• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKIMSkútr
    NTR23
    NTR23 --- ---
    VACA: Napiš na odbor dopravy.
    VACA
    VACA --- ---
    JAVESEU: Zas tak moc sirsi to neni. Nikdy sem na tomhle nejel, takze jen domnenka, ale sirokost skutru se imho vic projevi v zadni casti, ten predek se da “posilat” do sterbin docela presne, nejsirsi jsou beztak riditka, jako i jinde.. rejd by to asi nejak zasadne mensi mit nemelo..
    ale jako ciste na prodiracku bude malej skutr asi vzdycky praktictejsi..
    Ale z hlediska vetsich dojezdu verim ze tohle “prase” muze bejt dobry, pohodlny, a dve kolav predu davaj vetsi jistotu na mokru a lepsi brzdny vlastnosti..


    Jako prodiracka je zasadni vlastnost skutru, ale za nemene zasadni povazuju prave i ten parking vsude, a zdarma.. a o tuhle vlastnost asi neprijes. Nebo? Vi teda nekdo vic jak je to s tou legislativou, silnicnimi poplatky a parkovanim? Jestli to jako vice stope vozidlo uz spadodo stejnyho pytle s autama, takze modry zony a vsechno pro nej plati stejne?

    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    HOLAKAC: Tříkolka dobrá, ale ve městě se naprosto ztrácí výhoda skútru a hlavně manévrovatelnosti = stojíš stejně jako auta. Nebo ne?
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    BURAN: Jak jsem psal níže, hodnotil jsem svou trasu a kdybych to jezdil denně na scootru, tak do práce nedorazím vysmátý, ale propocený smrtelným potem :)
    VACA
    VACA --- ---
    Hele a jak je to s tema trojkolkama a parkovným? Můžou taky stát na hodinách včetně modrejch zón bezstrestně zadarmo? A co dálníční poplatek na trojkolce?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    HOLAKAC: Trojkolka nad 125 musí být vybavena nožní brzdou. Jel jsem tam na tristovce
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Kromě toho se už napsalo, tak na Bcko můžeš řídit tříkolky s vyšším objemem než 125, takže tím teoreticky získáš vyšší výkon a stabilitu na projetí toho kousku po dálnici. Např. Yamaha Tricity 155, možná i vyšší kubatury, neznám přesně vyhlášku jak/čím to je limitovaný (letmý gůgl tříkolová motorová vozidla s výkonem převyšujícím 15 kW – skupina A; v případě řidiče, jenž dosáhl věku alespoň 21 let, i skupina B). Ale zase když se podíváš kolik ty tříkolky stojej, tak nevím jestli tě ten litr o kterej to bude žrát míň zachrání...:-)

    Já jsem si pořídil skůtr a zbavil se druhého auta, ale mám to do práce míň jak 10km na pohodu :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GOZER1: jezdim do prace na moto denne brezen-listopad. Blbosti bych to nenazval, spis nejlepsi casti celyho dne. V zime se mi nestava, ze bych do kancelare vkrocil rozesmatej, zato v lete se culim pravidelne :-)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *zrat
    VACA
    VACA --- ---
    Kolik muze urat treba takovy SHcko 300i ?

    Znamej to roky provozoval na kazdodenni dojizdeni vicemene cca 30km do prahy, a nasledny prodirani se prazskym provozem +parkovani v podstate kde chces bez problemu a zadarmo.


    Jako jednoznacne bych jednostopy vozidlo na kazdodenni dojizdeni asi uplne nezavrhoval. Svoje vyhody to ma, imho zalezi kam do prace clovek dojizdi a jaky ma moznosti parkovani. Z vesnize do mensiho mesta to bude asi pohodlnejsi auto. Ale do metropole s prehustenym provozem jakou praha je, modry zony vsude apod. ma skutr imho stale navrch. Neni to jen spotreba, ale pojisteni, parkovny, a dalsi provozni naklady.. A v neposledni rade i cas stravenej v provozu velkomesta, a hledanim parkovaciho mista..

    Jinak jako jo, clovek na to taky musi mit taky trochu nejakou tu naturu. Bejt v pohode s tim ze obcas zmokne apod.. (ale s prevlekama pod sedlem ktery nezaberou moc mista se to da prezit:)
    Jako nejvetsi slabinu na skutru/moto vnimam jizdu v noci mimo mesto kde neni verejny osvetleni..
    Auta v protijizde zpravidla svitej vic nez skutr/motorka, a kdyz nema helma cistej stit hledi, nebo je odrenej, tak je to dost utrpeni...
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    EZOP: Resil jsem neco podobnyho (vesnice 40 km za Prahou). Dospel jsem k tomu, ze na skutru to jet nechces a dospela motorka ma spotrebu jak auto, ne-li vetsi. Obcas jsem sledoval scootristy jak klickujou v kolone na Kbelsky, ale jejich casova uspora by na moji ceste byla minimalni. Taky jim slo dost casto o zivot. Takze jsem koupil auto na plyn a jezdim 1kc/km. At je leto nebo zima, jsi v suchu a teple. Motorku mam na vyblbnuti po okoli, ale na kazdodenni jezdeni do prace je to blbost.
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP: Myslím ze i kdyby to byl voser tak mám pořad auto. Ale jakmile bych měl scooter i auto a potreboval se drcat někde do 10km tak bych hadam asi vždy volil auto (pokud by nepršelo)
    EZOP
    EZOP --- ---
    DZANDIS: Ještě to nemám naježdeny, zatím tam nebydlim. Ale parkrat jsem to zkusil a je to cirka 30 min. Jezdím tak 100-110kmh
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Ja jezdil denne 2x25 po okreskach a naprosta pohoda, zalezi, kolik vydrzis a jak te to bude bavit. Ta dalnice je nuda sed a presne jak se pise nize, vsichni te predjizdi, ty se seres za nakladakama, takze 15 minut prudy. Jsou fanousci, kteri jsou s podobnym cestovanim na pohodu, ale s cistym svedomim se to doporucit neda. Nejlepe je si to zkusit, aspon dva tydny. Jak dlouho to jezdis autem?
    BURAN
    BURAN --- ---
    EZOP: kdyz si to pucis a osahas sam, idealni.
    Ja jezdim do prace denne 15km a i na tom skutru to byl perfektni zacatek kazdyho dne. Nesmej na ty ceste byt dlouhy rovny useky, to je nezazivny protoze bys treba i pridal ale uz to nejde. Taky na useku kde je v protismeru provoz chytit nakladak co jede 85 je blby protoze ho nepredjedes, on te brzdi a hazi to za nim. Na jiny uskali skutru na okresce jsem nenarazil.
    BURAN
    BURAN --- ---
    QNEDLEEQ: na skutru to aspon nacpes pod sedlo. Na motorce je to horsi :-)
    EZOP
    EZOP --- ---
    BURAN: OK, takže ideální by bylo si to někde na týden půjčit a vyzkoušet jaké to je za týden nahoblovat cca 400-500km. Ono potom se silnějším strojem pak jde vzhůru hádám i spotřeba. 250 si vezme tak 4??. To bych pak přidal litr a můžu jet autem že jo :-)
    A co po okrskách jak píšu dole? 40 km jedna cesta bude asi taky pěknej voser...
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    EZOP: nj :) jestli budou peníze, tak si tenhle rok sk. A udělám, s 50cc je to onanie
    BURAN
    BURAN --- ---
    EZOP: jezdil jsem na SH125i 1x tydne MB-PRAHA a zpet (cca 50km). Jednou tydne se to vydrzet, kazdy den bych to absolvovat nechtel.
    Na 125 mas limit kolem 100km/h. Tzn predjizdej te auta jedouci o 30-50km/h rychlejc. To neni nic prijemnyho. Kdyz dojedes kamion, tak pokud nechces na hulvata ucpat levej pruh (jedes mac 100) tak je kolikrat potreba cekat, nez se levej uvolni abys nezdrzoval. To cekani probiha za kamionem kde to v tom uplavu pekne hazi. Proste legalne se 125 na dalnici muzes, ale je to opruz.
    Pokud se jedna o 20km, tzn nejakou ctvrthodinu, mozna by se to dalo i denne. Ale doporucit to s cistym svedomim nelze.
    EZOP
    EZOP --- ---
    UF0UN: Koukám že jsi taky v Rajchu, to je důvod proč jí ještě nemám....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam