• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      NIXX
      NIXX --- ---
      SKALARIAK: zkoušel jsem tu tvoji hlášku googlit a internety mlčí... Asi to nebude moc rozšířenej problém. Zkus LR komplet odebrat a znovu nainstalovat.
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SKALARIAK: fascinující.. tak se děsím kdy mi to spadne... zatím od rána nespadlo :D
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      tak po par dnech pouzivani rikam velky WTF, pada to jak hrusky, pro prokrestinatory jako sem ja smrtelny, kdyz clovek furt restartuje, strasne me to vzdycky odvede od prace.... a k tomu jeste ta genialni hlaska "LR has encountered problem with menus" :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      V tom novém LR jsou ještě jakési drobné opravy, kterých jsem si nikde v popisech nevšiml. Už jsem narazil na dvě, jednu už jsem stihl zapomenout (možná si ji zase uvědomím) a druhá je, že dřív při zobrazení Gridu a potažení fotky o jeden pixel se hned přepnulo řazení do "Custom order" a musel jsem to dávat zpět na "Capture time". S tabletem se ten jednopixelový posun stává velmi snadno a docela mně to vadilo. A v nové verzi už to nedělá :) Teď je potřeba přesunout fotku na nové místo mezi jiné fotky, tj. dost velkou vzdálenost.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: No nevím, padaní není ideální, ale s tím pokaženým Undo se mně už nechtíc povedlo aplikovat preset na 200 fotek najednou a pak to samozřejmě nešlo vrátit zpět... takže docela ruční otrava (a to byla ještě klika, protože jsem si toho všiml až po exportu - těsně před tím, než jsem klientům málem poslal 200 nečekaně černobílých fotek :) )
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      me to teda padlo dnes uz cca. 6x, bejt vama kdo si to este neupdatoval tak bych to nedelal, to je fakt opruz mnohem vetsi nez to undo....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KOZEL: podle me to vyresili tak, ze kdyz se priblizil tenhle error tak to shodej cely :)) takze vysledek je stejnej, restartujes nekolikrat denne....
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      SKALARIAK: u nas po upgradu na 5.5 tak ctyri pady za vecer na jednom kompu a jen jeden na druhym, RAM stejne, zbytek kompu podobnej

Je to bida s tou stabilitou :-(

Ale aspon ze (pry) opravili ten Undo bug, to me dovadelo k silenstvi.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: S tím padáním to taky tak vidím... za dva dny tři pády. To jsem předtím nasbíral tak za čtyři měsíce.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      verze 5.5 mi prijde ze pada mnohem casteji nez 5.4 a navic mi po updatu zmizely vsechny akce co sem mel v PS nahrany, coz nechapu, ale uz se mi to nekolikrat stalo driv, nevi jestli to muz primo souviset....
      ROZI
      ROZI --- ---
      EGGH: Hm, tak zrovna rychlos exportu je pro me docela dulezita :). Tak diky za info a zkusim teda pockat na LR6...
      EGGH
      EGGH --- ---
      ROZI: Pomalejší export a občas error :) Já používám zpátky zase LR4.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      ROZI: Vsechno..ale asi uz bych ted počkal na LR6, kterej by mohl bejt relativně brzo
      ROZI
      ROZI --- ---
      mam LR4. Jak moc se mi vyplatí upgrade na LR5? Co je tam zásadně novýho resp. lepšího? (Radiální filtr mě nezajímá :D )
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Tak ta oprava asi nebyla dokonalá, protože po dneska jsem poprvé v životě viděl tuhle hlášku:

Odkazuje to na velmi vtipnou TechNote :D
      "This error can occur when you've been using Lightroom for a while without restarting,..."

Error: "Restart Required... Problem with menus" displays
      https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/error-restart-required-problem-menus.html
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      BLACKX: klukům indickejm to sice trvá, ale jednou opraví všecko :-D já čekal na opravu bugu se scrollováním a zoomem v ilustratoru jen rok :-D
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Lightroom 5.5 je tu a konečně opravená chyba s Undo!!!

Bugs Corrected in Lightroom5.5:
      ...
      - Undo function failed and applied a preset instead.

Lightroom 5.5 now available
      https://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2014/06/lightroom-5-5-now-available.html
      EGGH
      EGGH --- ---
      BLACKX: Aha, to je škoda. I tak ale díky.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      EGGH: Tady nevím jistě, ale mám za to, že někde to řadit jde a jinde ne.

Pravděpodobně to jde:
      - v normálním adresáři
      - v běžné kolekci

Pravděpodobně to nejde:
      - pokud zobrazíš více adresářů najednou
      - pokud zobrazíš adresář s podadresáři
      - pokud máš smart kolekci

Je to nástřel, já to ruční řazení nepoužívám, ale prostě bacha na to, kde to chceš řadit.
      EGGH
      EGGH --- ---
      Mám dotaz - jak měnit pořadí ve výběru fotek v lightroomu? Mám sérii 15 snímků a chtěl bych si s jednotlivými fotkami hýbat, měnit jejich pořadí - natáhnout myškou fotka jde ale nejde zařadit za jinou.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      BLACKX: Shrnutí pro všechny: Zatím to vypadá, že stačí v nastavení NEzaškrtnout "Include develop settings in PSD..." a pak už se to neresetuje.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      KARYSLAV: jj, ať už to bylo cokoliv, tak LR i PS mám nejnovější možné.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam