• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ELHO_CID: no prave...mezi systemama bych moc nesrovnaval..co mam zkusenost tak na OS je cely adobe rychlejsi...respektive i PS CS2 ktery jena winech des beha na starejch applech krasne..
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    HUGGI: 2,4GHz C2D mám teď a štve mě jak je to pomalý. Na i5 co má přítelkyně je to o dost lepší. Ale možná je to tím, že já mám WinXP a ona MacOS10.7
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ELHO_CID: 2.4Ghz Core2Duo, 4GB ddr 800, nejaka starsi prumerna grafarna..zpracovavam desitky rawu 12Mpx(kolem 19MB)...a jde to...mohli by to trochu rychlejc prenacitat zmeny..ale nejsem si jistej jestli by vic pomohl silnejsi procesor nebo ssd..

druha vec je ze kdyz zapnu zaroven photoshop tak si jeden z tech programu v podstate hned zabere veskerou pamet a da trochu praci vybec jeden zavrit..takze 8GB urcite..
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Což mě přivádí na myšlenku, na jaké konfiguraci provozujete LR4 vy a jak jste spokojení? Budu muset pořídit nový počítač a asi to bude notebook. Takže upgrade nebude tak jednoduchý a za zbytečný výkon navíc se hodně platí - rád bych něco optimálního na zpracovávání RAWů z K-5 (takže asi podobně náročné jako ty 18mpix Canony, nebo Nikon D7000).
    Za tipy díky!
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    JARAX: Moje pritelkyne LR3 provozuje na MacBook Air a je to celkem v pohode - ale zpracovava RAWy z EOS 30D, coz neni tak moc narocny.
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    Ahoj,
    zacal jsem pouzivat Lightroom na Macu a mam uvodni dotaz - kdyz do iMacu vlozim SD kartu a chci importovat fotky, tak narazim na odlisne chovani:
    - pokud je Lightroom spusteny, otevre se dialog pro import
    - pokud Lightroom spusteny neni, otevre se sice Lightroom, ale ne dialog pro import.

Da se to resit jinak nez nechavat Ligtroom stale spusteny? Navic mi prijde, ze Lightroom ma odlisne chovani od ostatnich programu na Macu - kdyz ho zavru krizkem vlevo nahore, tak se uplne vypne misto toho, aby se nechal spusteny na pozadi. Da se to nejak nastavit?
    Predem diky
    KAROLINA3
    KAROLINA3 --- ---
    jsem tam, díky moc:))
    KAROLINA3
    KAROLINA3 --- ---
    ale šířku výšku to tam neřeší, ne?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KAROLINA3: lightroom vzdy zachova originaly v maximalni kvalite, tyhle nastaveni se delaji exportem. muzes si i nastavit uroven jpg komprese
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    KAROLINA3: dej si export, tam to je.
    KAROLINA3
    KAROLINA3 --- ---
    ahoj, pravděpodobně vám moje otázka bude znít naprosto hloupě, ale urgentně potřebuji odpověď a nevím, kam se obrátit.. právě teď poprvé pracuji s lightroomem, musím změnit fotky dle zadaných parametrů. jaké má být rozlišení plus výška, šířka fotky.. ale nemůžu tam nikde najít, kde právě tyhle úkony provést. žádný image size nebo tak.. můžete mě někdo prosím navést kudy kam? díky
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: No, ale taky kolem 24.000Kc..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Novy ultrabooky od Asusu - 1920x1080 IPS 11" a 13", lepsi uz to asi na fotky nebude :)
    ASUS Zenbook Prime UX21A preview -- Engadget
    http://www.engadget.com/2012/05/22/asus-zenbook-prime-ux21a-review/
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    to je i s itunes taky - ma ios plynuly, na pc to neni ono
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JARAX: co jsem v bejvali praci na macu delal tal PS tam behal rychlejc nez na pc (neslo o nejak nabuseny sestavy), LR jsem nemel moznost vyzkouset ale.co.jswm videl treba ted notebooku tak se mi to zda rychlejsi..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Velmi rozsáhlý popis (ale s obrázky), jak používat nové korekce aberací z LR4 RC2:

New Color Fringe Correction Controls « Lightroom Journal
    http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2012/04/new-color-fringe-correction-controls.html
    JARAX
    JARAX --- ---
    RATTKIN: kolega mi říkal, že prej na MAcu běha adobe výrazně rychlejc než na všech PC co dělal. Ale on má MAc desktop a to ještě pěkně nabušenej... takže spíš hledám někoho se zkušenostmi s novám airmacem, bo se mi moc líbí :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    TWARR: Ten druhý řádek jsem asi nepochopil, jaks to myslel... víš, že jsi v klubu o software k úpravě fotek a dokonce hlavně rawů?

A u toho HDR by mě zajímalo, jak to chápeš a případně, proč se tahle zkratka nesmí používat při popisu formátu TIFF.
    TWARR
    TWARR --- ---
    hdr je vyhajpovanej pojem, kterej 90% lidi chape zcela mylne ...

normalni clovek nefoti do rawu a nepouziva zadny post-process nastroje, thats it ;P
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Ono podle mého názoru HDR je mýtus, normální člověk ho může použít "normálně" třeba jen pro lehké zvětšení dynamiky fotky. Nemusí každej hned vyjebávat jakoukoliv fotku kde je světlo i tma... :-) Přesně jak píše BLACKX
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam