• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: oni jsou TTR primarne urceny pro PS kde jich je vic a pri ruznejch kombinaci tim jdou velmi snadno udelat uzasny fotky..
    TWARR
    TWARR --- ---
    imho se presetu po netu valej mraky a docela mi 99 babek za to prijde dost, ... co jsem koukal na nejake ty nahledy, tak to neni uplne originalni hitparada:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: TTR jsou super..ale zatim nejsu prachy a nacerno sehnat snad nejdou..

JInak pouzivam sestavu rpesetu co jsem si udelal na opakovany veci jako ruzny druhy doostrovani, redukce sumu, korekce barev v profilu atd..+ nejaky stazeny z ofic webu..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    pouzivate nekdo nejaky dobry prednastaveny presenty pro lightroom?
    narazil jsem ted na tohle
    http://www.gettotallyrad.com/#lr-samples-7a23a
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    zkusil jsem porovnat hdr udělané přímo z rawu oproti tifum, exportovanym z Lightroom:

kromě toho, že je to ostřejší je trochu odstraněný i šum.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    MIKEKT: Bohužel.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MANSIK: jo je to canon ale jestli se tam nekde nevali present i pro ten muj :)
    MARVINX
    MARVINX --- ---
    MANSIK: posli please. mam 300s
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    MIKEKT: Já pro D300. 30D je Canon ne?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MANSIK: a kde si nasel present? ja hledal ted chvili pro 30D a nikde nic :/ zkusim nejak nastvit ty barevny profily
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Jinak. Díky za rady.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    HUGGI: JJ. To už jsem taky včera zjistil, repsektive načetl. Jsem stravil dvě hodiny na googlu, pročítaním skupiny na flickru atd. Nakonec jsem našel present pro D300, ale neměl jsem ho čas vyzkoušet. Teďka testím NX2.
    KULHY: :)))
    KULHY
    KULHY --- ---
    a jeste k tem RAWum:
    opakovani je matka moudrosti :)
    http://www.fotografovani.cz/art/fo_upravy/rom_proces4.html
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEJR: LR v zakladu s fotkama nic nedela..pokud jinak zobrazuje barvy je to bordel mezi rgb/adobe/pro photo + profil nastavenej na zobrazeni monitoru..

na cokoliv jinyho pokud chces jnak nez je v zakladu neni nic snazsiho nez si udelat preset a klidne automaticky zaroven s importem ho pouzit - na webu uz se daj najit i prednastaveny specialni presety pro danej fotak a jeho danynastaveni..a z vlastni zkusenosti muzu rict ze to funguje naprosto perfektne..zvlast ted ty novy "v2" vydali zaroven s LR3b2..

Ted jeste aby finalni LR3 byl stabilnejsi nez ta beta, protoze to je des jak pada..
    PEJR
    PEJR --- ---
    MANSIK: tak mesic z5 jsem to tu resil taky, prej to nejde... taky me to sere
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Poradíte mi někdo jak vypnout tu automatické dolaďování barev?(pokud to jde?) Když dám do LR nějakou fotku v RAWu? Zobrazuje mi jiný barvy než ostatní aplikace a občas dost vytahne šum a přidá bar. hloubku. Ď.
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    MIKEKT: Ještě nějaký vychytaný bugy a Matt Kloskowski zmiňuje: There’s also some fine tuning in the way that LR reads the raw file (called demosaicing). ...
    PEJR
    PEJR --- ---
    MIKEKT: myslim ze vsecky ty novinky mas napsany kdyz se te to pta jestli chces updatovat.. vesmes tusim jen pridany novy fotaky...
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Neni nekde na netu vycuc novinek co je v novy verzi 2.7 oproti 2.6 jeslti to ma cenu instalovat :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem zkusil v ty trojce upravit dve akce fotek a teda prijde mi ze je narocnejsi nez dvojka a nekoi¨likrat mi to spadlo tak zustavam zatim u dvojky.

GHOSTSTALKER: kde je prosimte watermart text ve dvojce u tvoreni web galerie? dik .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam