• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Čeština pro Lightroom 4.x je zde | Blog Michala Metličky o technologiích, Adobe, atd.
    http://michalmetlicka.cz/2013/04/30/cestina-pro-lightroom-4-x-je-zde/
    FOGH
    FOGH --- ---
    SUN_VU_KUNG: proc by to nemelo smysl??? Ja si kalibruju vsechny displeje, co doma mam. Predevsim na tech notebookovych to je obrovsky rozdil.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MIKEKT: TN panel ani nemá smysl kalibrovat.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX:
    MENTOL_:

mam obyc TN samsung., ale pred casem jsem ho zkousel kalibtovat nejakou sondou z prace, ale moc rozdil v tom nebyl. Mam to tam asi nastaveny pro zobrazovani. V prohlizeci se mi to zobrazuje jako v tom Zoneru. Az budu mit chvili tak si jeste zkusim prohrat s tema profilama.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Soft Proofing in Lightroom 4 | What's New in Lightroom 4 | Adobe TV
    http://tv.adobe.com/watch/whats-new-in-lightroom-4/soft-proofing-images/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: jeste je tu moznost, ze mas v systemu nainstalovany ICC profil, ktery Lightroom respektuje, ale po exportu to Zoner zobrazuje bez nej (coz nevim jestli umi nebo ne, spekuluju). Jak se vysledny JPG zobrazi v prohlizecich ? v LR4 vse sedi se Zonerem ?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MIKEKT:

Tohle vypadá na problém práce s profilama, většinou to dělaá ProPhoto RGB barevnej prostor, když se někde interpretuje a někde ne.

Nechal bych to možná chvilku na tom, že LR nezvládá správně barevný profily.

Nemáš ty monitory náhodou dva?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Udělej ten test (nebo opravu), co jsem psal tady: BLACKX
    A taky: Můžeš sem napsat, jaký přesně máš monitor?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem koukal na export a mam tam sRGB. Prikladam ukazku vlevo LR vpravo Zoner

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: je mozny, ze prave pri exportu JPG neexportujes v sRGB, ale treba AdobeRGB - to se pak hned projevi jak popisujes..
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: Jo to vim, ze jsou tam nejaky jiny profily, ale do ted do verze 4.1 jsem si toho skoro nevsimnul a tady v ty 5beta je to teda hodne znat. Vecer kdyztak poslu nejakou ukazku.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Pokud mas wide-gamut monitor, tak ty barvy jsou jine spravne - Lightroom jede v ProPhoto RGB, ale exportuje do sRGB. Muzes zkusit, jestli se to zlepsi, kdyz v develop zobrazis tu spodni listu (klavesa T), zapnes na ni Soft Proofing a v novem panelu vpravo nahore vyberes profil sRGB.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    SKALARIAK: jojo ten jsem znova stahnu a zkusim. Spis nez export celkove ta prace v develops mi prisla sviznejsi, ale ty barvy jsou nejaky uplne mimo. Mozna je to tim jak je to beta. Zkusi stejyn fotky otevrit ve strasi 4.1
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MIKEKT: ohledne rychlosti tu mame vedeckej nastroj, tak muzes otestovat na nem :) a je to zhruba stejny, ne-li pomalejsi....
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem zkusil nahodit betu 5 a prijde mi to trochu rychlejsi nez 4.1, ale to je mozna jenom muj dojem. Ale mam problem se zobrazovanim barev. To co vidim v Develops je uplne jiny nez vyslednej jpg v zoneru. To je divny ...
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    SKALARIAK: Tohle je v betaverzích běžný, že toho žerou tolik a jsou nevýkonný. Ve finální verzi to rozhodně bude lepší.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: nerek bych, treba muj notebook rozhodne ne... navic kdyz zpracovavas fotky co maj 2gb tak je to trochu divny :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKALARIAK: 8GB to má dneska i kalkulačka, ne? :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    co tak testuju ten novej LR, tak kdyz se nasadi to automaticky rovnani hran a perspektivy tak se export dost radikalne zpomaluje a navic teda sem koukal ze neni problem pro LR vzit si 8gb pameti, ale to bude spis nejakej beta-bug predpokladam....
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Je pravda že vkusnost, kompozice, a kreativní "vidění" je za rámcem této diskuse, tak to už nebudem rozebírat. Bohužel, znám jen co bych na jedné ruce napočítal lidí, kteří skutečně umí komponovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam