• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KAROLINA3: dej si export, tam to je.
    KAROLINA3
    KAROLINA3 --- ---
    ahoj, pravděpodobně vám moje otázka bude znít naprosto hloupě, ale urgentně potřebuji odpověď a nevím, kam se obrátit.. právě teď poprvé pracuji s lightroomem, musím změnit fotky dle zadaných parametrů. jaké má být rozlišení plus výška, šířka fotky.. ale nemůžu tam nikde najít, kde právě tyhle úkony provést. žádný image size nebo tak.. můžete mě někdo prosím navést kudy kam? díky
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: No, ale taky kolem 24.000Kc..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Novy ultrabooky od Asusu - 1920x1080 IPS 11" a 13", lepsi uz to asi na fotky nebude :)
    ASUS Zenbook Prime UX21A preview -- Engadget
    http://www.engadget.com/2012/05/22/asus-zenbook-prime-ux21a-review/
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    to je i s itunes taky - ma ios plynuly, na pc to neni ono
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JARAX: co jsem v bejvali praci na macu delal tal PS tam behal rychlejc nez na pc (neslo o nejak nabuseny sestavy), LR jsem nemel moznost vyzkouset ale.co.jswm videl treba ted notebooku tak se mi to zda rychlejsi..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Velmi rozsáhlý popis (ale s obrázky), jak používat nové korekce aberací z LR4 RC2:

New Color Fringe Correction Controls « Lightroom Journal
    http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2012/04/new-color-fringe-correction-controls.html
    JARAX
    JARAX --- ---
    RATTKIN: kolega mi říkal, že prej na MAcu běha adobe výrazně rychlejc než na všech PC co dělal. Ale on má MAc desktop a to ještě pěkně nabušenej... takže spíš hledám někoho se zkušenostmi s novám airmacem, bo se mi moc líbí :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    TWARR: Ten druhý řádek jsem asi nepochopil, jaks to myslel... víš, že jsi v klubu o software k úpravě fotek a dokonce hlavně rawů?

A u toho HDR by mě zajímalo, jak to chápeš a případně, proč se tahle zkratka nesmí používat při popisu formátu TIFF.
    TWARR
    TWARR --- ---
    hdr je vyhajpovanej pojem, kterej 90% lidi chape zcela mylne ...

normalni clovek nefoti do rawu a nepouziva zadny post-process nastroje, thats it ;P
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Ono podle mého názoru HDR je mýtus, normální člověk ho může použít "normálně" třeba jen pro lehké zvětšení dynamiky fotky. Nemusí každej hned vyjebávat jakoukoliv fotku kde je světlo i tma... :-) Přesně jak píše BLACKX
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    TWARR: Tak HDR nemusí být je ten šíleně přehnaný efekt... ono to opravdu často může znamenat jen to, že je k dispozici obrovský rozsah informace a můžeš si to upravovat podle tvé libosti.
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo, hdr do vsech citanek a aplikaci;))
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: A další větší novinka je, že to zvládne HDR TIFFy (16, 24, 32bitů) ... to sice teď nepoužívám, ale mohlo by to být zajímavé.

Lightroom 4.1 RC2 Now Available on Adobe Labs « Lightroom Journal
    http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2012/04/lightroom-4-1-rc2-now-available-on-adobe-labs.html
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Právě byla vydaná verze 4.1 RC2 s lepším odstraňováním aberací (nové posuvníky):
    Begone, aberrations! New Lightroom 4.1 release candidate brings defringing controls - Imaging Resource
    http://www.imaging-resource.com/news/2012/04/26/begone-aberrations-lightroom-4.1-release-candidate-adds-defringing-controls
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JARAX: Air má core2duo, to nebude zázrak, je to 6 let starý procesor. Ale prý s tim lidi dělají celkem slusne, třeba to má Adobe na iOs líp optimalizováno. Bacha na reflexní displej, kdyby si s tim chtěl dělat mimo temný ateliér, bude se hodně lesknout.
    JARAX
    JARAX --- ---
    Už mě ty majkrosofty štvou. Přemýšlím o apple. Jak to běhá na novým macbook air?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MARSHUS: tak s tou ramku ti nejakej update nepomuze, na samotnej LR to jeste jde, ale kdyz k tomu zapnes PS tak to je konec....
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    SKALARIAK: hmm noťas koupenej před rokem. safra.

no doufám že to trochu fixnou nějakejma updatama.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MARSHUS: 4gb je urcite malo v dobe kdy je ramka prakticky zadarmo, nicmene 4ka je fakt strasne pomala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam