• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    JARAX: Chapu to tak, ze nemyslis Canon D7 a Canon DSS, ale Canon 7D a Canon DPP :) Ten DPP nepouzivam, ale s tvrzenim, ze to vubec neodsumuje bych byl hodne opatrny. Myslim si, ze to proste uz ve standardnim nastavenim provadi nejakou redukci sumu. Ta muze byt klidne o trosku lepsi nez v LR, protoze Canon ma lepsi znalosti sveho fotaku. Navic tohle porovnani je na houby... musis srovnavat i ztratu detailu. Pokud reknes "vysledek exceletni, sum nikde", tak musis peclive zkoumat, jestli s tim nahodou neodstranil jemne (nebo i mene jemne) struktury. Super by bylo, kdybys sem dal ukazky z obou programu zvetsene na 100 %.
    JARAX
    JARAX --- ---
    Ahoj, mám následující problém. Vezmu fotku focenou Canonem D7 při ISO200, která je lehce podexponovaná a importuju jí do Lightroom 3. Neaplikuji žádná nastavení při importu. Zobrazím v 3:1 a co vidím? Mraky šumu. Lightroom 3 je prý dobrý na odšumení, tak odšumím. Paráda. Tu samou neupravenou fotku prohlédnu v Canon DSS (tj žádné odšumení, čistý RAW zobrazený v nativním SW Canonu), a výsledek je excelentní, šum nikde. Znamená to, že lightroom prostě renderuje RAW Canonu blbě, nebo je problém někde jinde?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    AMIKOSA: To se deje uz v tom "okne" pro import nebo az po tom, co to importujes?

Jestli uz v tom okne, tak tam je prepinatko mezi "All photos" a "New fotos" ... dela to neco? Pripadne zkus, jestli hraje roli Sort.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    pouzivam lightroom 3 a ted jsem pri importu koukal ze mi nezobrazuje vsechny fotky ale jen ty ktere jsou vyceny pred mesicem a dal. Nevite cim to muze byt?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Nevite nekdo o nejakem online "editorskem" pluginu do Lr, nebo i o necem stand alone? Potrebuji zhruba neco, co mi vytvori jednoduchou web galerii, ve ktere ale bude neco jako "vlajecky" Pick/Reject v Lr - tzn. abych mohl vytvorit galerku treba 100 fotek, nahral ji na web, editor na to kouknul, oznacil fotky, ktere se berou, pak na to kouknul ja a to oznaceni videl :).

Idealni by bylo, kdyby to bylo neco na bazi AutoVieweru/SimpleVieweru z Lr :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    jojo neni to zadna slava ...

ale ja jsem aspon se konecne dokopal k upgradu pameti z 3 na 6gb a je to sakra znat
    GREENTHUMB
    GREENTHUMB --- ---
    TWARR: uz to vidim, mel sem to na profil objektivu... no ale ani na ten manual mi to nejde moc odstranit ;)
    TWARR
    TWARR --- ---
    ca korekce byly pod korekci objektivu, budto auto z profilu nebo manual primo jezdec ... tak jako tak, lr nema nijak supr vysledky v tomhle ohledu
    GREENTHUMB
    GREENTHUMB --- ---
    vcera sem po hodne dlouhym dnu v praci nainstalil LR 3.2 a nejak marne sem v sekci develop hledal jezdce na upravu chromatic aberation... nekam se to presunulo, nebo sem to jen prehledl?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GHOSTSTALKER: Tak jsem zjistil, ze ten BCF2000 ma motorizovane slidery, cimz se ten muj problem resi... pak je to super a zacinam o tom premyslet :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    BLACKX: ja naopak vidim velkou vyhodu v te absolutni pozici... s tim prechodem na jinou fotku je to samozrejme problem, ale mozna by se to dalo udelat i tak, ze by si to pamatovalo ty pozice u ruznych fotek.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ZATAMOKO: Myslim, ze by bylo lepsi mit ovladani s kolecky, ktere na rozdil od tech posuvniku nema absolutni pozici - ty posuvniky si nastavis, prejdes na dalsi fotku a co pak...? Kazdopade dneska mam co hledat na eBayi :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    TWARR: no jasne :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    SKALARIAK: a dycky reknes, ze si des zaridit a pudes vyvolavat rawy s volantem .D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no to prave nevim, du zjistit co to ma za controller a kolik stoji, k tomu by byly idealni dva pedaly prev/next a jeden na vyber do quickselection :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TWARR: hodne dobry.. ..kazdopadne bohate by mi stacilo mit vsechny ty dulezity fce na nejaky klavese (treba na numericky at si neblokuju normalni zkratky) a solus koleckem na mysi by to fungovalo dostatecne..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    TWARR: tak ten controller koupis za par slupek ne?
    TWARR
    TWARR --- ---
    SKALARIAK: jeste nekomu neco takovyho ukrast, ale uz mam jednoho adepta:)))
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    TWARR: to je bozi, o takovehle nejake veci jsem premyslel ze by to bylo super a on to fakt nekdo zbastlil :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam