• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      FEEX
      FEEX --- ---
      LAUNCHER: a tenhle typ je podporovany lr
      FEEX
      FEEX --- ---
      LAUNCHER: právě že je to nová d lux 6 (typ 109) zapisuje v rwl
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      FEEX: Jo, ale nove Leica, co je mi znamo, zapisuji v DNG. Pripadne me prosim opravte. Jaky fotak presne mas? Je na seznamu podporovanych fotaku? (neresme obecny format RWL, resme konkretni fotak, coz je jistejsi)
      FEEX
      FEEX --- ---
      LAUNCHER: to jsem nezkoušel, mel by pracovat s tím rwl, k novým leicam dávají dokonce licenci na LR.. ale můžu zkusit.
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      FEEX: Leicu nemam, ale nedari se ti to ani konvertovat na DNG?
      FOGH
      FOGH --- ---
      LAUNCHER: nechapu, jak to ma souviset s mym problemem, uz nekolikrat jsem tady psal, ze problem mam jen na internim retina displeji MBP

Prochazel jsem fora Adobe, udajne neni podporovana ta moje Iris grafika. Coz stejne nevysvetluje, proc s tim na externim monitoru problem neni.
      FEEX
      FEEX --- ---
      jeden lama dotza, lr 4,4 nenacita RWL soubory.. co s tím? nenasel sem ani zadnou aktualizaci, pritom na lr webu udavaji typ fotoaparatu jako podporovany..
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      FOGH: Aktualne provozuji Lightroom na 3440x1440 (ext monitor) na nejakem obyc NTB od Dell. Crop mi trva asi tak vterinu. Nativni rozliseni fotky je 16mpx, s cropem jsou pohnul a otocil jsem ho pod uhel.
      FOGH
      FOGH --- ---
      HUGGI: mam rozliseni 1680x1050, ale realne rozliseni je 3360x2100 a pokud se nepletu, tak nativni je 2800x1400, tzn. kazdy pixel to musi prepocitavat a LR s tim pri cropu ma nejaky problem. Ostatne problem s retinou mela i Premiere elements, tam Adobe vystavilo opravenou jednu knihovnu (misto, aby vydali update na aplikaci, pitomci...)
      MINER: hm, tomu nerozumim, swap mam 0, protoze 16GB RAM (volne je dostatek, LR si bere giga az dve), na disku cca 50GB free, SSD. Zkousel jsi s tim cropem i pohnout, upravit? Kdyz neudelam zmenu, je to taky okamzite.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: No ja mam na fullHD hlavni okno a na notasu 1:1 nahled takze ro s narocnosti bude spis jetse vetsi
      MINER
      MINER --- ---
      FOGH: Mně to na rMBP funguje jak víno crop/develop je za vteřinu (s 1:1 previews). Nemáš málo volné paměti nebo místa na disku (swap, nebo odkladiště LR) nežere ti výkon nějaká jiná aplikace (zkontroluj Activity Monitor)? Někde je něco špatně.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: tak ta retina je trebas 2,5x vetsi rozliseni, teda bych logicky cekal ze bude trvat i dele to vykreslit v neakem podobnem pomeru.....
      FOGH
      FOGH --- ---
      HUGGI: doma na 24" full HD monitoru taky OK, je to problem retiny a nejsem sam. Paradoxni je, ze takhle desive dlouho musi cekat i lidi s Mac Pro
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      FOGH: Nemyslim si ze to je problem retiny..doma delam na macbooku bez retiny s pripojenym full hd monitorem takze ve vysledku stejne narocny a bez zaskubu..doporucuju obnovit katalog nebo udelat novej, pripadne smazat vsechny nahledy..
      FOGH
      FOGH --- ---
      Dneska po delsi dobe pracuju s LR na displeji MacBooku (retina) a zase u toho zurim... nema nekdo tip, jak to zrychlit?
      Zkusil jsem vygenerovat nahledy 1:1, ale presto kazdy Crop trva 15s, naprosto nepouzitelne. Co je proboha tak vypocetne narocneho na cropu??
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      SKALARIAK: Ten moc neznam, mam Spyder 2.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      KOZEL: tyjo super, konecne s tim neco funguje, dik :) a ten color profiler od x-rite si taky zavrhnul? )jstli mas teda tu i1...)
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      SKALARIAK: me se ty proprietalni softy vubec nejak neosvedcily, nakonec jsem nejspokojenejsi s Argyll CMS a jeho GUI dispcalGUI, kterej pouzivam asi dva roky. Mnozstvi voleb v advanced rezimu je imo neprekonatelne.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: To plati pro veskerej bazar ze zakona
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: To plati pro veskerej bazar ze zakona
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      EGGH: aha tak sem debil a nedoslo mi z popisu ze tohle je OEM verze jen pro eiza... doufam ze u bazace Azovyho plati stejnejch 14 dni jako pro novy zbozi na vraceni....
      EGGH
      EGGH --- ---
      SKALARIAK: Ty oba softy jsou složitý a nepřehledný, na netu jsou naštěstí tutorialy ale vidět by sondu měly - přímo v tom softu musíš sondu vybrat a pak ještě vybrat monitor. Ona se neobjeví ani v tom výběru?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam