• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MANSIK: Kurnik, venuj jedno euro a dostanes ho do mailu... nebo jsi takovy zaryty pirat?
      MANSIK
      MANSIK --- ---
      nemate nekdo funkcni serial na plug in mogrify ... ?
      TWARR
      TWARR --- ---
      GHOSTSTALKER: takhle je to mysleno, tak to delam ... saakra:)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      ale abych teda nekecal... HDR vs. DxO

(co je lepsi, nerikam)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      LWEEK: ja nahodou DxO uz par let pouzivam, stejne tak pracuji s HDR fotkami a rozhodne bych se vystup z DxO Lighting neodvazil s HDR srovnavat :). Jak rikam, a la Shadows/Highlights ve photoshopu, proste ti vytvori hezci histogram, ne vsak nezbytne hezci fotku
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      TWARR: preferences-file handling-purge cache
      TWARR
      TWARR --- ---
      ale uzivatelsky je to takhle davkove oser, mi nebavi tohleto omezovani uzivatele softwarem :D
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      LR2 nevyuziva vice procesoru/jader moc efektivne - podle tvurcu pry pro to, aby porad byla pripravena na nejakou dalsi praci uzivatele. Treba jeden takovy neoficialni tip je pri exportu: Misto exportu 100 fotek najednou je lepsi to rozdelit treba po 25 a zadat ty ctyri exporty _najednou_ ... ono to pak ta jadra procesoru vytezuje lip :) Samozrejme zalezi na vasem poctu jader, to optimum bude asi u kazdeho jinde.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      TWARR: Aktualne mam v katalogu prez 30.000fotek a neni vyrazne pomalejsi nez kdyz jsem to zkousel rozdelit na vic mensich..kdyz to nacita nejaky album tak to nevytezuje dvoujadrovej procesor na max..ani ramku to plne nevyuziva..takze maj spis rezervy v optimalizaci..LR 3 by v tom mela bejt udajne lepsi..
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      ja se mozna zeptam jeste blbeji. pouzivam LR chvili. vzdycky dam jenom pridat slozku a to je vse. v zalozce katalog nad tim mam jen vsechyn fotky cca 8tis :) kde se vytvari novy katalog a mazou se nahledy? :)
      TWARR
      TWARR --- ---
      GHOSTSTALKER: coz ono taky jebe kdyz fotim raw+jpeg co? :D nahledy se mazou jak? ted budu za blba :))) mimojine se mi nezda na katalog 5k fotek moc, nedavnou jsem to rozdeloval do tri, ale naky extra zlepseni jsem nepostrehnul :/
      LWEEK
      LWEEK --- ---
      GHOSTSTALKER: pravě že ne. Schválně jsem zkusil v LR dosáhnout stejného výsledku jako v DxO a nic. Jinak LR používám od první bety a jsem v něm doma. :) Já bych si troufl odhadnout že DxO prosvětluje geometrickou řadou a aplikuje přitom i další alorytmy .. výsledkem je potom poměrně povedená HDR fotka. Lightroom jenom prosvětluje a to lineárně a tak ty zesvětlené stíny jsou relativně zašuměné a bez kresby. Fakt, nekecám. Kdo nevěří ať tam běží. :D
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      TWARR: je to hodne narocny na procesor, no... chce to obcas optimalizovat katalog, vymazat nahledy atd. A nebo pracovat s vice mensima katalogama
      TWARR
      TWARR --- ---
      GHOSTSTALKER: ale to ja taky :) spolu s 2.5, ale nejak me ta rychlost odezvy lr zacina srat, budto je chyba nekde v applu, nebo jsem magor:))
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      MIKEKT: on to asi potrebuje mit vsechno v jednom slideru typu DxO Lighting a nejlepe uplne automatizovane :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      LWEEK: to nejsou falesny hdrka, to je nejaky Shadow/Highlights filtr z Photoshopu (a v LR to jde v poho udelat taky pomoci Fill Light/Recovery/Blacks:) Ta fotka pak ztraci globalni kontrast, v cemz se namapovane hdr chova prakticky uplne naopak.
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      LWEEK: tak LR umi vytahnout nebo ztmativ cast fotky nebo na to pouzit stetec to ti nestaci?
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      TWARR: 2.6? Ja tu mam 3.0 betu :-D
      LWEEK
      LWEEK --- ---
      Myslím, že u 2.6tky si počkám na finálku :-) Co by se mi hodně líbilo, kdyb lightroom uměl pracovat se stínem jako to umí DxO, pač to je jediný důvod proč se mi líbí DxO .. schopnost tvořit falešný HDRka jedním kliknutím. Věřím že to by mnozí v LR ocenili víc než video prezentace. :D
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Je mozny, ze ty novejsi verze se s tim vyporadavaji lip, to uz jsem nezkousel, jedu takhle asi rok a jsem spokojen, nic neklicuju a nijak mne to teda neomezuje
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam