• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: no to prave nevim, du zjistit co to ma za controller a kolik stoji, k tomu by byly idealni dva pedaly prev/next a jeden na vyber do quickselection :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      TWARR: hodne dobry.. ..kazdopadne bohate by mi stacilo mit vsechny ty dulezity fce na nejaky klavese (treba na numericky at si neblokuju normalni zkratky) a solus koleckem na mysi by to fungovalo dostatecne..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      TWARR: tak ten controller koupis za par slupek ne?
      TWARR
      TWARR --- ---
      SKALARIAK: jeste nekomu neco takovyho ukrast, ale uz mam jednoho adepta:)))
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      TWARR: to je bozi, o takovehle nejake veci jsem premyslel ze by to bylo super a on to fakt nekdo zbastlil :)
      TWARR
      TWARR --- ---
      gut
      Paddy For Lightroom Adjusts Images Via Hotkeys, Midi Controllers and External Keyboards | DIYPhotography.net
      http://www.diyphotography.net/paddy-for-lightroom-adjusts-images-via-hotkeys-midi-controllers-and-external-keyboards?ref=nf
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: no ja vim ze to je asi blbost, ale fakt me nenapada cim by to mohlo byt...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: to je blbost..protoze kdyz mazes soubory tak je vlastne fyzicky vubec nemazes..zadny dalsi misto to nezabira..

stejnej problem se mi staval kdyz jsem mel velkej katalog, casto jsem v nem mazal/presouval a neoptimalizoval ho..pak se jakakoli sprava souboru strasne zpomalila..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      GHOSTSTALKER: no to je teoreticky mozne, ze mazu z externiho HDD a do kose se to uz jakoby "nevejde" nicmene do kose to maze beztak vsechno, akorat pak uz silene pomalu... varianta mazani bez kose bohuzel zda se neexistuje :(
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      SKALARIAK: hm, s tim jsem se nesetkal... nemaze to treba ty prvni do kose a ty dalsi, protoze se tam nevejdou, uplne? (i kdyz teda vubec nevim, jestli mazani bez kose trva dele nez do kose:)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      neresili jste nekdo v LR tento problem? - oznacim fotky v katalogu ke smazani, rekneme 500 a dam je smazat - remove from disk - prvnich rekneme 40 to smaze celkem fofrem, ale potom se to zpomali a zacne to mazat cca. jednu fotku za vterinu? Pri vetsich objemech je to celkem opruz....
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      J, pro amatery a fotky "jen tak" je to supr... ale myslim, ze prezentovat nejake vaznejsi fotky na facebooku v te jejich "superkvalite", by me marketingove znemoznilo :)
      WWWNICK
      WWWNICK --- ---
      GHOSTSTALKER: tak podle me fotografove co pouzivaji facebook pro marketingove/promotion ucely to napriklad vyuzijou. Ano muzes to delat i tak ze si propojis flickr/facebook ale ked clovek nechce mit foto na flickri ale jen na facebooku, tak proc ne...one-click solution mi prijde min otravne nez exportovat fotky do jpg, pak je pres fcbk uploader hazet na facebook
      podle me prijemna drobnost ktera se muze hodit (uz jsem videl aj zopar svadobnych fotografov pravidelne publishovat fotky na fcbk v ramci marketingu)
      + hobby fotografove kteri chcou co nejjednoduseji fotky ukazovat pratelum to taky vyuziji, nic pro profi fotografy ale lightroom podle me neni jen pro ne :)

ale rozhodne by me potesili featurama na ktere jsem se tu ptal minule a nejakym propojenim s dxo :)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      3.2
      Additional camera support for several new camera models including the Panasonic DMC-LX5, Sony NEX-5 and Pentax 645D
      Numerous corrections for issues introduced in Lightroom 3.0
      Direct publishing to Facebook and over 120 new lens profiles

- hlavně te facebook, to spousta "fotografů" potřebuje :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      WWWNICK: Taky myslim, ze to prvni nejde, ale to druhe by _mozna_ slo pomoci pluginu LR/Mogrify:
      http://www.photographers-toolbox.com/products/lrmogrify2.php
      Ma to "text annotations", kde jdou dostadit metadata z fotky, ale nevim, jestli i presne tohle. Musel bys to nainstalovat a vyzkouset.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      WWWNICK: To prvni nejde urcite, protoze pri presunu fotek nemuzes zadat zadny akce co se maj stat..

to druhy v LR taky neudelas, ovsem treb Zoner Photo Studio umi udelat watermark z jakykoli EXIF/IPTC informace + vlastni text..a muzes si stim i relativne graficky pohrat..
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      WWWNICK: to se obavam, ze v soucasne verzi Lr neudelas....
      WWWNICK
      WWWNICK --- ---
      v Lr mam takovou to strukturu v katalogu:
      akce_datum
      - clovek1
      - clovek2
      - clovek3

a tedka chcu at mi to automaticky kdyz presunu fotku do podadresare clovek1 pridalo clovek1 jako prvni keyword k dane foto.

pri exportu bych zas potreboval aby vzal prvni keyword a umistil ho jako cast watermarku na fotku (tzn: clovek1, zbytek watermarku)

nejake napady jak to udelat?
      UNREALONE
      UNREALONE --- ---
      kdyby to nekoho zajimalo, tak jsem to rozjel celkem slusne a jsem spokojen s tim jak to funguje

- dal jsem tam ty v2 profily
      - nastavil jsem si "camera standard" jako defaultni develop nastaveni (viz http://www.lightroomforums.net/index.php?topic=10520.0 )
      - vypada to stejne jako v Nikonackym softu
      - mam radost :-)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      UNREALONE: nemyslim LR2 ale druhou verzi tech profilu k fotaku znacenou jako "v2" ..je v ni oproti ty puvodni dost podstatnej rozdil..

http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2010/03/new_nikon_d3_and_d700_camera_v.html

Mylsim ze na D300 to bude fungovat stejne dobre..
      UNREALONE
      UNREALONE --- ---
      HUGGI: s LR2 jsem to porovnavat nezkousel...taky jeste zkusim...kazdopadne dik za tip
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam