• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Tak zkoušej..nebo mi zo nekdy puč a ja to zkusim na macu;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: hele v 5ce sem to este nezkousel, moc prace :) ale chystam se na to

HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Uz jsi rozchodil ten midi kontroler?;) chci si ho taky koupit tak jestli to fakt dobre funguje..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo minimalne ty korekce perspektivz automaticky a narovnani jsou super....
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SUN_VU_KUNG: řekl bych že ta práce s korekcí perspektivy, radiální fitry, heal-retuš štětcem a ne jen kolečkem jsou věci, co se fakt hodí.. (teda nebylo to doufám už ve 4?)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Má smysl upgradovat, když mám LR 4.1? Jsou nějaké zásadní nebo důležité novinky? Dík.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Muj nejvetsi problem s LR 5 je, ze v Navigatoru zustane zobrazena nejaka jina fotka, nez zrovna edituju i kdyz jen prejedu omylem kurzorem pres ni. Dost ho pouzivam k rychlymu presouvani po zvetseny fotce.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Asi to neopravuje chybu, že se občas pracuje s jiným výběrem souborů než je zobrazený. To se mně v posledním měsíci dvakrát objevilo, aniž bych to věděl: Exportoval jsem asi 2000 souborů a procházel jsem dál katalog a díval se na fotky. Pak jsem u jedné resetnul nastavení Develop a než jsem zjistil, že LR interně nezměnil výběr a pořád pracuje s tím exportovaným (a nedává to navenek vůbec nijak vědět), tak se mně resetlo několik set fotek a díky tomu, že se zrovna exportovalo, tak ani nefungovalo Undo (bylo tam spousta "Save History State For Image"...). Řešil jsem to pak ze zálohy.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LR 5.3 Release Candidate a podle popisu i s opraveným sharpeningem při exportu fotek pod 1/3 originální velikosti:
    Adobe Photoshop Lightroom 5.3 Release Candidate | photo management software beta - Adobe Labs
    http://labs.adobe.com/technologies/lightroom5-3/?tabID=details#tabTop
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: myslim, ze v Ceskem prostredi je to duvod ten soft ukrast a jeste si ho hodit do CZ :-D
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KOC256: mho to nevi teda, mozna pro starsi generaci...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zase na základní naučení je čeština lepší... když ty názvy neovládáš v angličtině...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: jenze treba u filtru se to radilo podle abecedy, takze byl clovek stejnak nahranej....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: jj vzpomínam na doby kdy jsem se učil s PS a měl ho v češtině..u každýho tutorialu jsem počítal kolikátej řádek v menu ta funkce vlastně je, protože ten překlad je občas fakt krkolomnej..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: dyk to je jasny, at si tam kazdej da jakej jazyk chce, akorat se vzdycky smeju kdyz vidim nekery ty nazvy v cestine... navic je to objektivne nahovno kdyz pak clovek chce neco googlit ohledne nejaky featury a musi nejdriv zjistovat, jak to je vlastne anglicky...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Přesně tak! Ja ty český překlady taky nepodporuju, ale vím, že se po tom často někdo shání..pro plno lidi je neexistence češtiny důvod si ten program vůbec nekoupit.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: abych se to musel naucit znovu ovladat? :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo:
    Lightroom české prostředí – download | Blog Michala Metličky o technologiích, Adobe, atd.
    http://michalmetlicka.cz/lightroom_cz_main/lightroom_cz_download/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Trochu ano, ale ve výsledku je to jedno..vetsi problem vidim na tom pracovat s retinou, ktera ma uplne luxusní kontrast a pak ty fotky videt jinde..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    taky sem premejslel jestli stridani prace na ultrajemny obrazovce napriklad toho zenbooku a logicky o dost hrubsiho rozliseni 24palcu monitoru co mam doma nezpusobuje subjektivni dojem, ze na tom desktopu je vsechno hrozne romazany, nebo ze naopak na ty 13tce je vsechno super ostry :) jasne ze existuje 1:1 nahled, ale do toho clovek u bezny prace ne zvdy leze....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam