• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: dik za figl, ale ja porad nejak neprisel na kouzlo retusovaciho stetce v LR. nejak mi to s tim nejde :) nastesti moc neretusuju protoze to ani v PS moc neumim :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Dneska jsem prisel na pro me uzitecnou upravu, mozna se to nekomu bude taky hodit:

V LR retusuju docela dost a v LR 2 me nekdy vadilo, ze bila (prepalena) plocha se neda prebarvit do jine barvy. Krome toho, ze to vadi pri nekterych lokalnich upravach, tak to taky znamena, ze prepalena bila obloha se neda obarvit do zluta.

Zkousel jsem to pres zmenu teploty, split toning i jinak, ale asi to beznymi nastroji nejde. Pokud nekdo znate cestu, podelte se, diky!

Cekate spravne pointu: V LR 3 uz to jde :) Ale jen globalne, resp i lokalne, ale pak je to trochu drbacka.
    Staci pouzit manualni Tone Curve a bilou snizit ze 100 % o trochu snizit (porad vic nez 95 %), cimz se z ni stane seda, ktera uz prebarvovat jde. Pak staci treba pres Split Toning pridat do highlights zlutou a je to.

Na ukazku neco prehnaneho:
    Original: http://www.pastel.cz/temp/IMG_1839.jpg
    Pokus o obarveni LR2-style: http://www.pastel.cz/temp/IMG_1839-2.jpg
    Obarveni pres Tone Curve: http://www.pastel.cz/temp/IMG_1839-3.jpg
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    HUGGI: Funguje. Načtu png, vyladim, uložim jako preset a pak při exportu zadám, že chci tenhle preset..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Funguje vam editor watermarku v LR 3b2?..ja tam nactu png/jpg soubor a nic..muzu si nastavovat jak chci ale proste se nezobrazuje..
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    GREENTHUMB: Ano lze mít současně 2.7 i 3.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ja myslim ze to jde - ja teda po nainstalovani 3ky uz 2ku nepoustel, ale normalne tam zustala .. a i knihovnu kdyz si das prekonvertovat tak se ti udela nova a stara se zachova
    GREENTHUMB
    GREENTHUMB --- ---
    je mozny mit nainstalovany 2 verze Lr najednou? mam stavajici 2.7 a chtel bych zkusit tu trojku, ale kdyby me tam neco stvalo tak to chci smazat a mit porad tu puvodni... jde to jen tak nebo se to pri instalaci ty druhy verze nejak promicha a podela?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    hele ja vam uplne rozumim, ted sem schvalne koukal do historie mirandy jak sem zacinal s lightroomem a stezoval sem si kamosovi co mi to doporucil, ze mi to prijde dementni a neumim to ovladat -) ... opravdu doporucuju projet si videotutorialy na tyhle strance http://www.adobe.com/designcenter/video_workshop/ (je tam LR2, nevim jestli jsou nejaky novejsi, ale na 95% to staci) - ja rozhodne nejsem clovek kterej by vydrzel koukat na tutorial, ale u tohohle sem to udelal a byla to zasadni zmena
    KULHY
    KULHY --- ---
    rychlost Lr me taky trochu stve ale beru to jako dan za poradny vystupy a jinak podle meho gusta vychytany soft na rawy
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ROMANICAK: citim s tebou, taky mi to prijde zmateny.
    doufam, ze az se to naucim, tak nezjistim, ze je to naprd.

Kdyz jsem pred 12 lety zacinal s photoshopem, tak mi hned prislo, ze je to supr promysleny a spicka v danem oboru. U lightroomu to tak nevidim, mozna nejsem cilova skupina. Kvalita vystupu ale rozhodne lepsi nez treba picasa.

Lr3 se mi porad zda pomalejsi, nez treba ta picasa. Google by mohl udelat nejaky slin na Lr, kdyz uz je to v lua.
    KULHY
    KULHY --- ---
    TWARR: parada :) dik
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    odznaceni v adobe softech je ctrl+D
    TWARR
    TWARR --- ---
    KULHY: muzes ji upgradnout pri instalaci, takze np
    KULHY
    KULHY --- ---
    prosimvas jak je to u prechodu na 3 se stavajici knihovnou, lze nainstalit, natahnout knihovna a smazat 2.x ?
    TWARR
    TWARR --- ---
    HUGGI: kurva!!!! :D
    TWARR
    TWARR --- ---
    lol, teda megarofl, protoze vsechno co uvadis jde upravit ci realizovat. odznacovat fotky jdou, ktera je zpracovavana jde videt jak dole v pasu tak vlevo nahore v preview. hromadny upravy ja osobne nedelam, ale ty tam jdou imho taky. mas tam flagy, barvy i hodnoceni na selekci, plus filtry. nahled si muzes vyndat jako spesl okno, hodit ho na druhej monitor mam pocit etc a panely jdou hidenout.

kdybys rovno napsal, nechce se mi resit workflow jinou app, jsem linej a zustanu u acr v ps, tak bych s tebou byl za jedno, takhle se muzu jen smat:D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ROMANICAK: ma cenu ti vypisovat ze se kompletne ve vsem pletes nebo ne?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Hele kucii a holkiii nevim jak v tom muzete pracovat, to je uplne strasnej program.

Neprehledny
    Kdyz mam oznaceny fotky tak nejdou odznacit - neni poznat ktery zpracovavam a ktere ne (hromadny upravy), protoze jsou vysviceny vsechny. Nekdy se zmena projevuje rychleji, nekdy pomaleji, ale bez nejakyho upozorneni...
    Nahled na fotku je malej, vsechno misto je zabrany nejakejma panelama...

Zlatej obycejnej ACR v PS, vracim se k tomu. Sorry, ale to fakt nejde. Zkousel jsem v tom pres den zpracovat 180 fotek a udelal jsem 2 a to jeste nevim, jestli se ty zmeny ulozily.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Kua to je az nekde v menu...no jeste ze to ma zkratkovou klavesu a da se to hromadne. Uff, uz jsem se uplne lek. Delam v tom poprve.
    TWARR
    TWARR --- ---
    :D tak tenhle byl dobrej po ranu, ... sorry:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam