• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MANSIK: u celhyo katalogu ulozit xmp soubory (pro jistotu pres ctrl+s tomu automatickymu uplne neverim) a zalozit katalog znova..v podstate o nic neprijdes..
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    Nevymyslel už někdo nějaký plug in , který najde missing soubory a složky z připojených HDD a karet k PC a opravý současnou lokaci ? Potřebuji rozchodit jeden dost zabordelizovaný katalog a když dám klasicky find folder s cestou tak mi to hlasí, že ty fotky tam jsou naimportovány a nedaří se mi to obejít...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    toz dneska nejaka haluz v LR 4b..naimportoval jsem 20fotek..trocu si hraju na jedny s presetama..chci aplikovat na vsechny..a koukam ze ten levej panel je v ty puvodni verzi od LR3..netusim jak to..restart..nic..porad starej i v developu..vsimnu si ze mi to ukazuje ze fotky nejsou v processu 2012..dam update..a panel preskoci do toho novyho :p
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    je to jen na pozvánky, nabízel jsem je ale máte smůlu, pozdě.. :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BIGJOINT: podle me se ty lidi musi zaregistrovat aby se to rozbehlo. tak jsem se na to vyprd
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    KARYSLAV: kolik musi na FB kliknout na odkaz, aby to zacalo fungovat?:)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    AMIKOSA: posli kartu do indie, a voni se ti vo to kluci postaraji :-D
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    KARYSLAV: Jo a dik to tvoje workflow se mi zamlouva. Je jednoduchy a vypada veleucine. Nejhezci workflow jsem mel v minule praci:) Dal jsem kartu borcovi a k tomu zakazkovy list. konec smitec.
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    OT:Mimochodem shanim nejakou rychlou ctecku CF karet na macBook. Nejlepe Firewire 800... Nevite nekdo? Neco?
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KARYSLAV: Super, zkusim to, diky!
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: toile je urceny na zalohu jako sutecnou zalohu, prakticky to pouzivam uz cca pul roku, a jde z toho prehravat i film v HD (720p) zatim mi to na rozumnym interentu docela zvlada.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KARYSLAV: Diky, mas s tim i vlastni zkusenosti? Protoze u tech levnejsich (nebo zdarma) sluzeb jsem zase zjistil, ze obvykle je to tak pomale, ze zaloha vseho by me trvala nekolik mesicu (!)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLACKX: www.bitcasa.com
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Co se tyce cloudu, mate nekdo nejake zkusenosti se zalohovanim na web? U stovek GB uz mne pripadalo, ze ty ceny jsou tak vysoke, ze to zaplati jednou za dva mesice novy disk :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: hm..to zni zajimave..posles kdyztak jednu.. vojta.florian@gmail.com

KARYSLAV: ja zalohuju jendou tejdne na druhej interni disk a na externak....to mi prijde ze staci
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: ono to mazání je otázka, "profíci" napřed zálohyjí čistý data se vším všudy a pak teprve dělají zásahy, kdyby se něco vysralo aby měli se k čemu vrátit, a schovávají na 2 fyzicky hodně vzdálených místech 2 kompletní zálohy raw dat..

Pro takové to naše cvakání to ale potřeba asi tolik není :-) ale hodí se vědět co je bezpečněj postup.

Ze všeho nejvíc mám u sebe radost z toho zálohování přibývajících věcí/souborů..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: delam to podobne, ale promazavam jako prvni krok..
    1) nakopiruju do pc - adresar yymmdd_co to bylo za foceni
    2) otevru v zoneru, prvni promazani (je to mnohem rychlejsi nez LR) + zakladni hromadny otagovani
    3) import do LR, dotagovani..a dalsi hrani..ty lepsi si hvezdickuju a barvim :)
    4) po exportu final jpegu mazu vsechny rawy krom par "top"
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV: podotákým že rsync se nemusí použít v příkazovám řádku/konzoli, ale jsou na to grafický xichty, tkerý to umožňují i zautomatizovat a provádět po nějakejch operacích, nebo v časovejch intervalech..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    AMIKOSA: kopiruju pres LR import, popravde taky se mi toho na karte vetsinou nekrizi moc, tak co akce to folder, pak si na fota napastuju hromadne nejaky kalsicky nastaveni co se tyce veci jako je lens correction, vibrance , noise reduction a pak dam rendervat nahledy a pak jdu spat, rano je to hotovy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam