FEEX: pokud tam chces pristupovat soubezne z obou kompu, tak si myslim, ze to nepujde. A nepomuze ani to co doporucuje
FOGH: , protože jestli správně chápu to co chceš, tak ty potřebujes soubezne pristup do jednoho katalogu a to si myslím, že prostě nejde. Ty XMP soubory jsou fajn, pokud by jsi na tom druhem kompu brouzdal v nejakem jinem raw editoru a chtel jsi si nacist ty zmeny, ktere jsi aplikoval v tom LR. Nicméně do katalogu se nedostaneš.
Na druhou stranu jsem to nezkoušel, takže to není na 100% a možná to půjde. I když jsem k tomu dost skeptický. Protože když si otevřeš katalog, tak to vytvoří nějaké dočasné soubory, které se po skončení práce s katalogem smažou a samotný katalog se aktualizuje a zazálohuje. A nějak mi moc mozek nebere, že tohle se stane souběžně 2x a pak skončení obojí práci na dvou kompech se to nějak logicky synchronizuje.
Pokud tam budes pristupovat vzdy v jednom case, pouze z jednoho kompu, ale z vice mist, tak si to komplet (fotografie i katalog) hod na nejakej externi disk ke kteremu mas pristup z obou pocitacu. Ovsem musis pocitat s tim, ze ta prace nebude tak svizna, jakoby byl katalog na lokalnim disku.