• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Oni i existujou urcity utilitk na pretaktovani primo z Winu kde si to muzes v podstate kliknutim kdyz je potreba napalit a za par minut zase vypnout ne? Aspon jsem si s necim takovym hral pred par rokama na XP..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Tak mi to nedalo a pretaktoval jsem jednorazove svoje i7-920 z 2.67 GHz na 3.8 GHz:
    puvodni 2.67 GHz: 5:50
    pretaktovany 3.8 GHz: 4:10 (71% puvodniho casu) coz je myslim docela slusny, akorat to vic zere, uvidim jak to poladim, mozna budu to pouzivat jen narazove :)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MENTOL_: jo takhle.. nojono protože ADOBE je teď víceméně "indická" společnost a jede "indickou cestu" to znamená - sereme na optimalizace, stejně si všichni koupít co nejnabušenější HW.. Odpověď na spotřebu ram, je víc ram! Aspoň to tak pozoruju..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KARYSLAV: to uz jsme tu myslim resili, ze mac ma o neco vyssi vykon per procesor, ve woknech to ale taky slusne vytezuje, jde mi spis o to, ze nektery ty operace treba s lens correction atd nejsou asi uplne dobre multitaskingove napsany (zatim).
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MENTOL_: Na macu to zvládá víc jader suprově.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KOZEL: cas peknej, i kdyz jsem teda mel trosku vetsi nadeje v nejrychlejsi i7 ekvivalenty - uvidime co Haswell a treba se Adobe pochlapi a nejakou tu operaci zoptimalizuje lip na tech vic jader nez doted..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: Jo já to myslím spíš tak že když jí máš fakt málo (2GB a okolo) tak že to potřebuje plivat na disk a to se to pak výrazně zpomalí. Ale u toho mýho testu nevylezl lightroom samotnej nad 2GB, držel se pod, takže cajk. Tudíž - čím lepší procák, čím víc jater, tím líp :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Co jsem z toho zatim vykoukal tak prim hraje procesor (a dal podstatne pomuze nechat export bezet ve vice mensich skupinach), potom RAM..a disk je skoro jedno..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Pointa toho lightroomu je, ze na disku to moc nestoji, je to jen o procesorovejch operacich. Cteni z disky je jen pri prochazeni galerie. A export je zavislej taky hlavne na ramce. Aspon co koukam na ty vysledky teda.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TWARR: prave ze bylo, tohle je prekvapive levnej komp. Pamet je ted za par kacek a ten Xeon ma vykon jako i7 za cenu i5. Zadny SSD, jen levnej klasickej disk.
    TWARR
    TWARR --- ---
    KOZEL: to je fajn, ale kdyby se to pocitalo na porizovaci naklady, tak by to asi tak slavny nebylo co? :D
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    HUGGI: Juch, konecne jsem se dokopal pustit ten tvuj test na svem novem stroji a ujal se (na chvili) vedeni tabulky :-)
    Pokud se dokopu vrazit tam casem SSD, tak to projedu zas.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LAUNCHER: na hraní :-) ale stejně nemám peníze :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KARYSLAV: Pro me je to na cestovani super, ale proti FF Nikonu by sis pohorsil...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LAUNCHER: Tak teď už si jen nějakej x-trans koupit :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Lightroom RC 4.4, problemy s X-Trans sensory Fujifilmu vyreseny.

Adobe's Fujifilm X-Trans sensor processing tested: Digital Photography Review
    http://www.dpreview.com/articles/1550547764/adobes-fujifilm-x-trans-sensor-processing-tested

KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Zajimavy, kdyz se podivam na ty vysledky tech testu, co hraje roli HUGGI
    TWARR
    TWARR --- ---
    KARYSLAV: ja to nechci nechat mnozit bez ladu a skladu. kdybych nemel pomalej upload tak mi je to fuk, takhle si tam "omylem" vyfouknu par souboru a "... sakra co je s tim netem!" ;))
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    TWARR: defaultně se ty soubory ukládají do stejné složku kde jsou ty originály, protože se to groupuje aby to mohlo kopulovat hezky na hromádce :-)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    TWARR: aha uz chapu, no nevim o tom, ze by to slo zmenit, rychle pogoogleni taky nepomohlo :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam