• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    prijde mi to uplne jednoduchy - proste hotovej promyslenej "benchmark", bez nutnosti individualniho zasahu pro testera - vybalit na disk C, otevrit katalog, pustit 2x po sobe, poslat vysledek. Kdo chce, tak si samozrejme muze delat variace (export z/na ssd, katalog tam ci onam, externi disky, atd), ale ten zaklad stejnej a nenarocnej na obsluhu, jinak se v tom zamotame. Kdyz to bude promysleny, tak se rovnou z exportovanych souboru dozvim jak rychle ten ci onen procesor zpracuje raw z D800 s tim ci onim nastavenim a nepotrebuju k tomu dalsi prispevky typu "zapnul jsem tohle a vysledek je tenhle", proste vsechno z jedny davky.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak to nevim jestli si rzumime, mozna by bylo nejlepsi, kdyby tam byly treba jen 4 soubory s xmp a clovek by pak podle nich dal copypaste na zbytek a pak export... kdo vi :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ale uz to bude vyzadovat nejaky instrukce pro kazdyho, aby udelal treba prvni export default, pak zapnul to ci ono, pustil znovu, atd - muze se stat chyba, a tak - prijde mi porad asi lepsi, kdyz tam bude rovnou katalog s pripravenejma upravama a jeden export u kazdyho, dirlist s export adresare a hotovo, zvlast, kdyz tech fotek bude hodne
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ale kdyz o tom tak premejslim, tak samozrejme je mozny udelat vic exportu vseho, tj. NR nebo LC u fotek, kde to nebude mit smysl, ale zase k tem varriacim aby toho nebylo moc
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: no to prave ne, aby vsichni exportovali od zacatku to samy - tj. rovnou nektery fotky s NR i LC a kolik je nastaveno - bude me zajimat jestli se ukaze, ze s NR25 (lum i chrom) se na nejaky sestave fotka exportuje 3x dyl nez bez a ne jiny 4x ci naopak, tote u LC, nejaky brush upravy atd - proste komplexni test, ne tolik o mnozstvi, ale variacich
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: tak ja myslel ze to tam bude i s XMP, tedy aby kazdej delal uplne identickej export, to uz si pak muze kazdej hromadne nastavit, NR off ci LENS CORRECTION...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    testovacim fotkam bych do nazvu dal i nejakou znacku toho jake upravy budou ve vychozim katalogu kdyz uz to bude velkej test - zajima me, jak si co poradi kdyz je NR on nebo off, pripadne o kolik - z casu exportovanyho souboru to pujde pak poznat, okolik se na jake sestave prodlouzi delka kdyz bude to ci ono zapnuto, NR, lens correction atd. Mnozstvi nemusi byt myslim nejak zavratny, na druhej export po sobe je uz vsechno z disku zpravidla nakesovany, vysledek se prilis nezmeni a nejde o vteriny, 2-5min max
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Teoreticky ano, ale myslím, že export na 5 minut bude prakticky stejně reprezentativní. Při tom kratším čase ti to taky dovolí dělat dělat nějaké menší úpravy na počítači a hned rychle otestovat, jestli se něco změnilo.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: proc ne 20 minut? cim delsi tim vic se vyeliminujou nejaky nahodny vlivy a tim presneji to clovek stopne.....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Tak na stejné adrese, tentokrát 700 MB:
    http://www.pastel.cz/temp/huggi_benchmark.zip
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: tak dej 15 a 15;)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Tak nevím, vybral jsem 30 souborů od 5D Mark III a 30 od 7D a má to 1,4 GB... mám se s tím vůbec někam nahrávat nebo toho stačí míň?
    Já osobně bych klidně dal míň, když ještě budou další foťáky... nechci pak aby benchmarky běžely 20 minut.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX:
    SKALARIAK: ok uvidime az to bude pohromade..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    podle me staci 2-3gb, ja to klidne povesim k sobe na ftp...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ok, vyberu jich víc od těch novějších. Hádám, že ten balík, jak ho plánuješ, bude mít tak 5-7 GB, tak snad to budeš mít kam dát.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: No prave jde asi o to aby ten balik byl dostatecne velkej..at se to pozna...proto jsem myslel spis i 20-30 fotek od kazdyho fotaku...stary model ynejsou potreba..staci 7D a MkIII myslim (ono nakonec bych to asi udelal z 3Canonu a NIkonu a treba jednu Sony k tomu..takze cca 200fotek)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: To bude pěkně velký balík dat :) Tady jsem dal nějaké nepovedené fotky, pojmenovával jsem to tak, ať je vidět foťák a dá se dohledat původní autor a fotka, když by to kvůli něčemu bylo potřeba, takže např.:
    Canon EOS 5D Mark III__VitKovalcik__5D3_5211.cr2
    (název se dá takhle generovat při exportu v Lightroomu, na začátku je {Model}, na konci {Original FileName})

Tady je to ke stažení (210 MB):
    http://www.pastel.cz/temp/huggi_benchmark.zip

Je tam celkem 11 fotek, bez XMP :
    3 x Canon 5D Mark III
    1 x Canon 5D Mark II
    3 x Canon 7D
    2 x Canon 40D
    2 x Canon 350D
    Počty fotek u jednotlivých foťáků jsou náhodné, můžu doplnit, když bude potřeba.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Jasne planuju to, jen jsem se k tomu nedostal...v procinci byla trochu makacka..

takze pokud muzete nahodte mi nekam na web dejme tomu 30rawu z ruznejch fotaku (piste kdo co at se neduplikujem)..

Dam to dohromady jeste s nejakym popisem jak to ozkouset a uvidime..

Ja dodam fotky z D800 a D600
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Jsem rozhodně pro benchmark... mám teď už asi starší Intel 950 (8x Core i7 na 3 GHz), 24 GB RAM, SSD.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    hele resil se tu nejak ze bysme vytvorili nejakej soubor fotek k benchmarku ruznejch nasich sestav... mel by tu o to nekdo zajem? Ja sem konecne vytvoril celkem solidni sestavu (8x core fx-8350, 16gb ram/ katalog na SSD) a rad bych to porovnal zejmena pokud tu nekdo provozuje neco podobnyho na i7....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam