• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    TWARR
    TWARR --- ---
    ca korekce byly pod korekci objektivu, budto auto z profilu nebo manual primo jezdec ... tak jako tak, lr nema nijak supr vysledky v tomhle ohledu
    GREENTHUMB
    GREENTHUMB --- ---
    vcera sem po hodne dlouhym dnu v praci nainstalil LR 3.2 a nejak marne sem v sekci develop hledal jezdce na upravu chromatic aberation... nekam se to presunulo, nebo sem to jen prehledl?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak jsem zjistil, ze ten BCF2000 ma motorizovane slidery, cimz se ten muj problem resi... pak je to super a zacinam o tom premyslet :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: ja naopak vidim velkou vyhodu v te absolutni pozici... s tim prechodem na jinou fotku je to samozrejme problem, ale mozna by se to dalo udelat i tak, ze by si to pamatovalo ty pozice u ruznych fotek.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ZATAMOKO: Myslim, ze by bylo lepsi mit ovladani s kolecky, ktere na rozdil od tech posuvniku nema absolutni pozici - ty posuvniky si nastavis, prejdes na dalsi fotku a co pak...? Kazdopade dneska mam co hledat na eBayi :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    TWARR: no jasne :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    SKALARIAK: a dycky reknes, ze si des zaridit a pudes vyvolavat rawy s volantem .D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no to prave nevim, du zjistit co to ma za controller a kolik stoji, k tomu by byly idealni dva pedaly prev/next a jeden na vyber do quickselection :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: hodne dobry.. ..kazdopadne bohate by mi stacilo mit vsechny ty dulezity fce na nejaky klavese (treba na numericky at si neblokuju normalni zkratky) a solus koleckem na mysi by to fungovalo dostatecne..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    TWARR: tak ten controller koupis za par slupek ne?
    TWARR
    TWARR --- ---
    SKALARIAK: jeste nekomu neco takovyho ukrast, ale uz mam jednoho adepta:)))
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    TWARR: to je bozi, o takovehle nejake veci jsem premyslel ze by to bylo super a on to fakt nekdo zbastlil :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    gut
    Paddy For Lightroom Adjusts Images Via Hotkeys, Midi Controllers and External Keyboards | DIYPhotography.net
    http://www.diyphotography.net/paddy-for-lightroom-adjusts-images-via-hotkeys-midi-controllers-and-external-keyboards?ref=nf
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no ja vim ze to je asi blbost, ale fakt me nenapada cim by to mohlo byt...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: to je blbost..protoze kdyz mazes soubory tak je vlastne fyzicky vubec nemazes..zadny dalsi misto to nezabira..

stejnej problem se mi staval kdyz jsem mel velkej katalog, casto jsem v nem mazal/presouval a neoptimalizoval ho..pak se jakakoli sprava souboru strasne zpomalila..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GHOSTSTALKER: no to je teoreticky mozne, ze mazu z externiho HDD a do kose se to uz jakoby "nevejde" nicmene do kose to maze beztak vsechno, akorat pak uz silene pomalu... varianta mazani bez kose bohuzel zda se neexistuje :(
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SKALARIAK: hm, s tim jsem se nesetkal... nemaze to treba ty prvni do kose a ty dalsi, protoze se tam nevejdou, uplne? (i kdyz teda vubec nevim, jestli mazani bez kose trva dele nez do kose:)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    neresili jste nekdo v LR tento problem? - oznacim fotky v katalogu ke smazani, rekneme 500 a dam je smazat - remove from disk - prvnich rekneme 40 to smaze celkem fofrem, ale potom se to zpomali a zacne to mazat cca. jednu fotku za vterinu? Pri vetsich objemech je to celkem opruz....
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    J, pro amatery a fotky "jen tak" je to supr... ale myslim, ze prezentovat nejake vaznejsi fotky na facebooku v te jejich "superkvalite", by me marketingove znemoznilo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam