se mnou zase chtěl závodit nějakej zastydlej exot v modrý octavii rs, slyset těsně za sebou v zatáčce skřípějící gumy neni 2x příjemné. Naštěstí to bylo v praze, takže hned za dalších třista metrů kolona a semafory. Musel jsem se mu smát, když jsem ho v koloně opouštěl:)
    Při výletnictví mě taky potěšilo, že zavináč neztrací dech ani na rychlejších silnicích. Např na rovinkách okolo chuchle v pohodě nasadí 110 a drží se.. I nějaké ty nerovnosti při této rychlosti zvládá ladně, až mě to překvapilo..
    To je spíš nepříjemné když jsou díry a boule v utaženějších zatáčkách, přecijen kola nejsou největší.. Ale v přímém směru jsou nerovnosti i při větší rychlosti celkem pohoda.

Takže suma sumárum musím konstatovat, že takovejhle skůtřík zdaleka není jen městské vozítko. Otevírají se mi tím uplně nové možnosti, a cítím jak jedné stopě naplno propadám:) Až mě skoro mrzí že už se tak nestalo dřív.. Nadruhou stranu je ale asi doře, že jsem s tim nezačínal v telecích letech, zejména to město navíc ve dny jako třeba pátek dokáže bejt fakt džungle a nějaká ta zkušenost s provozem se asi hodí...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam