• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Jinak. Díky za rady.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    HUGGI: JJ. To už jsem taky včera zjistil, repsektive načetl. Jsem stravil dvě hodiny na googlu, pročítaním skupiny na flickru atd. Nakonec jsem našel present pro D300, ale neměl jsem ho čas vyzkoušet. Teďka testím NX2.
    KULHY: :)))
    KULHY
    KULHY --- ---
    a jeste k tem RAWum:
    opakovani je matka moudrosti :)
    http://www.fotografovani.cz/art/fo_upravy/rom_proces4.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEJR: LR v zakladu s fotkama nic nedela..pokud jinak zobrazuje barvy je to bordel mezi rgb/adobe/pro photo + profil nastavenej na zobrazeni monitoru..

na cokoliv jinyho pokud chces jnak nez je v zakladu neni nic snazsiho nez si udelat preset a klidne automaticky zaroven s importem ho pouzit - na webu uz se daj najit i prednastaveny specialni presety pro danej fotak a jeho danynastaveni..a z vlastni zkusenosti muzu rict ze to funguje naprosto perfektne..zvlast ted ty novy "v2" vydali zaroven s LR3b2..

Ted jeste aby finalni LR3 byl stabilnejsi nez ta beta, protoze to je des jak pada..
    PEJR
    PEJR --- ---
    MANSIK: tak mesic z5 jsem to tu resil taky, prej to nejde... taky me to sere
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Poradíte mi někdo jak vypnout tu automatické dolaďování barev?(pokud to jde?) Když dám do LR nějakou fotku v RAWu? Zobrazuje mi jiný barvy než ostatní aplikace a občas dost vytahne šum a přidá bar. hloubku. Ď.
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    MIKEKT: Ještě nějaký vychytaný bugy a Matt Kloskowski zmiňuje: There’s also some fine tuning in the way that LR reads the raw file (called demosaicing). ...
    PEJR
    PEJR --- ---
    MIKEKT: myslim ze vsecky ty novinky mas napsany kdyz se te to pta jestli chces updatovat.. vesmes tusim jen pridany novy fotaky...
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Neni nekde na netu vycuc novinek co je v novy verzi 2.7 oproti 2.6 jeslti to ma cenu instalovat :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem zkusil v ty trojce upravit dve akce fotek a teda prijde mi ze je narocnejsi nez dvojka a nekoi¨likrat mi to spadlo tak zustavam zatim u dvojky.

GHOSTSTALKER: kde je prosimte watermart text ve dvojce u tvoreni web galerie? dik .)
    KUSNIERIK
    KUSNIERIK --- ---
    Nema nekdo prosim generator seriovyho cislo na 2.6ku Lightroom? Diky moc.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: jo ten export do xml mam nastavenej ve dvojce a co sem zkusil nainportovat do trojky tak to asi jde.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: muzes leda tak zkusit vyexportovat vsechny fotky s nastavenim ulozenym do .xml a pak je vsechny znovu naimportovat do trojky... jestli bude fungovat, netusim
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: a jde to ted nejak rucne treba prekopirovat, aby to prekousla uz ta beta a pak s tim rovnou mohl pracovat v plny verzi?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: ten katalog mas ulozenej nekde u slozky s obrazkama. Ja ho mam treba v Users/Ghoststalker/Pictures/Lightroom

V plne verzi trojky predpokladam pujde importovat dvojkove katalogy
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GHOSTSTALKER: aha tak pouzivam :) a jde to nejak vyexportovat nebo to pujde ve full 3 verzi?
    Ja tu funkci watermark pro web galerii nikde nenasel ve dvojce. A nechapu proc mi nejde jpg ani png ve 3 nemuzete to nekdo pls vyzkouset? :) dik
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MIKEKT: watermark text jde snad i ve dvojce
    "ja vlastne katalog asi nepouzivam vzdycky jenom importuju slozku a do katalogu ji nevkladam." - co to je za ptakovinu? Kdyz importujes slozku, tak ji importujes do katalogu. Proste vsechny fotky, co v LR mas, tvori katalog.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    tak se mi v LR3 beta2 podledlo rozbehnou watermark, ale jenom jako texh jako png ani jpg to nejak nejde. tak aspon neco :) A aspon tu betu konecne vykousim.
    Jenom nekde sem cetl ze katalog z 2 nejde na 3, ale ja vlastne katalog asi nepouzivam vzdycky jenom importuju slozku a do katalogu ji nevkladam. Pujde to pak nejak exportovat do 3?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    hm tak to taky neni uplne ono. u obyc exportu do jpg to jde nastavit suproe ale u web galerie se mi to nepovedlo :/ holt budu msut nahodit LR3
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam