• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    TWARR
    TWARR --- ---
    GREENTHUMB: tokina tam neni vubec a tamron je jen 28-75/2,8, sony tam ma dve skla, nikon min nez canon a sigma tam ma snad vsechno .D
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    TWARR: jo jestli to bude sviznejsi na mym starsim ntb bude to jenom dobre :)
    GREENTHUMB
    GREENTHUMB --- ---
    je tam prednastavena Tokina 12-24mm mezi tema korekcema u obkejtivu?
    TWARR
    TWARR --- ---
    hlavne se mi to zda jakesi rychlejsi i presto za mam otevreno paralelne zps s peti rawama:))
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Jsem nadsen! :) Nezkousel jsem LR3 Beta, takze mozna neco uz je davno znamo, ale co jsem po par minutach zjistil (LR3 Full v porovnani s LR2.7):

- Zkousel jsem i nektere hodne upravovane fotky prevest z predchoziho rezimu zpracovani na novy (Convert to 2010) a vypada to prakticky stejne takze dalsi plus. Pak muzu pouzivat lepsi redukci sumu, ale i bez prevedeni jsou k dispozici nove featury jako korekce objektivu + perspektivy
    - Korekce objektivu jich zna dost a nektere umi automaticky najit, ale ne vsechny (Sigma 18-50/2.8 zna, ale po zaskrtnuti
    - Ta korekce perspektivy je obzvlast dobra, konecne jde otocit obrazkem a u toho nebyt nucen oriznout okraj ... novy okraj je samozrejme prazdny (sedy), ale bohuzel do nej nejde nic kreslit nebo naklonovat okoli :(( Pro me velka skoda, tohle bych vyuzil
    - Konecne pouzitelne watermarky pri exportu, nemusim mit kvuli tomu LR2/Mogrify
    - (Tone curve se da zadat tahanim bodu jako v PS, ale to uz vim, ze to bylo v Beta verzi)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    WWWNICK: pri jakykoli vetsi praci s adresarema..hlavne mazani, ale i presouvani, kopirovani..atd.. ten levej sloupec s ejakoby kousl a prestal se obnovovat..jediny co pomaha je zapnout, vypnout..(jinak teda kdyz treba bezi na pozadi export a necham to tak v pohode dobehne..)
    WWWNICK
    WWWNICK --- ---
    HUGGI: kdy ti to padalo? ja pouzival obe beta verze a padlo mi to snad jen u te prvni bety
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: ja vim..jen jsem to pridal navic, protoze tu velka cast lidi tu betu ma..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ja jsem psal rozdily mezi LR2 a LR3. Betu jsem ani nezkousel.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX:a hlavne stabilia oproti 3b2...v ty se vubec neda pracovat s vice souborama..
    TWARR
    TWARR --- ---
    hm, asi zlegalizuju:))
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: dik za info snad to nebude na mym starsim stroji pomalejsi nez dvojka
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Uz jen Lens correction, Perspective correction a Noise reduction stoji za upgrade... a to nepocitam vylepseny (snad) cely "renderovaci" system a urcite spoustu malych drobnosti, na ktere clovek prijde az po pul roce prace :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: ja prave mam na mysli pouze lr presety, ps nevedu:)) jsem prave stahnul ty dva samply a rikam si, ... sakra, dyt to neni pro lr, ale ps :D
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: ja bych chtel prave neco jednoduchyho do LR abych nemusel PS otevirat vubec :) Tenhle balik se mi libil, ze nemusim nic hledat, ale kouknu po necem jinym
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: oni jsou TTR primarne urceny pro PS kde jich je vic a pri ruznejch kombinaci tim jdou velmi snadno udelat uzasny fotky..
    TWARR
    TWARR --- ---
    imho se presetu po netu valej mraky a docela mi 99 babek za to prijde dost, ... co jsem koukal na nejake ty nahledy, tak to neni uplne originalni hitparada:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: TTR jsou super..ale zatim nejsu prachy a nacerno sehnat snad nejdou..

JInak pouzivam sestavu rpesetu co jsem si udelal na opakovany veci jako ruzny druhy doostrovani, redukce sumu, korekce barev v profilu atd..+ nejaky stazeny z ofic webu..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    pouzivate nekdo nejaky dobry prednastaveny presenty pro lightroom?
    narazil jsem ted na tohle
    http://www.gettotallyrad.com/#lr-samples-7a23a
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam