• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: ten drag-n-drop z nahranejch výhledově asi pude, už jsem to teoreticky promýšlel, uvidíme kdy se k tomu dostanem.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: ty exporty z LR jsou v todo, ale zatím s delším časovým horizontem... ale zpětnej import.. no nevím :-D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: to jo, ale to uz je rychlejsi to vybirat na disku ve folderu... ale jako jak rikam, to neni zadnej fatal..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: To jde, najeď myší ve ptychu na tu JF ikonku vlevo nahoře v tom ptychu... :) neni to uplně takhle drag-n-drop ale je to zjednodušený... to jsi věděl?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: tady mi to nekdo doporucil... me ty ptychy prijdou fakt super vec, nechci treba naky fotky vyhodit z galerky, ale zase jim tak dam mensi vahu.... co planujete jako dalsi veci? Me by se samozrejme nejvic libilo,, kdyby to do tech prychu slo nejak intuitivne skladat hromadne treba uz z tech uploadovanejch fotek ve stylu drag/drop, ale chapu ze to je docela slozita vec :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: A tad vidite jasnou diru na trhu...skrytou galerii nahledu eyportovanou primo z LR, kde bude mocz klient oznacit danej pocet fotek coz se zpetne bude moct omportovat do LR..;)
    FOGH
    FOGH --- ---
    LOOKASH: Pri objednavani CC se da jeste nekde vybrat, ze chces pouze EN verzi a pak je to mesicne jeste o nejake euro levnejsi - ja platim 11.06€
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: jejda to jsem rád že zkoušíš juicy, dostal jsi se na to odsud z nyxu, nebo od někoho z našich fotografů, nebo google? Naprosto jsi mě ale dostal že to vybíráš právě podle ptychů, protože o ty jsme s kolegama vedli boj, a jsem rád že jsem si to prosadil. Musím dodělat i ty další věci co mám nachystaný :)

BLACKX: tetelím se radostí a trochu se červenám, děkuji pěkně, takový komplimenty :) snažíme se to brát z té strany: jak to udělat jednoduchý, vyladit to tak aby to bylo i hezký, a hlavně aby to fungovalo a člověk se nemusel starat o updaty/zabezpečení etc.

Když někdo má čas a nervy se v tom webu vrtat, proč ne, ale mě fakt strašně baví když mi naši zákazníci píšou jak je ta práce s našema webama fakt i baví, protože je to udělaný co nejjednodušším intuitivním způsobem...

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKALARIAK: Tak to je divné, nahrávám tam něco kolem 3000pix a vždycky se to převzorkuje na aktuální obrazovku, na které se to prohlíží... jestli jsi to nahrával skrz ten jejich plugin do LR tak možná nějaké špatné nastavení tam.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: no tak nehrabal sem se celej den, ale kdyz cokoliv rozkliknu tak to ma 800px, nahraval sem 966....
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKALARIAK: zmenšovalo při nahrávání? Jako to zmenšilo zdrojovou fotku co jsi tam nahrál? Nebo ty rozkliknuté náhledy pak nebyly přes celou obrazovku, ale jen 800px?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak smugmug sice peknej,a le ty moznosti sestaveni ty galerie jsou tam strasne omezeny, v thumbnailech to je docela sikovyn, ale ta smaotna galerka nic moc, navic mi to ty fotk yfurt zemnsovalo na 800px sirsi pri nahravani, nechapu....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: me to prijde nejlepsi, kdyz to je klasicka vertikalni galerka a tady to mi prijde super kdyz chce treba clovek dat serku 4 fotek,a le neche je tak zduraznovat, tak da 2x2 a podobne, i kdyz za chvili to bude mit uplne kazdej si myslim :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Jo, jo, říká se tomu často "masonry galery". Teď si předělávám stránku (= nová šablona do WordPressu) a tohle tam taky budu mít. Vypadá to hrozně efektně a hlavně se nic neořezává, což mně dlouho vadilo u čtverečkových galerií.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    No já mám skoro rok smugmug za nižší cenu, než je tohle a jsem úplně spokojený. Pár malinkých drobností (hlavně v záležitosti designu) by se našlo, ale jinak je to paráda, něco takového jsem na fotky chtěl vždycky. Zatím tam mám málo obsahu, až bude víc, tak si s tím ještě pohraju, ale z Lightroomu se to přímo sype jako kolekce a všechno to funguje. Všechno se i aktualizuje, takže spokojenost. Mozaiku jsem právě chtěl taky, sice není nepravidelná, ale v řádcích, ale vypadá to dobře.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no ja tam resim predevsim vytvareni galerii pohodlny (takovy ty "mozaiky" jak ted frcej, jedna na vejsku, vedle druha nasirrku zmensena....)¨, moznost integrace soc. siti,,,,
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Osobně jedu na WordPressu s koupenou šablonou, kterou si přitesám do vlastní podoby, ale JuicyFolio má na svědomí Tomáš Sobel, kterého jsem měl šanci potkat na jednom srazu a je to fajn člověk. (Nevím, jestli tady náhodou není, už zapomínám koho znám odkud a jakou tam má přezdívku :) ) Byť teda sám nevím, jak se s JF interně pracuje, tak lidi okolo (tedy napůl okolo Tomáše) to rádi používají, viz např. http://jarasijka.com/ a http://pavels.cz/ ... takže pokud ti to vyhovuje, tak bych se toho nebál.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jeste jeden dotaz, pouzivate tu endko juicy folio? Testuju demo a prijde mi to velmi prijatelne, tak jen jestli treba nekdo nema nejaky delsi zjusenosti....
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    SKALARIAK: Tak u mne už to bylo žádoucí... Jel jsem na 4 roky starém ntb a už se to opravdu nedalo :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MAR3K1987: to se prave bojim, aby to zas nerozjelo nejakou dalsi radu investic, tak jeste necham U2410 nejakou dobu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam