• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    nahodou jsem zkusil to co si preju v LR uz par let v novy verzi a ono to tam najednou funguje aniz by o tom nekde psali ;) stejne jako pri pouziti healing brush lze kliknout na zacatek a se shiftem pak na konec "cary" ktera se ma nahradit lze nyni shift vyuzit pro brush kolem geometrickych utvaru (treba okno), kde je potreba vetsi presnost kolem hran a prostym tahem mysi to vypada nedobre a zabira moc casu, o sikmych hranach nemluve. Funguje to i pri mazani masky a zaroven lze mit jinou velikost brushe na zacatku a na konci, vykresli zvetsujici ci zmensujici se prubeh (se zmenou feather si neporadi, ale to neni asi ani potreba)
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    BLACKX: Odhlásit a přihlásit CC by mě asi nikdy nenapadlo jako řešení problému, když se Lr vůbec nespustí. Děkuji ti nastotisíckrát :-]
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Update tabulky a v CC verzi je test (1000px) o 20sec rychlejší, což mi přijde fajn.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ja porad nechapu, ze v developu neni moznost prepnout slidery na tlacitka aby se na to dalo tukat, misto toho se udajne otevre nejakej jinej Touch Workspace interface obdobnej k mobilnimu kdyz to ma clovek na tabletu - proste slozite kdyz to jde jednoduse a nestalo by to ani moc usili..

Jinak nas export trva na i7-4790k stejne, kolem 1:10 pro 1000px a 2:30 pro plny rozliseni. Zajimavy je, ze procesor je vytizenej skoro porad na vsech jadrech na 100%, coz je dost podstatnej rozdil oproti LR 5.7, ale vyslednej cas neni lepsi, tak nevim ;)

Odezva celkove taky rychlejsi, jenze s temi 64bity jsou zase vylouceny ty bezny ne moc rychly win tablety, ktery ma kde kdo, stoji malo penez a kde by to zrychleni clovek nejvic ocenil, proste achjo..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Takže první dojmy s CC verzí jsou veskrze positivní. Subjektivně cítím svižnější reakce u všeho. Co mě opravdu mile překvapilo i když v běžné praxi to zase až tak nepoužiju, je to HDR. Promazávání masek je taky hodně fajn, díky tomu u plno věcí odpadá otvírání v PS. Prostě palec nahoru.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Takže iMAC s OS X 10.10.3 + Lightroom CC = funguje úplně OK, nepozoroval jsem žádný zásek, nebo nějaké trable. Vše jak má být.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tady je velmi rozsáhlé info o tom, co PŘESNĚ se změnilo a nějaké tipy k používání. Mnohem zajímavější než ty ostatní populárně naučné články typu "Bude HDR a zrychlení, těšte se!"

What's New in Lightroom CC / 6.0? | The Lightroom Queen
    http://www.lightroomqueen.com/whats-new-lightroom-cc-6-0/
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    OLOL, hrozným obloubkem se mi povedlo standalone LR6 koupit a už ho dokonce stahuju v DMG. Je potřeba vlézt do sekce "jak nakoupit", tam vybrat "Ostatní produkty" a tam vybrat LR6. Fakt prča, skoro jako testy do Menzy. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Potvrzuji, že 5.7 instalace zůstává paralerně s CC, ale CC se mi zatím nepovedlo spustit. Mám trialku, zkoušel sem restart, odhlášení a přihlášení a nic. Problikne splashscreen, objeví se AAP s tím jestli chci licencovat nebo trial, tam kliknu trial a nic.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Mně teď fungují oba Lightroomy. Zkoušel jsem testovat rychlost s tím novým na tom benchmarku z nástěnky a je to rychlejší (4:43 -> 3:59), ale hlavně se v Develop modulu zrychlily reakce. Je to teda trochu míň přesné, ale víc responzivní. (Přesnější výpočty se dělají na pozadí a projeví se za malou chvíli - jako v předchozím LR)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    HUGGI: Katalog mám zazálohovaný a fotografie mě v zásadě neživí. Neriskuju až tak moc. Spíš to chci rozjet, zjistit co a jak, pohrát si s tím. Lidé se budou na mě určitě brzy obracet a ptát se mě. Nechci říkat že nevím, že sem to nezkoušel. :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    To je takovej problem pockat par dni po uvedeni jestli to bude fungovat ok? To je snad zaklad neinstalovat na pracovni pc zadnou aktualizaci dokud neni overena..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: Jop, znovu sem to risknu a CC nainstaloval a uz ho to vidi. Ale CC subscription si kupovat nebudu. Nepotrebuju ho k nicemu. Photoshop nepouzivam, na grafiku mam Pixelmator a 12ecek mesicne za LR CC je drazsi varianta nez 80ecek za upgrade.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LWEEK: Záleží na tom, jestli máš CC subscription nebo to kupuješ jako update. Já mám CC, takže já jsem nic extra neplatil, jen se mně to objevilo mezi updaty (musel napřed zabít nějaké běžící Adobe procesy a znovu spustit tu jejich aplikaci, aby se to tam začalo zobrazovat... tady by možná šel i restart nebo sign off & on)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Když kliknu koupit, tak mě to hodí sem: https://www.adobe.com/cz/products/catalog.html, a tady je vylistovaný ještě LR5, když na něj kliknu tak 404.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: Já mám Adobe účet reglý na ČR, mě to CC ani 6 zatím nenabízí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak po update Lightroom začne fungovat, až se v Adobe Cloud aplikaci odhlásíte a znovu přihlásíte, restart počítače nepomůže. Taky jsem to musel udělat a na DPReview to hlásí spousty lidí. Dokud jsem to neudělal, tak LR okamžitě po startu spadl. (Někomu se zobrazí spash screen, mně ani to ne.)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já asi budu vraždit ... adobe cloud mi muj LR uplne rozmrdal. Tak sem ho odinstaloval, nainstaloval starou verzi z CD, dal upgradovat a hadejte co? ... ukazuje mi to verzi 6, tak na to kliknu a 404. A stara verzi LR mi nepodporuje RAWy ze 7D .. najs :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Mně to taky úplně nefunguje - LR CC jsem nainstaloval, ale zatím nejde spustit :) Ještě budu zkoušet restart. Aspoň, že LR 5 pořád jede.

Ale narazil jsem na tohle video... jsou tam velmi zajímavé nové drobnosti a ne-tak-drobnosti, o kterých se moc nepíše:

Hidden Gems in Lightroom CC
    https://www.youtube.com/watch?v=1GZErV1m1uQ
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Proč mám pocit, že pro ČR ještě není k dispozici? Nemohu si ho ani koupit, hlásí mi že špatný region nebo co.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam