• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KOZEL: tak jestlis i to drtil na camera neutral tak te docela obdivuju, z toho lezou fakt hnusny vysledky .)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: 5D Mark III a Mark II... ale co má zkušenosti kamarád, který zkoušel stereofotky, tak opravdu je potřeba udělat kalibraci pro konkrétní instanci daného modelu.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: pro jakej to delas fotak?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KOZEL: Já jsem zase strávil dost času s vytvářením profilů foťáků pomocí kalibrační tabulky (ColorChecker Passport) a ani po mých sedmi verzích jsem to ještě nevychytal. Ale blížím se :D
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    BLACKX: U nás tak 3000 fotek za svatbu a odevzdavame 200-300. Trideni fotek nemam moc dobre zmereny, ale na upravach stravim v prumeru 1 minutu na fotku.

Dost pomohly vychytany defaulty per kamera a ISO. Planuju ale ted zkusit ten plugin, co reguluje NR v zavislosti na Exposure a ISO. Ted mam NR v defaultech pro ruzny hodnoty ISO.

Nejvic casu v PP mi ale usetrilo prepnuti barevnyho profilu z Adobe Standard na Camera Neutral (Canon). Nechapu jak jsem na to mohl prijit tak pozde :-P
    EGGH
    EGGH --- ---
    BLACKX: Dávám tak 400 - 500 ale příští rok to plánuji snížit. Těch 300 je podle mě ideální.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    EGGH: Nevím, možná to flákám :) Kolik těch fotek odevzdáváš? Já mám tak 800 - 900 nafocených fotek za celodenní svatbu a odevzdávám kolem 350. Ono se to teda různě liší, ale tohle je typická situace.
    EGGH
    EGGH --- ---
    BLACKX: To je super čas, já se ještě pod 4 dny nedostal. Resp. svatba, ze které přivezu cca 2000 fotek mi zabere minimálně 4 x 8 hod.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: No finalni ano, ale to uz 90% fotek nepotrebuje
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no tomu nak nerozumim, finalni doladeni expozice se muze delat prece jen na jedny fotce ne? protoze pro kazdou bude nejaky jiny logicky....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: V prvnim kole klidne po desitkach fotek v malejch nahledech, v druhym "detailnim" pri veliosti nahledu 2-3na radek
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: ze upravujes expozici u vic fotek najednou? :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: V naprosty vetsine ano..a vetsinou i hromadne 1-4fotky co mam na strance..

Zjistil jsem ze pri jednotlivym ladeni fotek nejsem schopnej drzet uplne stejny ladeni v ramci treba 200fotek..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jinak panel jsem si nakonec koupil https://www.alza.cz/27-dell-u2715h-ultrasharp-d2270731.htm tak pak dam nejaky info jk se s nim dela, nicmene mi trvalo 3 hodiny a nakup dvou ruznejch kabelu, nez sem s GTX 550 ti rozchodil plny rozliseni, absolutni demence, pritom na NTB pres display port to slo automaticky hned....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: takze expozici ladis tema posuvnikama po tretinach v panelu quick develop?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Ok, celkem by mě zajímalo nějaké srovnání efektivity.

Nedávno jsem byl zvědavý, jak dlouho mně přesně trvá zpracování svatby, tak jsem si to stopoval :) (Dokonce ani na Nyx jsem v tu chvíli nechodil!)

Když se to rozpočítalo na fotky, tak ve vybírací fázi jsem spotřeboval 5 sekund na _pořízenou_ fotku (a na jednu _finální_ fotku padlo asi 1,5 fotky, které jsem vyhodil) - tohle se zdá hodně na rozhodnutí, ale je v tom i čas, kdy jsem procházel nějakou sérii a pak se vracel a rozhodoval, kterou nechat.

Druhá, upravovací, fáze mně pak zabrala 30 sekund na finální fotku.

Celkem tedy i s výběrem je to asi 40 - 45 sekund na finální fotku.

Je to divné, protože jindy mně ta úprava trvá dýl, ale asi je to Facebookem a Nyxem :) Tady je vidět, kam až jsem se dostal, když jsem se nenechal rušit.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: No jako jo i ne..rezam dejme tomu 1/10fotek..stejnej pocet potrebuje i selektivni upravy takze cca 1/5..zbytek v developu ani neotviram..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Chápu, ale pokud to pak stejně vše projedeš v Developu jako předposlední krok, kde řešíš ořez, tak tě stejně nakonec bude taky zdržovat ten čas přepínání fotek.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Asi mam podstatne jiny workflow nez vy, ale 80% veci delam v library.

Mam cca 100presetu v ruznejch hodnotach ruznejch parametru, ktery na zacatku v ruznejch skupinach aplikuju..pak projedu vsechny fotky ve velikosti 2-3 na radek(na druhym monitoru full) a srovnam expozici.
    V develop pak orezu, doladim drobnosti, v library nakonec zase skupinove odsumim a doostrim pomoci presetu..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    adobe to neumí. pci-express sběrnice je mnohem rychlejší než sata.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam