• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Tak na stejné adrese, tentokrát 700 MB:
      http://www.pastel.cz/temp/huggi_benchmark.zip
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: tak dej 15 a 15;)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Tak nevím, vybral jsem 30 souborů od 5D Mark III a 30 od 7D a má to 1,4 GB... mám se s tím vůbec někam nahrávat nebo toho stačí míň?
      Já osobně bych klidně dal míň, když ještě budou další foťáky... nechci pak aby benchmarky běžely 20 minut.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX:
      SKALARIAK: ok uvidime az to bude pohromade..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      podle me staci 2-3gb, ja to klidne povesim k sobe na ftp...
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Ok, vyberu jich víc od těch novějších. Hádám, že ten balík, jak ho plánuješ, bude mít tak 5-7 GB, tak snad to budeš mít kam dát.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: No prave jde asi o to aby ten balik byl dostatecne velkej..at se to pozna...proto jsem myslel spis i 20-30 fotek od kazdyho fotaku...stary model ynejsou potreba..staci 7D a MkIII myslim (ono nakonec bych to asi udelal z 3Canonu a NIkonu a treba jednu Sony k tomu..takze cca 200fotek)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: To bude pěkně velký balík dat :) Tady jsem dal nějaké nepovedené fotky, pojmenovával jsem to tak, ať je vidět foťák a dá se dohledat původní autor a fotka, když by to kvůli něčemu bylo potřeba, takže např.:
      Canon EOS 5D Mark III__VitKovalcik__5D3_5211.cr2
      (název se dá takhle generovat při exportu v Lightroomu, na začátku je {Model}, na konci {Original FileName})

Tady je to ke stažení (210 MB):
      http://www.pastel.cz/temp/huggi_benchmark.zip

Je tam celkem 11 fotek, bez XMP :
      3 x Canon 5D Mark III
      1 x Canon 5D Mark II
      3 x Canon 7D
      2 x Canon 40D
      2 x Canon 350D
      Počty fotek u jednotlivých foťáků jsou náhodné, můžu doplnit, když bude potřeba.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Jasne planuju to, jen jsem se k tomu nedostal...v procinci byla trochu makacka..

takze pokud muzete nahodte mi nekam na web dejme tomu 30rawu z ruznejch fotaku (piste kdo co at se neduplikujem)..

Dam to dohromady jeste s nejakym popisem jak to ozkouset a uvidime..

Ja dodam fotky z D800 a D600
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Jsem rozhodně pro benchmark... mám teď už asi starší Intel 950 (8x Core i7 na 3 GHz), 24 GB RAM, SSD.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      hele resil se tu nejak ze bysme vytvorili nejakej soubor fotek k benchmarku ruznejch nasich sestav... mel by tu o to nekdo zajem? Ja sem konecne vytvoril celkem solidni sestavu (8x core fx-8350, 16gb ram/ katalog na SSD) a rad bych to porovnal zejmena pokud tu nekdo provozuje neco podobnyho na i7....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Vida, to se mně taky stává... ale zatím jsem přišel jen na jediné řešení: Restart Lightroomu. Nic jiného nepomáhá :(
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: Dik, kouknu na to..

+ jedna podivna chybka..obcas na fotky nahazim hromadne nejaky presety..pridam potom jeden dalsi (jedno jakej) a kdyz dam ctrl+z tak to misto kroku zpet nahodi nejakej jinej preset (nahodne neco vybere asi..) a to i kdyz chci zpet dat pres listu a ne zkratkou..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: Jde to pres aplikaci Paddy.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Nedaj se treba pres nejakej plugin priradit urcitejm presetum klavesovy zkratky?
      FRANCIMOUR
      FRANCIMOUR --- ---
      dobrý den, mám prosbu při importu fotek v LR 4.2 na macu mi to zahlásí, že nešlo importovat a že karta bude odpojena, nevíte? Ale zničeho nic:(
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      2MEK: RATTKIN: HUGGI: SKALARIAK: diky za reakci. Tak to tak vypadá, že to asi dělám správně ;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      GIF_242: proc pouzivat utilitu, kdyz v LR na to mas 4 ruzny tahla v modulu develop a pak jeste 6 moznosti pri vystupu?
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242: pro veci na web apod pouzivam v LR natvrdo pri exportu tu volbu doostreni co tam je..
      Pro vystavy a dulezity veci stejnej postup jako 2MEK s testovacim tiskem..
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      GIF_242: já mám akci v PS, která dává unsharp mask se zmensujicim poloměrem a zesilující strength. dam to do kopie vrstvy a maskuju. taky to používám pouze na vybrané věci.
      2MEK
      2MEK --- ---
      GIF_242: Nahledy jak rikas.
      Kdysi kdyz jsem delal nejaky vetsi printy, tak jsem doostril, napsal si jak, vytisknul v tiskarne nahled (meli obrovskou radost), porovnal s tim co vidim na monitoru (nejen zaostreni samozrejme) a podle toho to jeste dal ladil. Ale od ty doby jsem svoje fotky ve velkym nedelal, nebyl zatim duvod.
      Komercni veci prcam... doostruju podle citu v PS, stejne to pak lidi, co s tim dal pracujou zmrsej... Nevis, jak se to bude tisknout, na co. Za tu praci to stoji (mozna...), kdyz to produkujes sam od zacatku do konce, jinak to imho nema moc smysl.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam