• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: me to prijde nejlepsi, kdyz to je klasicka vertikalni galerka a tady to mi prijde super kdyz chce treba clovek dat serku 4 fotek,a le neche je tak zduraznovat, tak da 2x2 a podobne, i kdyz za chvili to bude mit uplne kazdej si myslim :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Jo, jo, říká se tomu často "masonry galery". Teď si předělávám stránku (= nová šablona do WordPressu) a tohle tam taky budu mít. Vypadá to hrozně efektně a hlavně se nic neořezává, což mně dlouho vadilo u čtverečkových galerií.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      No já mám skoro rok smugmug za nižší cenu, než je tohle a jsem úplně spokojený. Pár malinkých drobností (hlavně v záležitosti designu) by se našlo, ale jinak je to paráda, něco takového jsem na fotky chtěl vždycky. Zatím tam mám málo obsahu, až bude víc, tak si s tím ještě pohraju, ale z Lightroomu se to přímo sype jako kolekce a všechno to funguje. Všechno se i aktualizuje, takže spokojenost. Mozaiku jsem právě chtěl taky, sice není nepravidelná, ale v řádcích, ale vypadá to dobře.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no ja tam resim predevsim vytvareni galerii pohodlny (takovy ty "mozaiky" jak ted frcej, jedna na vejsku, vedle druha nasirrku zmensena....)¨, moznost integrace soc. siti,,,,
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Osobně jedu na WordPressu s koupenou šablonou, kterou si přitesám do vlastní podoby, ale JuicyFolio má na svědomí Tomáš Sobel, kterého jsem měl šanci potkat na jednom srazu a je to fajn člověk. (Nevím, jestli tady náhodou není, už zapomínám koho znám odkud a jakou tam má přezdívku :) ) Byť teda sám nevím, jak se s JF interně pracuje, tak lidi okolo (tedy napůl okolo Tomáše) to rádi používají, viz např. http://jarasijka.com/ a http://pavels.cz/ ... takže pokud ti to vyhovuje, tak bych se toho nebál.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      jeste jeden dotaz, pouzivate tu endko juicy folio? Testuju demo a prijde mi to velmi prijatelne, tak jen jestli treba nekdo nema nejaky delsi zjusenosti....
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      SKALARIAK: Tak u mne už to bylo žádoucí... Jel jsem na 4 roky starém ntb a už se to opravdu nedalo :D
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MAR3K1987: to se prave bojim, aby to zas nerozjelo nejakou dalsi radu investic, tak jeste necham U2410 nejakou dobu...
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      SKALARIAK: mám DELL uh2713hm s 2560x1440 a na rychlost si nemůžu stěžovat. Je fakt, že jsem si před měsícem pořídil novej stolní komp... Ale 4k bych asi zatim taky nevyužil..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      dik za info, takze jeste asi neni cas menit, krom toho jsem koukal ze nejakej kloudnej 2560*1140 stoji aspon 15, coz take enni malo....
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: jak zminuje BLACKX, mam totez, 2560x1440 na 27" a na LR bych radeji nativne 1920x1280 max, s tim rozlisenim stoupa dost narocnost, podle toho samozrejme jak velka je ta fotka v developu. Primarne na LR bych 4K fakt nebral, leda hodne velkej panel na kterym si pak hodit LR do mensiho okna, ale aby to zas nebylo moc maly..
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      LOOKASH: maj regionalne jiny cenovy politiky, uz kvuli tomu byl pred lety humbuk. Jestli muzes 'projit jako us obcan', tak bych sel touto cestou..
      ROZI
      ROZI --- ---
      RATTKIN: v USA DPH maji ale v kazdem state jine (sorry za OT)
      LOOKASH: zkusil bych USD kreditkou...dej vedet jak to dopadlo :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Mám něco mezi - 2650x1600 na 30" monitoru a LR musím o něco zmenšovat, aby jel rychleji (a taky proto, aby se mně vedle do okna vlezla televize, ale rychlost je hlavní důvod :) )
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      pouzivate tu nekdo s LR k praci nejakej 4K panel? Pripadne neco s vyssim rozlisenim nez beznejch 1920*1280, tedy vyjma lidi s macama a retinou....
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      LOOKASH: v USA nemají DPH, možná to souvisí s tím že občané mají střelné zbraně :)
      MINER
      MINER --- ---
      LOOKASH: Já se kdysi snažil koupit Fireworks v dolarech a odmítlo mi to everopskou kreditku.
      LOOKASH
      LOOKASH --- ---
      Kdyz uz jsme u toho creative cloudu...

koukal jsem na https://creative.adobe.com/plans a trosku nechapu jednu vec - kdyz necham UDS tak cena je $9.90/mesic a pokud se prepnu na € tak najednou je cena 12.29€/mesic pripadne jeste £8.75

A ted babo rad jak na to abych platil 220 a ne 340/300 Korun mesicne?
      Sem schopny z CR si nejak vybrat, ze budu platit v dolarech (a k tomu jeste dopocitaj DPH nebo jak)?

Libi se mi, ze na creative cloudu davaj LightRoom i s fotokramem, ale na druhou stranu by se mozna vyplatilo lip koupit krabicovku.....
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      MAR3K1987: Problem solved. Byla nutná reinstalace mimo creative cloud.
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      Zdravím přátelé,
      mám dotaz, snad mi někdo poradí - jak bych si měl "renew my membership"? Respektive kam mám sakra v tom lajtrumu zadat svoje sériový číslo?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: :D Musí ale mít nějaké předem dané maximum (které se jim v té galerii ideálně červeně zobrazí, když to přesáhnou :) )
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam