• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      KARYSLAV: No jo, koukam, ale vedel jsi o tom pred tremi roky?:)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      GHOSTSTALKER: "Vytvořena: 27.03.2008".. to je takovy trochu retro ne? :-)
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      GHOSTSTALKER: docela dobry veci...
      Photo Editor, Online Photo Editor, Photoshop Express | Photoshop.com
      http://www.photoshop.com/tools
      TWARR
      TWARR --- ---
      Lightroom 3.4 and Camera Raw 6.4 Available on Adobe Labs « Lightroom Journal
      http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2011/03/lightroom-3-4-and-camera-raw-6-4-available-on-adobe-labs.html
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: eh aha..no po pravde..asi jen jedn arada tu slyset nechces...."udelej si v tech fotkach kurva poradek" :D jinak hledani podle exifu by mohlo fungovat...treba datum porizeni napr:)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      no napada me jen hledani z galerie pres nazev souboru.

Kazdopadne to bych rekl ze bude asi hlavne problem ve spatnym katalogizacnim schematu, todle se mi este nestalo :-)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      myslim to tak, ze sem kdysi naimportoval nejaky fotky (zrejme), takze jdyz dam ted po roce import toho adresare,, jsou vsechny zesedly tzn. uz je ma v katalogu, ale ja bych rad vedel v jake collection, abych s nima mohl pracovat, ale po kliku pravym mi to nabidne jedine GO TO FOLDER, coz je mi k nicemu..... protoze to akorat otevre v pruzkumniku..... rozumite mi nekdo? :) a ja nechci importovat duplicitne, pac na tech fotkach mam nejaky upravy a tak....
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: jj tak po chvili zbesilyho mackani capslocku to uz funguje normalne :D diky..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Divne, to je presne chovani pri stisknutem Caps Locku nebo Shiftu. U jedne klavesnice se me stavalo, ze se Shift obcas zasekl (ale vypadal normalne)... zkus to pomackat, idealne v Lightroomu, a treba si to uvedomi a zase to zacne fungovat. Pripadne zkus, jestli Shft + barva ty fotky taky prepinan nebo ne.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: Ten mam vypnutej..ale nejaka takova blbost to bude protoze sem si to vcer azapnul ani nevim jak..jinak dela to i kdyz hvezdickuju :p
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Caps Lock :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      To me se vcera v LR povedlo nejak zapnout , ze kdzy fotce priradim barvu tak mi to samo preskoci na nasledujici fotku coz je dost debilni..nevi nekdo kde vypnout?
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: Ja uplne taky ne, ale ma to neco spolecnyho s duplikaci..v LR je nastaveni (nevim jestli jde vypnout) aby neimportoval duplikace..takze mas v jednom adresari dva podadresare a v nich uplne stejnej obsah..LR ti naimportuje jen jeden z tech dvou..

Ale hlida si to velmi dukladne..pravdepodobne na zaklade velikosti souboru aby slo opravdu o duplikace takze se myslim nemuze stat ze by to nahodne neimportovlao nejaky fotky..
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SKALARIAK: ja asi nechapu dotaz.

Kdyz importujes folder, to co se ti zobrazi potom, je aktualni posledni import. Kdyz vim odkud sem importoval, tak zmacknu G (coz prepne na zobrazeni galerie pokud nejsem) a najdu si v prehledu vlevo slozku, ve ktere to mam.

Kdyz na ni kliknu, mam vsecky fotky v te slozce, stary importovany i novy.

Kdyz chci vic slozek naraz drzim CMD(mac) CTRL (win) a poklikam ty slozky ktery chci videt. Uprostred a dole ve filmovym pasu vidim fotky ze vsech techto slozek.

Nebo kdyz chci, tak si kliknu na nazev cesty nad filmstripem, a tem si vyberu jestli chci "Previous import, konkretni slozku nebo neco dalsiho".

Muzes ten dotaz nejak bliz popsat, protoze ja jsem jako nepochopil co vlastne si zadas :-)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      takovej dotaz - kdyz chcete importovat nejakej folder a u nejakejch fotak vam to vysedi, jako ze uz je importovana, jak zjistite v jake kolekci, respektive v ramci jakeho folderu? na tohle nemuzu prijit, podle jmena mi to tu fotku zahadne nenajde LR....
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      GHOSTSTALKER: říkám to byla odpadní fotka, proto takovej řez to tvoje mi nepřišlo taky jako ostrá reprezentativní věc a ty oficiální ven v plné dát nemůžu.

Jestli to tak neřešíš pořád tak to jo, já myslel že takhle ženeš všechno.

Přeostření je tam asi moc, nekontroloval sem to a někam sem kliknul do posuvníku :-) Kaďopádně na tech chloupkách je odraz softboxu, ale zvýšenej kontrast tam myslím je, ale ten je na obou fotkách stejně.
      GHOSTSTALKER
      GHOSTSTALKER --- ---
      KARYSLAV: Nedá mi to, ale musím jsem zeptat, proč je to takhle blbě oříznuté? :-P Přijde mi, ze jsi to taky trochu přeostřil, nebo možná moc Clarity - nějak se mi nelíbí ty "svítící" chloupky na hrudi.

Jinak ty fotky na stránkách - tam nemá cenu nějakou kvalitu úprav a DxO vůbec řešit, páč by stejně byly následně "zprasené" postprocessem - proč řešit nějaké dokonalé odstranění šumu, když tam pak stejně nacpu filmové zrno? Proč řešit dokonalé podání barev, když na tu zkorigovanou fotku následně hodím crossprocess?

Resp. "technické fotky" -> chci perfektní TK -> DxO. "Artové fotky" -> na TK tolik nesejde, na DxO můžu kašlat (i když já to i tak většinou přes DxO proháním)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      KARYSLAV: když teda nebudu brat to že potřebuje nějaký korekce pozadí, ale zrovna tohle byla "odpadní fotka" tak jsem to neřešil.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      Ne že by to bylo moc reprezentativní ale nic lěpšího jsem nenašel:

Následující soubor je neupravenej, naopak jsem stáhl standardní výstup z lightroomu na 0

http://sobel.cz/tomas/kontejner/nyx/110223-bez_uprav.jpg (4,4 MB)

Tenhle je po jednom kliknutí:

http://sobel.cz/tomas/kontejner/nyx/110223-jeden_klik.jpg (7,7 MB)

S nastavenou vyšší než běžnou úrovní doostření.

GHOSTSTALKER:
      Hledal jsem nějaký tvoje ukázkový fotky a našel tvoje prezentační, nevím no asi máme jiný oko nebo prostě fotíme jinak, o tom to je žejo, ale jestli ty fotky netiskneš v megavelké velikosti tak bych řekl že si tím jen přiděláváš spíš práci. Jestli všechny fotky co zpracováváš jdou do tisku na velký formáty tak to pak samo smysl má.

Jinak, zprocesovat mi tuhle fotku včetně exportu trvá cca 20 vteřin, včetně importu je to dejme tomu 15 navíc a jsem hotovej.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      GHOSTSTALKER: hmm tak jak na to koukam, tak mi to prijde presne jak jsem rikal, strci si to tam vyssi kontrast a doostri si to.. nevim co je zpusobeny tou vyssi hustotou pixelu 7D nez jsem zvyklej ja, ale prijde mi to nejaky prevostreny. Ale na plnou diru budiz. Tady je ted otazka co je sklem a co softem :-) Snazim se najit neco reprezentativniho v podobnym ohnisku a clone a celkem bez uspechy zatim sakra :-D
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam