• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MINER: nechces pripsat jakej presne tablet?..a jestli zvlada dobre treba i retuse u fotek?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MINER: Diky, zajimavy pristup :) Zkusim sledovat, ktere programy pouzivam a jakym zpusobem, a treba zjistim, ze tablet by me taky vyhovoval vic (jeden me vedle monitoru lezi uz snad deset let... je to pomalu starecek :) )
      MINER
      MINER --- ---
      BLACKX: Myší maraton řeší tablet, vykroucenej krk řeší "natural zoom":)
      Já mám dva displeje, jeden na notebooku, a 24" Eizo. Mám vedle sebe dva menší levný Graphire tablety, každej namapovanej na jeden monitor a tohle ovládání je naprosto super. Pokud brouzdám po netu, používám jen touchpad, pokud se potřebuju rozmáchnout, šahám po tabletu. Myši nemám rád.
      Rozměr obrazovky jednoduše vyřeší "natural zoom": dáš si monitor dál, na příjemnou vzdálenost, a přiblížíš ksicht jenom pokud potřebuješ podrobnější rozlišení např. na ostrost fotek. Většinou můžeš koukat víc z dálky, a to rozlišení používat jenom když je potřeba.

Ale dokud si to nevyzkoušíš sám, tak stejně nepřijdeš na to, co je ti pohodlnější. Je to individuální. Někdo třeba nedokáže pochopit, že používám jen tablet nebo touchpad, a ne myš, a přitom já myš považuju za překonanej přežitek...
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: S klavesovymi zkratkami jsem na tom podobne, ale ted jsem zvykly pracovat vzdy s maximalizovanymi programy a zatim nemam jasno jak rychle se muzu preorientovat na neco jineho a jestli me to bude vyhovovat.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: ja pouzivam na vetsinu veci klavesovy zkratky takze se moc nenajezdim a casto pracuju prave s vice programama a chci je mit vedle sebe takze tam se potom takovy rozliseni hodi..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Zatim uvazuju spis vyhledove a nic me primo nenuti ke zmenie (ted mam 21" LCD - 1600x1200). Ale pred hodinou jsem chvili zkousel sedet pred 30" monitorem, na kterem jsem mel obrazek Lightroomu a bylo to hooodne pusobive :-D
      Na druhou stranu zase musim rict, ze pro ostatni aplikace je to obrovska plocha a nevim, co jineho ji vyuzije (krome filmu :) ) Mysi se po tom dalo jezdit, ale clovek se ocima "nabehal" dost. Takze zase nemam jasno... budu muset sehnat nekoho, kdo to ma doma nebo v kancelari a sedi pred tim spoustu hodin.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: osobne bych urcite radsi bral 24" kvalitnejsi lcd nez prumerny v 30"..takze zalezi kolik na to mas..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Presne tohle ma ted kolega v kancelari a je to super. Ale prece jen si rikam, ze tricet palcu a ta obrovska plocha stoji za zvazeni :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: pouzivam 1920*1600(na 24") a je to luxus..klidne bych bral i tech 30" ale to as spis kuli osttani praci kd ymam vedle sebe 3ruzny okna a pracuju ve vsech zaroven..jinak v lightroomu pouzivam stredni az nejvetsi nahledy co jdou..
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      BLACKX: rozdil je tam asi jako kdyz jsi v normalnim kine a v IMAXu. Proste uz se musis trochu "rozhlizet" a misto mysi je na nektere veci mit tablet, abys nemusel prejizdet.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MINER: Ne, jen jsem od nekoho (kdo to nepouziva moc casto) slysel, ze je to neprakticky velke a clovek uz to jen tak neobsahne pohledem. Takze jsem chtel vedet, jak moc velky problem to je a jestli se na to da zvyknout. Taky by mohl byt problem v ovladani - mysi se pak clovek hodne najezdi. Asi pomuze akcelerace mysi s tim, ze porad bude dostatecne citliva i pri pohybu pres jeden pixel, ale chtelo by to vedet, jestli opravdu v necem neni skryty problem... tady se nebavime o zvetseni plochy o par procent, ale hned o sto.
      MINER
      MINER --- ---
      BLACKX: Mám s tim jen zkušennost: Je to fakt velký!:)
      Zajdi si např. do Eizo studia nebo nějakýho jinýho showroomu, pusť si tam Miny, a za chvíli budeš mít vlastní zkušenosti:)
      Co čekáš za dlouhodobý zkušenosti? Že se z toho dělají závratě?:)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      GHOSTSTALKER: Samozrejme, ze to jde, ale petiminutova fantazie a dlouhodobe pouzivani a tomu odpovidajici "tweaking" je neco uplne jineho. Kdyz uz o tom mluvime, tak by se me hodily i zkusenosti s pouzivanim takoveho monitoru.
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      BLACKX: jezis tak to si asi muzes upravit podle sebe, ne? Trochu fantazie, proboha
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MINER: jj, to uz mam, ale chtel jsem i nejaky realny screenshot, pro jistotu. Predpokladam, ze uzivatel u velkeho monitoru asi bude mit prostredi trochu upravene, ale jak? (Treba vetsi nahledy ve filmstripu a podobne)
      MINER
      MINER --- ---
      BLACKX: screenshotni si to u sebe, a upsampluj jenom fotku a okraje jen posuň, a máš screenshot doma i v "malování" za 2 minuty, neasi.

Pokud máš nástroj, co umí 9-slice, jako Fireworks, tak to máš přibližně za 20 s
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Dotaz: Pouzivate nekdo Lightroom na 30" monitoru s rozlisenim kolem 2560x1600? Jestli ano, mohli byste sem hodit nejaky screenshot v plnem rozliseni? Trochu o takovem monitoru domu premyslim a v praci takove mame, tak bych si chtel vyzkouset, jak by na tom vypadal LR.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: Nevim..ale je to mozny...3Beta uz je venku aspon mesic..tak treba na Vanoce bude full
      TWARR
      TWARR --- ---
      http://img22.imageshack.us/img22/4351/beznzvugb.jpg takhle? fill a jedem, nevidim problem
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Ze by se nejak brzo ocekavala verze 3?

MANSIK: V tome levem panelu je maly nahled na fotku a nad nim je "Fill" - klikni na to a stane se, co chces.
      TWARR
      TWARR --- ---
      MANSIK: prvni vec, pouzivej F na skryti zbytecnejch sragor. TAB na skryti panelu evidentne znas, ale ja kdyz dam fill, tak to mam roztazeny ...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MANSIK: sak se ti zobrazuje cela fotka stejne jako na tom puvodnim monitoru..jen je tenhle sirsi tak jsou logicky po stranach okraje..pokud bys chtel fotku do kraju musel bys scrollovat nahoru a dolu..

Navic ty okraje tam jsou naschval...na nich muzes mit veskerey editacni panely aniz by ti to prave zmensovalo zobrazenou fotku jako tomu bylo na tom starym monitoru
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam