• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: nebudu te "premlouvat", samozrejme to chapu, pomer cena vykon slusny, ale kdyz si vezmes tu celkovou castku a fakt, ze to kupujes na roky dopredu, tak z my zkusenosti je pak zpetne clovek skoro vzdycky rad, ze trochu pridal v te komponente co je klicova a vydrzi to dele - nejaky dilci upgrady pozdeji jsou vzdycky slozitejsi/finanne narocnejsi.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MENTOL_: no k tomu K procesoru bych musel koupit jeste jinou desku a ten chladic. Necham to asi na tom 6600 obyc.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: ten procesor je ve vysledku na LR to nejdulezitejsi, tj pomalejsi bych urcite nebral, naopak bych zvazil prihodit 600 na verzi s K, nebyva problem ho jednoduse pretaktovat na 4,3-4,4 GHz na vsech 4 jadrech a to uz se pozna. Akorat neni s chladicem, tj. vetsi investice pak jeste o ten, ale u toho taktovani by stejne nemusel ten box chladic stacit
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Zajimavy reseni;) funguje o neco lip nez WB
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    HUGGI: Co to vzit v Capture One a hodit Skin tone na Auto? Jsem v nem zacal procesovat fotky a jakkoliv mam rad Lightroom tak Capture One mi podava lepsi vysledky.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Na pozadi to poznat je na pletovce ne a o obleceni nejde
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: hele a to je dulezitejsi aby ladilo pozadi nez to co je pred nim? jinak 100 fotek s kapatkem je voser, ale vlastne to mas za chvili :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Teď mě napadla taková věc, ale nikdy jsem to nezkoušel - pokud máš někde na stejné pozici u všech zeď, tak co všechny jednotně oříznout, aby zůstal řekněme levý horní růžek jen s čistou zdí. Pak dát u všech auto white balance a pak... doufat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RATTKIN: No oni to dělají všechny systémový blesky a 99% levnějších studiovejch blesků..to není moc řešení..jde mi o to jak to snadno vyřešit...LR automaticky WB spravně vyvažit bilou neumí (aspon teda LR5 ne)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HUGGI: já znám jen ctrl shift u pro auto white balance. asi máš shitové blesky, že tak lítá barva
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Fotka normalne barevna, nastaveno 5300K pri foceni, ale zed na pozadi neni stejne bila v ramci cca 100fotek..a neni ucel ji vypalit ma tam zustat
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: nerozumím problému, jako white balance? nebo fotka je čb?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nemáte někdo nějakej vychytanej systém jak srovnat BW na jednu hodnotu v LR u většího množství fotek?

Příklad: 150 portrétu svícených bleskem před bílou zdí, celou dobu stejné nastavení všeho, ale pozadí lehce líta v barvách..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    hele tusite nekdo, kdyz mam nastaveny klasicky mazani nahledu po mesici treba, kdy to ten lr maze? startup/shutdown, nebo prubezne pri praci, aby s tim co nejvic sral? :)
    TOPAS
    TOPAS --- ---
    Něco víc jak před rokem jsem přecházel z 16:9 na 16:10 a překvapil mě docela velký rozdíl. Fotky na šířku mají pod sebou místo na náhledy, líp se čte a celkově je 16:10 lepší formát na práci.

Mám tohle a velká spokojenost: https://www.alza.cz/24-dell-u2415-ultrasharp-d2220796.htm
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Proto nefotim na vysku;))
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: kazdych 10% dobrych, nerikam, ze chci ctvercovej monitor nebo jeden tak a druhej onak, jen proste ten nepomer stran povazuji u 16:9 zejmena nekde kde se bavime o fotkach uz moc nevyvazenej :)

LAUNCHER: a to ze si to poskladas na nudli po svym je ti k dobru, zadny absolutoria neni treba vytahovat, ja si taky valim prohlizec uzsi a neco vedle, ale "normalni", tj. bezny uzivatel neprahne po dvou monitorech, nic neoptimalizuje, ma okno prohlizece na max, dole listu, v prohlizeci nejlepe jeste nejakou super zalozkovou listu navic a z toho vertikalniho prostoru zbejva zalostne malo, roluje o zblbnuti, a vysledek je ze vertikalni fotka je proste cca polovicni no.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MENTOL_: Ta vyska co potrebujes mmj na cteni webovych stranek, pomer stran na to nema zadny vliv, jen velikost toho monitoru na vysku :-)

Argumentace s "jen pro video" je uplne mimo, normalni clovek ma na sirokych monitorech nejake listy a vic obrazku / oken najednou. Zkus to taky :-)

Ja mam 34" s 3440x1440, to ma hrozne sirokansky pomer stran, podle tve logiky by se na tom nedala precist zadna webova stranka a bylo by to uplne na nic a ono ups, webovky se mi na tom ctou (a vytvareji) skvele, LR a PS se mi na tom provozuje skvele, pro me ucely same vyhody a benefity.

Vzdycky jsem mel rad dva monitory a vadila mi mezera mezi nimi, ted jsem si to vyresil, pro me ucely super.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: jako jo, ale :10 vs: 9 to uz moc nezachrani, ale co treba druhej monitor vedel hlavniho a ten mit rotovanej na vejsku? urcite by se nasel nakej plugin co by portrait fotky hazel automaticky na nej a na web taky jako delany :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam