• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: hele zalohujes to nejak? kdbyy to nahodou nekdo zmrsil omylem ten dokument....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Zajimave, az bude vecer chvile casu tak jeste rozepisu ty casy, jinac Add to catalog jsem pouzil poprve, to me ani nikdy nenapadlo, k cemu by mi to mohlo bejt dobry, krom totalniho zaflakani databaze- vsechno exportuju obvykle ve dvou rozlisenich, to by bylo moc toho....
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    HUGGI: Tak jsem u toho dneska slusne vytuh nakonec :-) Cisla kazdopadne zajimavy, hlavne to pretaktovani a paralelni exporty. Bohuzel si nemyslim, ze se z nich da vykoukat moc presne dopad ruznejch operaci na rychlost renderovani. To by musela byt kazda ctverice tvorena uplne stejnejma fotkama. LR totiz dela spoustu operaci adaptivne, t.j. pro kazdou fotku jinak.

BTW: Ja osobne taky nepridavam fotky po exportu do katalogu, nemam pro to duvod. Exporty jdou na web nebo FB a na disku jsou tedy jen jako pracovni data, ktery muzu kdykoliv smazat.
    TWARR
    TWARR --- ---
    color efex je vadnej ;)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LAUNCHER: jo sory ja jsem nejak zapomnel.. ale myslim ze mel NIK i neco barevnyho.
    TWARR
    TWARR --- ---
    jeste je zajimavej exposure od alien skinu, kterej ma v posledni verzi suprkul efekt light leaku a podobnejvh kokotin pro frikuliny ...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KARYSLAV: Silver Efex Pro slouzi pro prevod do BW, pripadne simulaci BW filmovych technik (ale nikoliv konkretnich filmu, coz mi osobne vubec nevadi). V tomto ohledu je jeden z tech povedenych. Pokud bys mel zajem, skoro vsechny pluginy od vsech moznych vyrobcu maji zkusebni verzi na hodne dnu. Pro Nik jsem se rozhodnul jednak proste proto ze se mi libi vystup, druhak mi velmi sedlo jejich ovladani pomoci control points - ne vsechny jejich pluginy to maji, ale zrovna SEP2 je ma. Prosim brat s rezervou, mam to na hrani a do nejakych velmi serioznich srovnani jsem se nepoustel.

Ted bych akorat sehnal jeste nejaky zajimavy balicek presetu, ne vzdy je nalada, cas a chut na pluginy :-) V tom smeru je samozrejme problem s tim, ze preset do LR ti tezko nekdo da jako demo :-)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LAUNCHER: Trochu mimo dotaz, ale co vim, tak Silvereffex od NIKu jsou asi nejlepsi v obrazovych vysledcich. Nebo se pletu?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no, ale prave kdyz to poustis jednotlive tak to udela jinej vysledek..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mate prosim nekdo zkusenost s VSCO Film Pack pro LR4? Nejde mi toliko o presnou simulaci filmu, spis me to zajima z pohledu takove rychle zajimave "Instagramoviny". Mam skoro vsechno od Nik, ale nebavi me to exportovat :-) Pouzival bych to na RAW z Fujifilm X-E1. Pripadne kdyby nekdo vedel o lepsich nebo jinych zajimavych presetech...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Pustit export v nejakou celou hodinu presne podle rozkliknutejch hodin ve windows a pak podle casu modifikace konkretnich fotek ve vlastnostech, tj. Pustim treba ve 20:00 a v pruzkumniku pak kliknu pravym na posledni foto, vlastnosti, a nejvyssi cas je v minutach to ono. Obdobne lze zjistit jednoduse ty jednotlivy faze, ale je potreba fotky po importu pred exportem seradit podle nazvu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MIKEKT: mobil se stopkama a exportovat po 4fotkach podle nazvu jak je to rozdeleny
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    HUGGI: jak zmerim ty casy presne? zkusim to vecer
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: jj, vím, že se to tu psalo, jen jsem chtěl vidět o kolik se to zlepší.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Dik..

j to uz se resilo ze u vetsiho mnozstvi je lepsi rozjet nekolik jednotlivejch exportu najednou...ale zase to je mylsim vyhodny jen kdyz mas dostatek ram..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Díky, máš to tam. Ještě jsem zkušel jeden test: Rozdělit fotky po šesti a postupně je co nejrychleji po sobě zadat jako separátní exporty. Počítač se sice hodně zpomalil, ale bylo to cca za 3:33. Když to dám jako jeden export, tak je to za 5:35. To už je slušný rozdíl.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: uz by to melo jit..upravil jsme prava
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ok, prvni vec otestovana a zjistil, ze do te tve tabulky nemuzu zapisovat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Dilci jsem proste exportoval po 4.. a zapisoval si to...celkovej nizsi cas pricitam jen 4GB ram, ktery vetsi mnozstvi fotek nedava..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ještě dotaz: Jak jsi zjišťoval ty dílčí časy? To jsi spustil vše najednou a pak se díval na časy vytvoření souboru a odečítal rozdíly?

Nebo jak se liší Celkový čas a Součet časů?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam