• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      TWARR
      TWARR --- ---
      KULHY: :D nejhorsi je, kdyz tam pro ten hrajici objekt neni ovladani hlasitosti, to je na pres drzku teprve:D
      KULHY
      KULHY --- ---
      TWARR: jestli me neco vytaci tak stranky ktery bez zeptani rozjedou nejakou epesni dojemnou muzicku :D
      KULHY
      KULHY --- ---
      OKEYA: smecko :)
      OKEYA
      OKEYA --- ---
      KULHY: Akorát to odšumění bude až ve finální verzi :-/
      TWARR
      TWARR --- ---
      KULHY: me distorze bavej, ale proste obcas si to na 10mm korekce vyzaduje u nekterejch zaberu:) photoshop nevedu:D

hlavne ze v ty trojce pudou delat naky slideshow s hudbou, no ty vole:D
      KULHY
      KULHY --- ---
      OKEYA: hm vecer na to juknu :)
      KULHY
      KULHY --- ---
      TWARR: neco je, napriklad nejakej PTLens boco, ale myslim ze to neni zrovna doslova plug-in :/ .. a na extra siroky to prej je k hovnu .. no CS4 to jisti, akorat to zdrzovani co? :)
      OKEYA
      OKEYA --- ---
      Adobe Photoshop Lightroom 3 public beta
      http://labs.adobe.com/technologies/lightroom3/

... prý se chystá konečně solidní odšumění a vodotisk...
      TWARR
      TWARR --- ---
      nehledal a rovnou se ptam, tak se pripadne omlouvam, jen mne to ted napadlo.
      neni do lr nejakej plugin (treba?) na rovnani distorze? v developu je korekce vinetace a aberace, ale na distorzi kakac:)
      OOPS
      OOPS --- ---
      Adobe Lightroom 2 - profesionální editor fotografií — Radek Hulán - oficiální webová prezentace - MyEgo.cz
      http://myego.cz/item/adobe-lightroom-2-profesionalni-editor-fotografii
      OOPS
      OOPS --- ---
      Vznikla oficiální stránka českého Adobe na Facebooku. Novinky a diskuze o Ps, Fl, ID, Ai... http://tinyurl.com/adobecz
      KULHY
      KULHY --- ---
      MINER: joj to se mi myslim taky stalo a uplne jsem zesedivel kam ta fotka zmizela :))
      MINER
      MINER --- ---
      Bacha, objevil jsem blbou chybu LR:
      Když mám ve stacku více fotek, nahoře je s dvěmi ** a pod ní je s třemi ***, a stack je uzavřenej (collapsed), tak když dám filtrovat pro fotky s aspoň třemi ***, tak LR tu fotku nenajde!

Funguje to jenom, pokud se všechny stacky "expandujou".

Tedy uzavřené stacky LR filtruje vždycky jenom podle vrchní fotky. Pokud vrchní fotka neodpovídá filtru, vyhází i všechny fotky v tom stacku.

Málem jsem se zděsil, že jsem tu fotku ztratil, ale LR to jenom blbě filtruje..
      KULHY
      KULHY --- ---
      OKEYA: dik za info :)
      OKEYA
      OKEYA --- ---
      Adobe releases Lightroom 2.4 & Camera Raw 5.4: Digital Photography Review
      http://www.dpreview.com/news/0906/09062401adobeupdates.asp?from=rss
      MINER
      MINER --- ---
      Ha, tak teď jsem zjistil, že ta velikost DNG extrémně závisí na zvolených parametrech "Image Conversion Method".
      Dám-li: "Preserve Raw Image", vychází DNG o pětinu menší než původní CR2 z Canon 50D,
      dám-li: "Convert to Linear Image", vychází DNG dvakrát větší.
      (Samozřejmě nenechávám embeddovat RAW)
      ELHO_CID
      ELHO_CID --- ---
      Záleží i na konkrétním typu. Pentaxy to mají některý větší a některý menší, podle komprese. Ale novější modely spíš menší.
      LEDOFREDO
      LEDOFREDO --- ---
      ja myslim ze NEF z nioknu je taky vetsi .. tak o ctvrtinu
      KOSMO
      KOSMO --- ---
      MINER: hmm, zajímavost - na minoltě je MRW větší...
      MINER
      MINER --- ---
      KOSMO: nepravda, NDG je přibližně o polovinu větší než CR2 z Canonu
      KOSMO
      KOSMO --- ---
      DNG má taky smysl s ohledem na velikost dat - když si zkusíš převést RAW - DNG, zjistíš, že DNG je o dost menší a přitom univerzální... Taky ho ještě nepoužívám a všechno nechávám v RAW, ale říkal jsem si, že s novou zrcadlovkou budu asi všechno převádět do DNG. Udělat si nový sys. správy souborů - právě s ohledem na možnosti Lr. A když potom za pár let vyměmíš soft i foťák i hardware - pořád to bude O.K.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam