• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MARTIK: upgrade?
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      MARTIK: Neorezavat? :-)
      MARTIK
      MARTIK --- ---
      exportuji z LR 4.3
      Zdrojový raw si zobrazím v irfanview a ten mi říká, že mám resolution cca 4700 x 3100
      Když exportuji do JPG a mám vypnutý checkbox pro změnu velikosti, tak výsledný JPG má rozlišení cca 2900 x 1950.
      Proč se to změnšilo? Co mám prosím udělat pro to, abych měl JPG ve větším rozlišení?
      EGGH
      EGGH --- ---
      SUN_VU_KUNG: Kdo by si pak předplatil PS CC?
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      BLACKX: Já chci lokální úpravy barev! :D Proč pořád vylepšují blbosti a ty hlavní věci nechávají být :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Zdá se, že v LR 5.7 byla přidána možnost, aby si klienti vybírali fotky na webu a to se synchronizovalo zpět s LR. Já to asi nevyužiju, ale nevypadá to zle, tak třeba se to bude někomu hodit:

Lightroom 5.7 Update: More Camera Support & New LR Mobile Features - Lightroom Killer Tips
      http://lightroomkillertips.com/lightroom-5-7-update-camera-support-new-lightroom-mobile-features/
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      si v poslední době tady přijdu jak někde na závodech :D
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      MENTOL_: bylo to o 5 vteřin, ale je možné, že jsem zmačknul stopky rychleji než posledně. pomalejší to není, aspoň tak.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      RATTKIN: fakt? o kolik asi %? ja to nemeril na vteriny, jen rychla kontrola obou exportu jestli to nejak bude aspon o 5-10 sec viditelne rychlejsi a na tech mych casech se to neprojevilo no
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      MENTOL_: mě se to na 5.7 malinko zlepšilo, možná chyba měření
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Tak novej LR 5.7 export zadne zrychleni, snad bude aspon stabilni a D750 podpora sedne :)
      EGGH
      EGGH --- ---
      Jde nějak v LR nastavit barva panelů a oken na středně šedou? Pozadí jde v nastavení ale toto jsem tam nenašel, google taky nenašel. Případně nenarazil jste někdo na nějaký plugin, který by to umožnil?
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      GIF_242: cewe souhlas
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SUN_VU_KUNG: osobně jsem řešil 4 fotoknihy v cewe a špatný mi rozhodně nepřišly, jako není to 100% kvalita a ten jejich soft na připravu mě děsně sere, ale popravdě poměr cena/výkon bezkonkurenční.

BTW v práci teď začínáme se službou http://tecco-book.de/en/home/ a kdyby tě to zajímalo, tak napiš do pošty rozměr + počet listů (máme zde komplet řadu BLACK) a třeba bychom se dostali na rozumnou cenu. I když osobně v to moc nedoufám, páč je to prostě drahý samo o sobě :(
      FTN
      FTN --- ---
      Sorry, možná už jsem se trochu odchýlil od tématu. :)
      FTN
      FTN --- ---
      SUN_VU_KUNG: Jsou to fotky, takže bych šel někam, kde se tím zabývají. A tam jim ani trochu nevadí, když někdo chce 1 fotku, takže v tom bych taky neviděl problém. Byl to v zásadě inkjet, ale piezoelektrická hlava, pigmentovej inkoust a archivní papír, takže to nejlepší co lze (i když na knihu někdy ne úplně vhodné). Po výběru papíru je dobrý vzít ukázku knihařům, protože podle toho ti řeknou vazbu, kterou zvolí (dále potřebují vědět třeba směr vláken v papíru). A to je zásadní, protože podle toho pak připravuješ (nejspíš v indesignu) ten layout. Laboratoř, co se zabývá fotkama, obvykle nemá software na automatický rozházení stránek podle typu vazby, takže proto si to obvykle musí člověk připravovat sám. Papíry pro osvit (LightJet) jsou jednostranný, takže kniha je sice víc "foto" (ve smyslu že připomíná ručně zvětšovaný fotky), ale taky trochu leporelo, protože ta tloušťka listu už je dost velká. Papírů pro inkoust je hromada, včetně oboustranných, ale pozor: není technicky proveditelné se přesně trefit tiskem na jedno místo, tzn. jsou-li třeba fotky na spad, je potřeba dát pár milimetrů přesah.
      Zkrátka je to trochu věda, ale výsledek obvykle stojí za to. A nebo to prostě kamsi zadat a když z toho výsledku pak někde bude trochu koukat lepidlo, tak mávnout rukou... :)
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      HUGGI: ok, zkusím prozkoumat tuhle cestu...
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SUN_VU_KUNG: ale je..jen to neni vsechno na jednom miste..viz FTN..vyresi si tisk..a pak si to nech svazat do knihy..
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      FTN: Však já ten přístup beru, problém je, že tiskárna ti v drtivé většině takovou názkonákladovku neudělá a kvalitní služba, která by se tím zabývala tu tedy zřejmě není. 4k mi přijde ok, jaký typ tisku to byl?
      FTN
      FTN --- ---
      Přesně tak. Znám ty lidi co lepí knihy u Škody, jsou šikovní a milí, ale pořád je to masovka. Když jsem chtěl kvalitu, řešil jsem si to sám. Šel jsem do tiskárny, vybral jsem si vhodný papír. Šel jsem ke knihařům, zeptal jsem se jestli ten papír vyhovuje a jaká bude vazba, abych to správně připravil pro tisk. Celé to proběhlo hladce a k absolutní spokojenosti. Dělal jsem jednu větší, 72 listů, 144 fotek, ta byla skoro za 9 tisíc - ovšem top kvalita všech materiálů. Pak menší, asi v tom zmiňovaným rozsahu a ta byla asi za 4 tácy komplet - nevím přesně.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      EGGH: O kvalitu, ale ne za cenu, za kterou si pomalu můžu koupit další objektiv :) Cewe, Bontii a další jsem zavrhnul díky velmi negativním hodnocením od lidí, co vědí o foťáku víc, než to, že umí fotit. K Blurbu jsem se dostal taky, vypadá docela dobře, jak jsi s kvalitou spokojený?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam