• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: fajn, ja tu A1 ale v beckovyn ridicaku uvedenou mam. Takze to nemci zkousnou? Protoze zrovna tam by me vylety smerovaly
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Je to tak.
    Otazka zni jinak: uz mate zimni udrzbu za sebou? ;-) Ja mam napr.nabitou baterku a sedlo je aktualne u calounika....jj, az se jaro zepta...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BURAN: covece to je otazka jako jestli bych byl radsi, kdyz bych prisel o obe nohy a ne jen o jednu :)

Zase jsem patral a pokud nekdo nekde najdete zminku o tom, ze vlastnik ridicaku pro skupinu B nemuze ridit motocykl s aut. prevodovkou, o obsahu 125ccm a vykonu do 11kW mimo CR, ukazte mi to prosim:

Skutry 125ccm s řidčákem skupiny B - legislativa
    http://www.yamaha-zizi.cz/aktuality/89

ZÁKON ze dne 6. září 2011, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů - Sbírka zákonů - Nakladatelství Sagit, a.s.
    http://www.sagit.cz/info/sb11297
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLAYER: moc nechapu zdroj tveho rozcarovani. byl bys radeji, kdybys na B mohl jezdit jen na 50cm3?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: no tvl, to uz si pak muzu rovnou udelat papiry na velkou. *facepalm*
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: Ano, musíš do autoškoly na motorku
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLAYER: nevim proc. osobne to vnimam jako fajn bonus k B ridicaku, a po roce jezdeni na 125 si stejne jdu udelat papiry na velkou motorku takze mi to pak bude stejne jedno ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: mno, jenze ja bych rad s PCX125 vyrazil i za hranice CR. A delat si kvuli tomu zvlast ridicak se mi jaksi nechce. To jsou penize vyhozeny z okna :/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: Nějak to neřeším. Má vespa nemá víc jak dva takty a více než 50ccm :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BURAN: asi to chapu stejne, proc ale jen v CR? Co to je za debilitu, abych si kvuli 125ccm automatu delal ridicak??
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLAYER: ja to chapu tak ze 125 skutr s automatem muzes jezdit na B (pouze v Cechach) a to A1 s tim nema nic spolecnyho.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tech 50ccm by melo byt pro manualni prevodovku, zatimco s automatem do 125ccm.
    Nechapu tedy tu zavorku co tam mas. To tam rovnou mohli nechat puvodnich 150 :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NTR23: kód 150 je identický s tím 79 a doplňkem v závorce

79. Omezení pro vozidla, která vyhovují specifikacím uvedeným v závorkách.
    150. Omezení řidičského oprávnění skupiny A1 do 50 cm3.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: Viz můj nový řidičák z řijna 2016

NTR23
    NTR23 --- ---
    PLAYER: I když si uděláš nový, budeš tam mít kódy jako v době, kdy jsi ho dělal.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Tak ted ctu, ze by tam mel byt u novych ridicaku HK79, namisto puvodniho 150, jako mam jeste ja u ridicaku vydanem v roce 2009.
    Tak co ted s tim? Mam si nechat udelat novy ridicak?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NTR23: nemam ridicak na motorku, mam prave B + A1.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BURAN: je tam har. kod 150, coz je tedy jak pises. Tak ted tomu nerozumim. Mel jsem zato, ze od roku 2013(?) je to automaticky rozsireny do 125ccm? Ridicak mam vydany 2009. Nebo se to rozsireni vztahuje tedy jen na CR?
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLAYER: omezeni na 50cm3 u toho A1 nemas?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam