• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Tak na stejné adrese, tentokrát 700 MB:
    http://www.pastel.cz/temp/huggi_benchmark.zip
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: tak dej 15 a 15;)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Tak nevím, vybral jsem 30 souborů od 5D Mark III a 30 od 7D a má to 1,4 GB... mám se s tím vůbec někam nahrávat nebo toho stačí míň?
    Já osobně bych klidně dal míň, když ještě budou další foťáky... nechci pak aby benchmarky běžely 20 minut.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX:
    SKALARIAK: ok uvidime az to bude pohromade..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    podle me staci 2-3gb, ja to klidne povesim k sobe na ftp...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ok, vyberu jich víc od těch novějších. Hádám, že ten balík, jak ho plánuješ, bude mít tak 5-7 GB, tak snad to budeš mít kam dát.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: No prave jde asi o to aby ten balik byl dostatecne velkej..at se to pozna...proto jsem myslel spis i 20-30 fotek od kazdyho fotaku...stary model ynejsou potreba..staci 7D a MkIII myslim (ono nakonec bych to asi udelal z 3Canonu a NIkonu a treba jednu Sony k tomu..takze cca 200fotek)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: To bude pěkně velký balík dat :) Tady jsem dal nějaké nepovedené fotky, pojmenovával jsem to tak, ať je vidět foťák a dá se dohledat původní autor a fotka, když by to kvůli něčemu bylo potřeba, takže např.:
    Canon EOS 5D Mark III__VitKovalcik__5D3_5211.cr2
    (název se dá takhle generovat při exportu v Lightroomu, na začátku je {Model}, na konci {Original FileName})

Tady je to ke stažení (210 MB):
    http://www.pastel.cz/temp/huggi_benchmark.zip

Je tam celkem 11 fotek, bez XMP :
    3 x Canon 5D Mark III
    1 x Canon 5D Mark II
    3 x Canon 7D
    2 x Canon 40D
    2 x Canon 350D
    Počty fotek u jednotlivých foťáků jsou náhodné, můžu doplnit, když bude potřeba.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Jasne planuju to, jen jsem se k tomu nedostal...v procinci byla trochu makacka..

takze pokud muzete nahodte mi nekam na web dejme tomu 30rawu z ruznejch fotaku (piste kdo co at se neduplikujem)..

Dam to dohromady jeste s nejakym popisem jak to ozkouset a uvidime..

Ja dodam fotky z D800 a D600
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Jsem rozhodně pro benchmark... mám teď už asi starší Intel 950 (8x Core i7 na 3 GHz), 24 GB RAM, SSD.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    hele resil se tu nejak ze bysme vytvorili nejakej soubor fotek k benchmarku ruznejch nasich sestav... mel by tu o to nekdo zajem? Ja sem konecne vytvoril celkem solidni sestavu (8x core fx-8350, 16gb ram/ katalog na SSD) a rad bych to porovnal zejmena pokud tu nekdo provozuje neco podobnyho na i7....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Vida, to se mně taky stává... ale zatím jsem přišel jen na jediné řešení: Restart Lightroomu. Nic jiného nepomáhá :(
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Dik, kouknu na to..

+ jedna podivna chybka..obcas na fotky nahazim hromadne nejaky presety..pridam potom jeden dalsi (jedno jakej) a kdyz dam ctrl+z tak to misto kroku zpet nahodi nejakej jinej preset (nahodne neco vybere asi..) a to i kdyz chci zpet dat pres listu a ne zkratkou..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Jde to pres aplikaci Paddy.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nedaj se treba pres nejakej plugin priradit urcitejm presetum klavesovy zkratky?
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    dobrý den, mám prosbu při importu fotek v LR 4.2 na macu mi to zahlásí, že nešlo importovat a že karta bude odpojena, nevíte? Ale zničeho nic:(
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    2MEK: RATTKIN: HUGGI: SKALARIAK: diky za reakci. Tak to tak vypadá, že to asi dělám správně ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: proc pouzivat utilitu, kdyz v LR na to mas 4 ruzny tahla v modulu develop a pak jeste 6 moznosti pri vystupu?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: pro veci na web apod pouzivam v LR natvrdo pri exportu tu volbu doostreni co tam je..
    Pro vystavy a dulezity veci stejnej postup jako 2MEK s testovacim tiskem..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIF_242: já mám akci v PS, která dává unsharp mask se zmensujicim poloměrem a zesilující strength. dam to do kopie vrstvy a maskuju. taky to používám pouze na vybrané věci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam