• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KARYSLAV: to jo, ale to uz je rychlejsi to vybirat na disku ve folderu... ale jako jak rikam, to neni zadnej fatal..
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SKALARIAK: To jde, najeď myší ve ptychu na tu JF ikonku vlevo nahoře v tom ptychu... :) neni to uplně takhle drag-n-drop ale je to zjednodušený... to jsi věděl?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KARYSLAV: tady mi to nekdo doporucil... me ty ptychy prijdou fakt super vec, nechci treba naky fotky vyhodit z galerky, ale zase jim tak dam mensi vahu.... co planujete jako dalsi veci? Me by se samozrejme nejvic libilo,, kdyby to do tech prychu slo nejak intuitivne skladat hromadne treba uz z tech uploadovanejch fotek ve stylu drag/drop, ale chapu ze to je docela slozita vec :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      KARYSLAV: A tad vidite jasnou diru na trhu...skrytou galerii nahledu eyportovanou primo z LR, kde bude mocz klient oznacit danej pocet fotek coz se zpetne bude moct omportovat do LR..;)
      FOGH
      FOGH --- ---
      LOOKASH: Pri objednavani CC se da jeste nekde vybrat, ze chces pouze EN verzi a pak je to mesicne jeste o nejake euro levnejsi - ja platim 11.06€
      KARYSLAV
      KARYSLAV --- ---
      SKALARIAK: jejda to jsem rád že zkoušíš juicy, dostal jsi se na to odsud z nyxu, nebo od někoho z našich fotografů, nebo google? Naprosto jsi mě ale dostal že to vybíráš právě podle ptychů, protože o ty jsme s kolegama vedli boj, a jsem rád že jsem si to prosadil. Musím dodělat i ty další věci co mám nachystaný :)

BLACKX: tetelím se radostí a trochu se červenám, děkuji pěkně, takový komplimenty :) snažíme se to brát z té strany: jak to udělat jednoduchý, vyladit to tak aby to bylo i hezký, a hlavně aby to fungovalo a člověk se nemusel starat o updaty/zabezpečení etc.

Když někdo má čas a nervy se v tom webu vrtat, proč ne, ale mě fakt strašně baví když mi naši zákazníci píšou jak je ta práce s našema webama fakt i baví, protože je to udělaný co nejjednodušším intuitivním způsobem...

SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      SKALARIAK: Tak to je divné, nahrávám tam něco kolem 3000pix a vždycky se to převzorkuje na aktuální obrazovku, na které se to prohlíží... jestli jsi to nahrával skrz ten jejich plugin do LR tak možná nějaké špatné nastavení tam.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      SUN_VU_KUNG: no tak nehrabal sem se celej den, ale kdyz cokoliv rozkliknu tak to ma 800px, nahraval sem 966....
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      SKALARIAK: zmenšovalo při nahrávání? Jako to zmenšilo zdrojovou fotku co jsi tam nahrál? Nebo ty rozkliknuté náhledy pak nebyly přes celou obrazovku, ale jen 800px?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      SUN_VU_KUNG: tak smugmug sice peknej,a le ty moznosti sestaveni ty galerie jsou tam strasne omezeny, v thumbnailech to je docela sikovyn, ale ta smaotna galerka nic moc, navic mi to ty fotk yfurt zemnsovalo na 800px sirsi pri nahravani, nechapu....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: me to prijde nejlepsi, kdyz to je klasicka vertikalni galerka a tady to mi prijde super kdyz chce treba clovek dat serku 4 fotek,a le neche je tak zduraznovat, tak da 2x2 a podobne, i kdyz za chvili to bude mit uplne kazdej si myslim :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Jo, jo, říká se tomu často "masonry galery". Teď si předělávám stránku (= nová šablona do WordPressu) a tohle tam taky budu mít. Vypadá to hrozně efektně a hlavně se nic neořezává, což mně dlouho vadilo u čtverečkových galerií.
      SUN_VU_KUNG
      SUN_VU_KUNG --- ---
      No já mám skoro rok smugmug za nižší cenu, než je tohle a jsem úplně spokojený. Pár malinkých drobností (hlavně v záležitosti designu) by se našlo, ale jinak je to paráda, něco takového jsem na fotky chtěl vždycky. Zatím tam mám málo obsahu, až bude víc, tak si s tím ještě pohraju, ale z Lightroomu se to přímo sype jako kolekce a všechno to funguje. Všechno se i aktualizuje, takže spokojenost. Mozaiku jsem právě chtěl taky, sice není nepravidelná, ale v řádcích, ale vypadá to dobře.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no ja tam resim predevsim vytvareni galerii pohodlny (takovy ty "mozaiky" jak ted frcej, jedna na vejsku, vedle druha nasirrku zmensena....)¨, moznost integrace soc. siti,,,,
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Osobně jedu na WordPressu s koupenou šablonou, kterou si přitesám do vlastní podoby, ale JuicyFolio má na svědomí Tomáš Sobel, kterého jsem měl šanci potkat na jednom srazu a je to fajn člověk. (Nevím, jestli tady náhodou není, už zapomínám koho znám odkud a jakou tam má přezdívku :) ) Byť teda sám nevím, jak se s JF interně pracuje, tak lidi okolo (tedy napůl okolo Tomáše) to rádi používají, viz např. http://jarasijka.com/ a http://pavels.cz/ ... takže pokud ti to vyhovuje, tak bych se toho nebál.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      jeste jeden dotaz, pouzivate tu endko juicy folio? Testuju demo a prijde mi to velmi prijatelne, tak jen jestli treba nekdo nema nejaky delsi zjusenosti....
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      SKALARIAK: Tak u mne už to bylo žádoucí... Jel jsem na 4 roky starém ntb a už se to opravdu nedalo :D
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MAR3K1987: to se prave bojim, aby to zas nerozjelo nejakou dalsi radu investic, tak jeste necham U2410 nejakou dobu...
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      SKALARIAK: mám DELL uh2713hm s 2560x1440 a na rychlost si nemůžu stěžovat. Je fakt, že jsem si před měsícem pořídil novej stolní komp... Ale 4k bych asi zatim taky nevyužil..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      dik za info, takze jeste asi neni cas menit, krom toho jsem koukal ze nejakej kloudnej 2560*1140 stoji aspon 15, coz take enni malo....
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: jak zminuje BLACKX, mam totez, 2560x1440 na 27" a na LR bych radeji nativne 1920x1280 max, s tim rozlisenim stoupa dost narocnost, podle toho samozrejme jak velka je ta fotka v developu. Primarne na LR bych 4K fakt nebral, leda hodne velkej panel na kterym si pak hodit LR do mensiho okna, ale aby to zas nebylo moc maly..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam