• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Ja vim, ale pouzivam par pluginu a taky Paddy (spolu s externi klavesnici) a nejsem si moc jisty, jak by to fungovalo v LR4... a nejak moc se mne s tim drbat, kdyz uz to mam jakz takz vyladene.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: no tak se kdyztak pak podel, zajima me co z te d700 poleze jestli tam treba v sumu nebo v necem bude nejakej rozdil ci ne.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Ono to neni tolik o divokym expperimentovani..Beta verze se instalujou zvlast jako novej program takze to aktualni verzi nijak nezasahne...ja budu testovat o vikendu asi..
      KULHY
      KULHY --- ---
      KARYSLAV: D90, buď nejsem detailista nebo k žádný zásadní změně nedošlo .. mě se výstupy líbí
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      KARYSLAV: Já mám Canon, ale ani jsem se zatím neodhodlal do LR4 jít... momentálně jsem radši, když to všechno celkem funguje, než abych divoce experimentoval :)
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      BLACKX: dikec

A pozoruje někdo u Nikonu v šumu nebo někde výraznější změnu zpracování rawu?

Vy dva BLACKX, KULHY myslím Nikony nemáte, což?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      KARYSLAV: Už je Process 2012.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      Má to nový renderovací jádro nebo ne? je tam Process 2010 nebo jinej? Abych věděl jestli se mi to chce instalovat..
      KULHY
      KULHY --- ---
      SKALARIAK: tak zatím mi to funguje bez chyb bych mohl prozradit :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      Adobe Lightroom 4 Public Beta Available « Canon Rumors
      http://www.canonrumors.com/2012/01/adobe-lightroom-4-public-beta-available/

uz jste nekdo testoval? Prvni dojmy? Bohuzel ted nestiham ozkoset...
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      BLACKX: no doufám že upgrade bude jen za kilo babek..
      TWARR
      TWARR --- ---
      map, book, video, shrnuto? ;))
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Kdyby si někdo nevšiml, že se na několika stránkách dneska objevilo hands-on preview Lightoomr 4 Beta, tak nějaké linky:

Adobe Photoshop Lightroom 4 Public Beta hands-on preview: Digital Photography Review
      http://www.dpreview.com/news/2012/01/10/lr4publicbeta
      Digital Imaging Software Preview: Adobe Lightroom 4 Beta
      http://www.imaging-resource.com/SOFT/adobe-lightroom-4-beta/index.htm

Osobně mně připadá, že je tam spousta nových věcí, které nepotřebuju, a nic zásadního. (Samozřejmě pár zajímavých novinek se najde)
      TWARR
      TWARR --- ---
      pro mne osobne je to jedno, pac jsem prase a mazu tak 2x do roka ;)))
      JEZZEK
      JEZZEK --- ---
      pro me je uplne nejrychlejsi reject a nasledne ctrl+backspace (=delete rejected)
      TWARR
      TWARR --- ---
      ja to teda delam klasicky pres rejected - filr - caudokose ;)
      TWARR
      TWARR --- ---
      njn, musis mazat pres grid view no ;))
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: no ja osx mam, a tenhle postup jak jsem napsal pouzivam, on by tomu docela vydatne pomohl ( a on i pomuze twarr myslim potvrdi) SSD disk. 16GB ram a SSDcko, a pohoda :-) (coz teda nemam, ale tak nejak zvazuju..)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: No pro me je to zatim jedna z veci proc porad na prvni promazani pouzivam zoner..je mnohem rychlejsi v nacitani a v tomhle mazani..+ moje zakladni prejmenovani, a otagovani v nem jde taky rychlejc.. ale planuju casem prechod na OSX tak si chci zacit osvojovat jinej postup..
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      HUGGI: čteš mi myšlenky, taky mi to pije krev :-D naučil jsem se rovnou mačkat šipku na klávesnici.. dělám to tak že to Xkuju, a zobrazuju jen nezaXkovaný, a pak je mažu až naráz (eventuálně zobrazuju neflagovaný, neXkovaný).
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Asi se v LR neda nijak nastavit aby vychozi volba pri kliknuti na Delete byla uplny smazan ia ne jen to blby smazani z katalogu co?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam