• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEJR: LR v zakladu s fotkama nic nedela..pokud jinak zobrazuje barvy je to bordel mezi rgb/adobe/pro photo + profil nastavenej na zobrazeni monitoru..

na cokoliv jinyho pokud chces jnak nez je v zakladu neni nic snazsiho nez si udelat preset a klidne automaticky zaroven s importem ho pouzit - na webu uz se daj najit i prednastaveny specialni presety pro danej fotak a jeho danynastaveni..a z vlastni zkusenosti muzu rict ze to funguje naprosto perfektne..zvlast ted ty novy "v2" vydali zaroven s LR3b2..

Ted jeste aby finalni LR3 byl stabilnejsi nez ta beta, protoze to je des jak pada..
    PEJR
    PEJR --- ---
    MANSIK: tak mesic z5 jsem to tu resil taky, prej to nejde... taky me to sere
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Poradíte mi někdo jak vypnout tu automatické dolaďování barev?(pokud to jde?) Když dám do LR nějakou fotku v RAWu? Zobrazuje mi jiný barvy než ostatní aplikace a občas dost vytahne šum a přidá bar. hloubku. Ď.
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    MIKEKT: Ještě nějaký vychytaný bugy a Matt Kloskowski zmiňuje: There’s also some fine tuning in the way that LR reads the raw file (called demosaicing). ...
    PEJR
    PEJR --- ---
    MIKEKT: myslim ze vsecky ty novinky mas napsany kdyz se te to pta jestli chces updatovat.. vesmes tusim jen pridany novy fotaky...
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Neni nekde na netu vycuc novinek co je v novy verzi 2.7 oproti 2.6 jeslti to ma cenu instalovat :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem zkusil v ty trojce upravit dve akce fotek a teda prijde mi ze je narocnejsi nez dvojka a nekoi¨likrat mi to spadlo tak zustavam zatim u dvojky.

GHOSTSTALKER: kde je prosimte watermart text ve dvojce u tvoreni web galerie? dik .)
    KUSNIERIK
    KUSNIERIK --- ---
    Nema nekdo prosim generator seriovyho cislo na 2.6ku Lightroom? Diky moc.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: jo ten export do xml mam nastavenej ve dvojce a co sem zkusil nainportovat do trojky tak to asi jde.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: muzes leda tak zkusit vyexportovat vsechny fotky s nastavenim ulozenym do .xml a pak je vsechny znovu naimportovat do trojky... jestli bude fungovat, netusim
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: a jde to ted nejak rucne treba prekopirovat, aby to prekousla uz ta beta a pak s tim rovnou mohl pracovat v plny verzi?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: ten katalog mas ulozenej nekde u slozky s obrazkama. Ja ho mam treba v Users/Ghoststalker/Pictures/Lightroom

V plne verzi trojky predpokladam pujde importovat dvojkove katalogy
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: aha tak pouzivam :) a jde to nejak vyexportovat nebo to pujde ve full 3 verzi?
    Ja tu funkci watermark pro web galerii nikde nenasel ve dvojce. A nechapu proc mi nejde jpg ani png ve 3 nemuzete to nekdo pls vyzkouset? :) dik
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: watermark text jde snad i ve dvojce
    "ja vlastne katalog asi nepouzivam vzdycky jenom importuju slozku a do katalogu ji nevkladam." - co to je za ptakovinu? Kdyz importujes slozku, tak ji importujes do katalogu. Proste vsechny fotky, co v LR mas, tvori katalog.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    tak se mi v LR3 beta2 podledlo rozbehnou watermark, ale jenom jako texh jako png ani jpg to nejak nejde. tak aspon neco :) A aspon tu betu konecne vykousim.
    Jenom nekde sem cetl ze katalog z 2 nejde na 3, ale ja vlastne katalog asi nepouzivam vzdycky jenom importuju slozku a do katalogu ji nevkladam. Pujde to pak nejak exportovat do 3?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    hm tak to taky neni uplne ono. u obyc exportu do jpg to jde nastavit suproe ale u web galerie se mi to nepovedlo :/ holt budu msut nahodit LR3
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    aha
    ....TTG Simpleviewer-2 also supports the new LR3 watermarking options....
    si musim pockat asi .)
    http://lightroom-news.com/
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: kdyz me se libilo ze uz na to nemusim hrabat. otvirat FTP klienta a tak. posle se to rovno do zadany slozky. to je pekny .)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: ja to delam tak, ze pak tu vyslednou slozku jeste projedu pres WaterMark Factory
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam