• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    FOGH
    FOGH --- ---
    Dneska po delsi dobe pracuju s LR na displeji MacBooku (retina) a zase u toho zurim... nema nekdo tip, jak to zrychlit?
    Zkusil jsem vygenerovat nahledy 1:1, ale presto kazdy Crop trva 15s, naprosto nepouzitelne. Co je proboha tak vypocetne narocneho na cropu??
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SKALARIAK: Ten moc neznam, mam Spyder 2.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KOZEL: tyjo super, konecne s tim neco funguje, dik :) a ten color profiler od x-rite si taky zavrhnul? )jstli mas teda tu i1...)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    SKALARIAK: me se ty proprietalni softy vubec nejak neosvedcily, nakonec jsem nejspokojenejsi s Argyll CMS a jeho GUI dispcalGUI, kterej pouzivam asi dva roky. Mnozstvi voleb v advanced rezimu je imo neprekonatelne.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: To plati pro veskerej bazar ze zakona
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: To plati pro veskerej bazar ze zakona
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: aha tak sem debil a nedoslo mi z popisu ze tohle je OEM verze jen pro eiza... doufam ze u bazace Azovyho plati stejnejch 14 dni jako pro novy zbozi na vraceni....
    EGGH
    EGGH --- ---
    SKALARIAK: Ty oba softy jsou složitý a nepřehledný, na netu jsou naštěstí tutorialy ale vidět by sondu měly - přímo v tom softu musíš sondu vybrat a pak ještě vybrat monitor. Ona se neobjeví ani v tom výběru?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: no v tomhl epripad ej eproblem v tom ze ji ten soft proste nevidi, tedy predpokladam nejakym zpsobem vadnej kus, nebo extreme user-unfriendly...
    EGGH
    EGGH --- ---
    SKALARIAK: Nevím, jestli bude rozdíl v bazarové a nové :) On je rozdíl hlavně v tom, odkud sondu koupíš a s jakým softem, někde dodají soft s licení na 1 PC, někde s multilicencí. http://www.basiccolor.de/basiccolor-display-squid-3-en/ vs. http://www.xrite.com/i1display-pro
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak sem poridil ten i1display a ani na w7 ani na w8 se mi nepodarilo ho rozchodit, coz je dost slusna demence, ale byl to bazarovej kus z Alzy, prootze novej nemeli, takze ho du po vanocich vratit a dam jeste sanci novymu, ale bojim se ze to je spis demenci oho softu, kterej sice to zarizeni vidi, ale tvari se ze vlastne ne.... navic ten soft chce nejakou registraci, coz mi taky prijde jako solidni demence, kdyz uz si clovek koupil ten hardware...
    EGGH
    EGGH --- ---
    SKALARIAK: Vem tu i1Display Pro, ta má snad jako jediná z těch levnějších smysl. Ale bacha na dodanou licenci k softu, aby byla přenosná na více PC. Začni ale řešit i osvětlení místnosti, kde budeš kalibrovat, jinak nemá kalibrace smysl.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Děláte někdo hodně černobílé fotky? Myšleno tak, že čb není jen občasné dokreslení nějaké sady, ale třeba že se na to zaměřujete?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: já pochopitelně vím kde takovýho člověka sehnat, ale nerad řeším lidi ze zahraničí pokud to není nutný. Občas se stane že se někdo najde u nás a často se stává že to bývá někdo z fotokomunity.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Nepletu..patri to pod jeden web..

No hele ty provozujes tu sluzbu ty za ni dostavas penize..sam se zazracnej koder neobjevi..asi by to ctelo trochu hledat...na 90% v zahranici nekoho kdo uz ma zkusenosti..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: pleteš dohromady dvě věci, a sice portfolio a proofing. To bych nedával dohromady, pak z toho bude jen průser. Je to v plánu, ale jak sem psal... sežeňte mi někoho kdo to napíše :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: SKALARIAK: Jestli se do toho bude jeste nekdy poustet, tak urcite jedine:

SpectraCal - Home
    http://calman.spectracal.com/

Tyhle realne funguji, narozdil o tech wannabe-profi reseni Spyder.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SKALARIAK: Zkousel jsem Spyder4 Elite a hroznym zpusobem mi to dojebalo monitor. Pak jsem i cetl, ze to muze byt nevhodnym transportem, kdy ta Spyder sonda zacne ukazoval kraviny, kdyz projde chladem (mrazem), coz se klidne v CZ podminkach mohlo stat.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: prave sem kloudnou nasel jedine tuhle http://www.imagescience.com.au/kb/questions/49/Buying+Guide+to+Monitor+Calibrators tak sem si rikal, jestli jste tohle nekdo neresili...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam